William Gijsen ook Kampioen van de Alblasserwaard

Kampioen William Gijsen

SLIEDRECHT – Nadat hij zich afgelopen donderdag al clubkampioen mocht noemen, is William Gijsen nu ook Kampioen van de Alblasserwaard geworden. Gijsen won met overmacht (7 uit 7) zijn groep en mocht in de finale aantreden tegen de winnaar van de andere hoofdgroep Bart-Piet Mulder. De eerste finalepartij eindigde in remise, waarna een snelschaakpartij de beslissing moest brengen. Gijsen wist dit ‘vluggertje’ te winnen en kon zo de wisselbeker binnenslepen.

Hoofdgroep A

In de hoofdgroepen werd volop gestreden om de finaleplaatsen, al was er in hoofdgroep aan geen kruid gewassen tegen William Gijsen. Met 5,5 punten kon oud-winnaar Jan Jaap Janse nog goed meekomen, gevolgd door Jaco Vonk met 4,5 punt.

  HOOFDGROEP A pnt
1 William Gijsen 7
2 Jan Jaap Janse 5,5
3 Jaco Vonk 4,5
4 Jorik Klein 3,5
5 Jerry van Rekom 2
6 Meinte Smink 2
7 Kees van de Toor 2
8 Paul de Freytas 1,5

In hoofdgroep B ging de strijd tussen tienvoudig kampioen van de Alblasserwaard Bart -Piet Mulder en titelverdediger Niels Mijnster. Beide spelers eindigden met 5,5 punten, maar Mulder werd eerste op basis van onderling resultaat. De derde plaats was voor Arjan van der Leij met 3,5 punt.

  HOOFDGROEP B pnt
1 Bart-Piet Mulder 5,5
2 Niels Mijnster 5,5
3 Arjan van der Leij 5
4 Teunis den Rooijen 3,5
5 Dana Verheij 3,5
6 Tim Schakel 2,5
7 Hans Klein 2,5
8 Ronald Breedveld 0

De overige groepen werden vervolgens allemaal gewonnen door een speler van Schaakvereniging Sliedrecht!

Groep 1 met klokkenmaker Johan

Groep 1 werd verrassend gewonnen door Jaap Euser die met 5,5 punten gelijk eindigde met Hans van Calmthout, maar Euser werd eerste op onderling resultaat. De 3e plaats was voor Hans Schreuder (SC Dordrecht) met 5 punten.

Groep 1  
1 Jaap Euser 5,5
2 Hans van Calmthout  5,5
3 Hans Schreuder 5
4 Andre van Wingerden 5
5 Johan van de Griend 3,5
6 Willem Kuiper 1,5
7 Otto van Haren 1
8 Kees van der Does 0,5

In groep 2 werden de 1e en 2e plaats eveneens opgeëist door twee onverwachte spelers. Hier werd Stefan van der Waal eerste met 5,5 punt, op de voet gevolgd door Maarten Hartkoren met 5 punten, derde werd routinier Peter Vis met 3,5 punt.

Groep 2  
1 Stefan van de Waal 5,5
2 Maarten Hartkoren 5
3 Peter Vis 3,5
4 Henno Kruis 3,5
5 Hans Koedam 3
6 Jaap Bonninga 2,5
7 Tjerry Hut 2,5
8 Teus Slotboom 2,5

De verrassingen waren nog niet op, want ook in groep 3 won een onverwachte speler. Hier werd Rik Versteeg eerste met maar liefst 6,5 punt! De 2e plaats werd knap ingenomen door jeugdspeler Matthijs Vogels uit Best met 5 punten. David Prook liet ook zien dat hij steeds beter gaat spelen en mocht de 3e prijs in ontvangst nemen.

Groep 3  
1 Rik Versteeg 6,5
2 Matthijs Vogels 5
3 David Prook 4,5
4 Henri Hartog 4
5 Theo Heukels  2,5
6 Marcel Klein 2,5
7 Ferhat Erdogan 1,5
8 Rick Stuij 1,5
Remon won van Monique

De 4e groep was traditioneel de gezelligste en dat was ook te merken aan het geluidsniveau tijdens het spelen, maar ook hier werd volop om de punten gestreden. Ongeslagen winnaar werd Remon Wismeijer met 6,5 punt, op de voet gevolgd door Paul Schakel met 5 punten Het podium werd gecompleteerd door Monique ‘Mark’ Keuzenkamp, die weliswaar traditioneel te laat was , maar kon starten met 3 punten die door toernooidirecteur Mark van Hulst voor haar waren bij elkaar gespeeld.

Groep 4  
1 Remon Wismeijer 6,5
2 Paul Schakel 5
3 Monique Keuzenkamp 5
4 Justin de Ruijter 4
5 Johan Gijsen 2,5
6 Leo Koppelaar 2,5
7 Ben van Bloppoel 2
8 Michel Verheij 0

Nadat de wisselbeker en de hoofdprijs was uitgereikt aan kampioen William Gijsen konden alle deelnemers een prijs uitzoeken van de rijk gevulde prijzentafel. Er waren ook nog extra prijzen voor het oplossen van een door Henk Prins gecomponeerd schaakprobleem.

De beslissende stelling in de finale

Toernooidirecteur Mark van Hulst kan weer terugkijken op een geslaagd toernooi, dat 48 deelnemers kende en waarbij alweer met smart naar de volgende editie wordt uitgekeken. In april 2024 zal de 42 editie plaats gaan vinden.

Volle bak in De Havik
Hans Schreuder
Henri Hartog
Monique Keuzenkamp
Dana Verheij
Rik Versteeg

Jong tegen oud
Dit bericht is geplaatst in Alblasserwaardtoernooi. Bookmark de permalink.

Geef een reactie