Johan van de Griend en Maarten Hartkoren kampioenen van groep 2 en 3 interne competitie

Kampioen Johan van de Griend

SLIEDRECHT – De interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is afgelopen donderdag afgesloten met nog eens 2 kampioenen. Werd William Gijsen vorige week al de nieuwe clubkampioen en dus winnaar van groep 1, nu wisten Johan van de Griend (groep 2) en Maarten Hartkoren (groep 3) hun kampioenschap veilig te stellen. Van de Griend en Hartkoren promoveren zodoende naar een groep hoger.

De 72-jarige Van de Griend speelde een prima seizoen en eindigde in de totaalstand op de 10e plaats, maar wist dus overtuigend groep 2 te winnen. De bijna elke dag schakende Dordtenaar hield vorige week clubkampioen Gijsen nog op remise, maar kwam nu tegen Jeroen Brandsma zelf ook niet verder dan een halfje, maar dat was voldoende voor het kampioenschap.

Weer prijs voor Maarten

Maarten Hartkoren kende ook een sterk seizoen. De jeugdspeler ontpopt zich steeds meer als talent en dat hebben zijn tegenstanders in groep 3 geweten. Alleen wedstrijdleider Rik Versteeg kon hem nog enigszins bijhouden, maar uiteindelijk bleek Hartkoren de sterkste. Zijn opa – Henk Barends – zal trots zijn op de resultaten van zijn kleinzoon, want hij komt regelmatig supporteren.

In groep 1 eindigde de top 3 in stijl door winstpartijen. Zo won William Gijsen van Jurgen de Haan, Arjan van der Leij van Peter van den Bergh en Wim Pool van Jorik Klein. Een betere bevestiging van de juiste podiumplaatsen was er niet!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie