Sliedrecht 2

Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht doet niet veel onder voor het eerste team en speelt komend seizoen ook in de landelijke competitie van de KNSB. Nog nooit speelde Sliedrecht 2 zo hoog.

Na de verrassende promotie van vorig seizoen moet het team bewijzen sterk genoeg te zijn voor de derde klasse van de KNSB.  De succesvolle teamleider Leo Koppelaar heeft zich flink geweerd tijdens de transferperiode en heeft de beschikking over 5 routiniers met een lang verleden in het eerste team en uit 3 talentvolle jeugdspelers, die het hoge niveau zeker aan moeten kunnen. Maar de sterkte van klasse 3G zorgt ervoor dat Sliedrecht 2 flink moet gaan stunten om handhaving te realiseren.

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de derde klasse G van de KNSB.

 • Tweede plaats voor Sliedrecht 1, Sliedrecht 2 laat het afweten (4/22/2018)

  SLIEDRECHT – De Sliedrechtse hoofdmacht is dit seizoen op een prima tweede plaats geëindigd in de landelijke 3e Klasse, achter het onoverwinnelijke DSC Delft. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was een formaliteit en werd met meerdere vingers in de neus gewonnen. Het werd 5,5 – 2,5 tegen een zwak team van Schaakhuis uit Den Haag.

  Speelzaal De Havik, met teamleider Leo Koppelaar op de voorgrond

  (meer…)

 • Tweede team pakt laatste strohalm in Scherpenisse (4/7/2018)

  Het oude Raadhuis (1594) van Scherpenisse

  SCHERPENISSE – Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de laatste strohalm gegrepen om degradatie uit de derde klasse van de landelijke competitie voorlopig te voorkomen. Tegen het Zeeuwse ZSC 1 boekte het team van teamleider Leo Koppelaar een stevige 6-2 overwinning. Daarmee steeg de promovendus van vorig seizoen naar een veilige achtste plaats, maar slechts met 1 bordpunt meer dan naaste concurrent Messemaker 1847 2, dat verrassend won van Souburg 1. (meer…)

 • Tweede team laat favoriet zweten (3/11/2018)

  Adrian gaf het goede voorbeeld

  SLIEDRECHT – Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de laatste strohalm gegrepen om degradatie uit de KNSB-competitie te voorkomen. Het team van teamleider Leo Koppelaar boekte tegen het op de tweede plaats staande Charlois/Europoort 2 een knap 4-4 gelijkspel. En daarmee kwamen de Rotterdamse favorieten nog goed weg. Door de puntendeling hebben de Sliedrechtse reserves nu 3 punten, net zoveel als de op de veilige achtste plaats staande Messemaker 1847 2. Met nog 2 ronden te gaan heeft Sliedrecht 2 handhaving in eigen hand. (meer…)

 • Tweede team laat koploper ontsnappen (2/4/2018)

  Hans Klein won fraai

  SLIEDRECHT – Het zit het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht nog niet echt mee als debutant in de landelijke competitie. In de zesde ronde was een zege tegen koploper CSV 1 dichtbij, maar in het laatste uur ging het alsnog mis voor het team van teamleider Leo Koppelaar. De Capellenaren kwamen uiteindelijk met een 3,5-4,5 overwinning goed weg. (meer…)

 • Totale offday tweede team in Zeeland (12/16/2017)

  William kwam van de nul af

  SAS VAN GENT – Als je zo’n eind moet rijden denk je dat de spelers voldoende gemotiveerd zijn om niet met lege handen naar huis te gaan. Dat overkwam het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht echter wel. Ondanks de nodige motiverende toespraken en luxe broodjes van teamleider Leo Koppelaar lieten zijn spelers hem volledig in de steek. Tegen de “oude Belgen” van HWP/Sas van Gent 3 werd een pijnlijke 6-2 nederlaag geleden. (meer…)

Geef een reactie