Verslagen OKD 2017

Op deze pagina’s alle informatie over het Open Kampioenschap van de Drechtstreek 2017. De verslagen komen van de hand van wedstrijdleider Mark van Hulst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De toppers aan het werk

 • Open Kampioenschap van de Drechtstreek 2018: Wie wordt de opvolger van Joost Stoker? (4/7/2018)

  Joost Stoker, kampioen 2017

  Het is de laatste jaren al een echte traditie aan het worden: de laatste 2 maanden van het schaakseizoen kan men weer meespelen om het Open Kampioenschap van de Drechtstreek. Schaakvereniging Sliedrecht organiseert dit gezellige, laagdrempelige toernooi alweer voor de 13e keer op rij.

  Vorig jaar was Joost Stoker de verrassende winnaar en hij zal uiteraard zijn titel gaan verdedigen. Maar de concurrentie is hevig, want ook oud-winnaars als Jorik Klein, Robert van Rekom, Wout Boer en Henk prins zullen voor de top gaan. En wat te denken van Wim Pool, Niels Mijnster en Wim Hokken? (meer…)

 • Kampioenen OKD gehuldigd (6/30/2017)
  prijsokd17-1-1

  OKD-kampioen Joost Stoker

  SLIEDRECHT – Tijdens een feestelijke afsluiting van het seizoen zijn alle winnaars van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek 2017 gehuldigd. Nadat voorzitter Jerry van Rekom eerst alle vrijwilligers van het seizoen in het zonnetje had gezet was het vooral OKD-kampioen Joost Stoker die de hoofdrol speler. Ten eerste werd hij natuurlijk gehuldigd als de nieuwe kampioen en ten tweede wist hij ook het klassement van snelste Elo-stijger in de eerste groep te winnen.

  (meer…)

 • Joost Stoker Kampioen van de Drechtstreek 2017!! (6/23/2017)
  20170207_201544-e1486583955771

  Winnaar OKD 2017: Joost Stoker

  SLIEDRECHT – Joost Stoker van Schaakvereniging Sliedrecht is de nieuwe, toch wel verrassende kampioen van de Drechtstreek, na een ware thriller tegen Bert van de Donk. Stoker begon door reisperikelen de partij met een tijdsachterstand en keek de hele avond tegen minimaal een kwartier minder bedenktijd aan.

  De finalepartij werd zeer spannend en pas ver na 12 uur wist Joost het eindspel in zijn voordeel te beslechten. Een prachtige prestatie voor Stoker die waarschijnlijk één van zijn beste partijen ooit heeft gespeeld. (meer…)

 • 6e ronde OKD: Koos van den Berg slaat toe (6/16/2017)
  okd17kvdberg1

  Koos dacht zich naar de winst

  SLIEDRECHT – In de 6e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Koos van den Berg een belangrijke overwinning behaald op een veel sterkere tegenstander. Eerder dit seizoen wist Koos in de interne competitie al te winnen van oud-clubkampioen Hans Klein en nu bond hij Koos Abee van SC Dordrecht aan zijn zegekar.

  Jeugdtalent Koos ging vol in de aanval en wist al heel snel de partij in zijn voordeel te beëindigen. Met deze overwinning laat de Sliedrechtse jeugdspeler dat hij steeds beter gaat spelen.

  (meer…)

 • 5e ronde OKD: Mijlpaal voor Ron Melger (6/9/2017)
  okd17rmelger1

  Ron stuntte tegen zijn idool

  SLIEDRECHT – In de 5e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Ron Melger van schaakclub PASCAL een mooie overwinning geboekt op oud-kampioen Koos Abee. Veertig jaar geleden zag Ron, als beginnend schaker,  al op tegen de toen zeer sterk spelende Abee. Het heeft tot 2017 moeten duren voor Ron een partij tegen Koos mocht spelen.

  Ron opende sterk, maar zag Koos terugkomen. De tegenaanval zette echter niet door, waarna Melger de partij netjes afmaakte. Met 3 uit 5 staat Melger nu in de top 20 en met nog 2 ronden te gaan heeft hij zicht op een hoge plaats in de eindrangschikking.

  (meer…)

 • 4e ronde OKD: sterk spel van Cees Moes, André van Dieën en Marcel Klein (6/2/2017)
  okd17cmoes1

  Cees won na een mooie partij

  SLIEDRECHT – In de 4e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Cees Moes een mooie overwinning behaald op Martin Prins. Moes opende sterk en maakte slim gebruik van de ruimte die Prins openliet. Door zijn stukken goed te laten samenwerken wist Moes in het eindspel de winnende combinatie te vinden. Met deze partij laat Cees zien dat hij steeds beter gaat schaken.

  Ook Marcel Klein speelde een prima partij tegen een sterkere tegenstander. Hans Uittenbogaard deed verwoede pogingen om de stelling van Klein te slechten, maar moest in gelijke stand met remise genoegen nemen.

  (meer…)

 • 3e ronde OKD: André van Dieën kent uitstekende start (5/19/2017)
  okd17avdieen1

  André kent een uitstekende start

  SLIEDRECHT – Na de derde ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek is Bert van de Donk als enige koploper overgebleven. Zelf wist Bert in een onverwacht lange partij te winnen van Elnathan Ghebreab terwijl concurrent Ron Melger tegen Jerry van Rekom de winst aan zijn neus voorbij zag gaan.

  Achter Van de Donk volgen 6 spelers met 2,5 punten, waarvan André van Dieën de meest verrassende is. Hij wist geroutineerd te winnen van een te snel spelende Gerard van Steenoven en kent zodoende een uitstekende toernooistart.

  (meer…)

 • 2e ronde OKD: nog 5 spelers met 100% score (met indeling 3e ronde) (5/12/2017)
  okd17mstoker1

  Martijn gaat aan kop

  SLIEDRECHT – Na de 2e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek zijn er nog 5 spelers met de volle 100% score. Bert van de Donk won in een regelmatige partij van Teunis den Rooijen, terwijl Martijn Stoker weinig moeite had met Cees Moes. Ook Ron Melger speelde in een korte partij Marcel Klein van het bord.

  De top 5 wordt aangevuld met Tobias Dekker, die de nodige moeite had met Joost Stoker, maar in het eindspel de beslissende doorbraak wist te forceren, en de sterk spelende Elnathan Ghebreab die in tijdnood naar de winst vluggerde tegen Martin Prins

  (meer…)

 • 1e ronde OKD: verrassingen, mooie matnetjes en blunders (met indeling 2e ronde) (5/5/2017)
  20170207_201544-e1486583955771

  Joost startte verrassend sterk

  SLIEDRECHT – In de eerste ronde van het 12e Open Kampioenschap van de Drechtstreek kon al meteen een verrassende uitslag worden genoteerd. In een marathonpartij wist Joost Stoker een mooie winst te behalen op Hans Klein. De partij ging lang gelijk op, maar in het eindspel sloeg Stoker toe en kon het punt noteren.

  (meer…)

 • Prijswinnaars OKD 2016 gehuldigd (6/24/2016)
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  De vele prijzen en ereprijzen van het OKD 2016

  SLIEDRECHT – Het Open Kampioenschap van de Drechtstreek 2016 is afgesloten met een prijsuitreiking, waarbij veel deelnemers een beker in ontvangst konden nemen. Voorzitter Jerry van Rekom kon ook elke deelnemer een clubboek met alle verslagen van het OKD 2016 overhandigen, terwijl hij ook alle vrijwilligers van het afgelopen seizoen in het zonnetje zette.

  (meer…)

Geef een reactie