Sliedrecht 3 goochelt zich naar winst

Henk kijkt met argusogen naar het gegoochel aan de kopborden

SLIEDRECHT – Zaterdag 2 maart werd op een zonnige zaterdagmiddag de wedstrijd Sliedrecht 3 – DSC 4 gespeeld. De sympathieke Delftenaren (Delvenaren?), vertegenwoordigers van een van de grootste schaakbolwerken van Nederland, wilden ontsnappen uit hun positie in de onderste regionen van de klasse. Sliedrecht 3 speelt om het kampioenschap en had maar één doel voor ogen: de overwinning. Alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd waren aanwezig. En spannend, dat werd het.

Henk P. ziet het al niet meer zitten…

De middag begon slecht voor Sliedrecht. Aan bord 5 speelde Henk Prins, die natuurlijk bekend staat om zijn betoverende aanvalsspel. Ook ditmaal had hij een mooie toverspreuk, waarmee hij zijn toren zomaar van het bord liet verdwijnen. Zijn tegenstander was minder onder de indruk. Dankzij zijn materiaaloverwicht was de winst vrij snel binnen.

Gelukkig counterden de Sliedrechtse magiërs snel. Bert Dobber schoof een van zijn pionnen door en kon daardoor dreigen met de promotiespreuk. Dankzij die dreiging had Bert vrij spel op de koningsvleugel en was er geen houden meer aan. Tjerry (bord 4) toverde een van de pionnen van zijn tegenstander van het bord en liet zijn tegenstander in het eindspel ontgoocheld achter.

Daarmee was de Sliedrechtse voorsprong een feit. Deze werd geconsolideerd door Peter Vis (bord 8) en Henk van der Hoek (bord 6), die allebei remise speelden. Veel heb ik er niet van gezien, maar de resultaten mogen er zijn.

De Tovenaars op een rijtje

Aan de borden 1 tot en met 3 speelde zich een werkelijke goochelshow af. Alle drie de heren hebben (zwaar) verloren gestaan, maar wisten zich hun slechte stellingen om te toveren tot remise. Martijn Stoker (bord 3) veranderde een paard in een sterke vrijpion en wist daarmee remise af te dwingen. Uw verslaggever probeerde met goedkope trucjes de partij naar zich toe te brengen. Dat lukte niet. Mijn laatste truc had wel de juiste kwaliteit. Dankzij een sloot overgebleven pionnen kon zetherhaling afgedwongen worden.

Hans Klok (klok) tovert een welverdiend biertje weg

Aan bord 1 ontpopte de held van de middag, Yaro van Beest, zich als een ware Hans Klok. De hele middag vocht hij voor tegenspel in een mindere stelling. In het eindspel raakte hij de draad van zijn show echter kwijt en zaagde hij zijn remisestelling doormidden. Gelukkig had Yaro nog een paard in zijn hoge hoed, waarmee hij het schouwspel nog kon redden. Daarmee scoorde hij het cruciale halfje voor de overwinning. Eindstand: 4,5 – 3,5.

Dankzij deze overwinning mag Sliedrecht 3 dromen van het kampioenschap. Wel moet er gewonnen worden van CSV, op zaterdag 23 maart. Komt dat zien, komt dat zien!

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een reactie