Verslagen OKD 2018

Op deze pagina’s alle informatie over het Open Kampioenschap van de Drechtstreek 2018. De verslagen komen van de hand van wedstrijdleider Mark van Hulst.

Leo Koppelaar en Michiel Bijkerk

 • Aankondiging 14e Open Kampioenschap van de Drechtstreek (4/19/2019)

  Het is de laatste jaren al een echte traditie aan

  De winnaars van 2018

  het worden: de laatste 2 maanden van het schaakseizoen kan men weer meespelen om het Open Kampioenschap van de Drechtstreek. Schaakvereniging Sliedrecht organiseert dit gezellige, laagdrempelige toernooi alweer voor de 14e keer op rij. (meer…)

 • Kampioenen OKD 2018 gehuldigd (6/22/2018)

  Dekker en Pool, de kampioenen

  SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag zijn bij Schaakvereniging Sliedrecht de kampioenen van het Open kampioenschap van de Drechstreek editie 2018 gehuldigd. Nadat voorzitter Jerry van Rekom eerst de vrijwilligers van afgelopen seizoen in het zonnetje had gezet kregen Tobias Dekker en Wim Pool als duokampioen de fel begeerde wisselbeker in handen. (meer…)

 • OKD 2018: Tobias Dekker en Wim Pool gezamenlijk winnaar (6/16/2018)

  De finalepartij eindigde in remise

  SLIEDRECHT – Het 13e Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft afgelopen donderdag 2 winnaars opgeleverd. Tobias Dekker en Wim Pool eindigden beiden op 5,5 punten en zo leverde het toernooi, net als in de eerste editie, 2 kampioenen op. De geschiedenis herhaalt zich dus na 13 jaar. In de eerste editie waren Willem Barendswaard en Jerry van Rekom de gezamenlijke winnaar.

  (meer…)

 • Zesde ronde OKD: Teunis den Rooijen laat favoriet glippen (6/9/2018)

  Teunis speelde sterk tegen de favoriet

  SLIEDRECHT – De zevende en laatste ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek zal beslissend zijn voor de einduitslag. Peter van den Bergh en Tobias Dekker gaan na afgelopen donderdag na de zesde ronde samen met 5 punten aan kop, maar worden op een half puntje gevolgd door Wim Pool en William Gijsen. A.s. donderdag zullen de 4 koplopers onderling gaan uitmaken wie de nieuwe kampioen wordt. (meer…)

 • 5e ronde OKD: Oud-winnaar Henk Prins rolt routinier op (met indeling 6e ronde) (6/1/2018)

  Oud Winnaar Henk staat er weer goed voor

  SLIEDRECHT – In de 5e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Henk Prins laten zien dat hij iet voor niets al eens de kampioen is geweest. In een aanvallende partij tegen veelspeler Johan van de Griend wist de oud-winnaar van het OKD met een pion meer een winnend eindspel te bereiken, scoorde een mooi punt en blijft hij in de race voor een toppositie. (meer…)

 • 4e ronde OKD: Toppers laten geen steken vallen (5/27/2018)

  William had een makkie

  SLIEDRECHT – In de 4e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek hebben de topspelers geen fouten gemaakt en blijft de top 6 nog steeds ongeslagen. Peter van den Bergh blijft eerste met 4 uit 4, maar wordt op een halfje gevolgd door Tobias Dekker. Vier spelers met elk 3 punten blijven ook in de achtervolging.

  (meer…)

 • 3e ronde OKD: Gaat Peter van den Bergh voor de dubbel? (5/19/2018)

  Wout Boer redde het niet tegen de koploper

  SLIEDRECHT – Na de 3e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Peter van den Bergh als enige speler nog de volle 100%. In een onderling duel met mede-koploper Wout Boer sloeg Van den Bergh in het eindspel toe en wist zo zijn derde punt bij te schrijven. Na het clubkampioenschap heeft Peter dit seizoen duidelijk zijn zinnen gezet op ‘de dubbel’

  (meer…)

 • 2e ronde OKD: nog 5 spelers op 100% (5/5/2018)

  Bram Capelle, verrassende koploper

  SLIEDRECHT – Na de 2e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek hebben 5 spelers beide partijen gewonnen en staan zo op een keurige 100%. Naast toppers als Peter van den Bergh en Tobias Dekker, vinden we ook Jan Sulman en Bram Capelle in de top. Een mooie prestatie voor beide spelers.In de 3e ronde zal de top 5 onderling gaan strijden voor de topposities. (meer…)

 • Eerste ronde OKD: kampioen direct onderuit (met indeling 2e ronde) (4/27/2018)

  Titelverdediger Joost ging direct onderuit

  SLIEDRECHT – In de eerste ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek is de kampioen van 2017 al direct onderuit gegaan. Joost Stoker speelde tegen oud-kampioen Wout Boer en kon het niet bolwerken tegen de routinier. Na een lange partij moest Stoker zijn koning omleggen.

  (meer…)

 • Open Kampioenschap van de Drechtstreek 2018: Wie wordt de opvolger van Joost Stoker? (4/7/2018)

  Joost Stoker, kampioen 2017

  Het is de laatste jaren al een echte traditie aan het worden: de laatste 2 maanden van het schaakseizoen kan men weer meespelen om het Open Kampioenschap van de Drechtstreek. Schaakvereniging Sliedrecht organiseert dit gezellige, laagdrempelige toernooi alweer voor de 13e keer op rij.

  Vorig jaar was Joost Stoker de verrassende winnaar en hij zal uiteraard zijn titel gaan verdedigen. Maar de concurrentie is hevig, want ook oud-winnaars als Jorik Klein, Robert van Rekom, Wout Boer en Henk prins zullen voor de top gaan. En wat te denken van Wim Pool, Niels Mijnster en Wim Hokken? (meer…)

Geef een reactie