Rik Slagboom kampioen 2e groep schaakjeugd

Rik, kampioen van groep 2

SLIEDRECHT – De voorjaarscompetitie bij de schaakjeugd van Schaakvereniging Sliedrecht zit erop. Na een spannende strijd is de kampioen van groep 2 inmiddels bekend. Wedstrijdleider Cees Moes maakte afgelopen donderdag na de 24e ronde bekend dat Rik Slagboom de kampioen is geworden van de groep, waarin aanstormende talenten en nieuwkomers tot de laatste zet gestreden hebben om de ereprijzen. Uiteindelijk bleek Rik Slagboom duidelijk de sterkste. Door maar liefst 16 van 17 partijen te winnen was Rik onbereikbara voor zijn achtervolgers. Een terechte kampioen dus, die vanaf september het in groep 1 tussen de “grote” jongens mag gaan proberen.

Chiel eindigde keurig als tweede

De tweede plaats was een prooi voor Chiel Plug, die dit seizoen nieuw lid is geworden en direct van zich deed spreken. Met een enorm enthousiasme en met veel schaaktalent eindigde Chiel direct al op een tweede plaats met een prachtige score van 17 punten uit 23 partijen.

De grootste verrassing is wel de derde plaats van ‘Benjamin’ Philip Leenman, die het tot de laatste partij spannend hield, maar uiteindelijk met een score van 11 uit 18 partijen dus het podium haalde. Een prachtig resultaat van het aanstormende talent.

Philip pakte de derde plaats

Ezra Nagtegaal miste net het podium maar zijn vierde plaats smaakt naar meer en gezien de gedrevenheid en het talent is hij volgend seizoen één van de favorieten in groep 2.

Shane Driesprong maakt de top-5 compleet. Ook Shane gaat steeds beter spelen. Nu nog wat rustiger nadenken en hij kan voor een podiumplaats gaan.

Aanstaande donderdag 27 juni heeft de prijsuitreiking plaats en zal de top van groep 2 gehuldigd. Ook zal dan de nieuwe jeugdkampioen bekend worden gemaakt. En ook zal de winnaar van de Blitz-competitie gehuldigd worden. Zo sluit Schaakvereniging Sliedrecht bij de jeugd een mooi seizoen af, dat als hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap van Dana Verheij kende, maar ook heel veel nieuwe jeugd zag toestromen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie