Sliedrecht 2

Nu al kopzorgen voor teamleider Kees vd Does

Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht doet niet veel onder voor het eerste team en speelt in het seizoen 2018-2019 ook in de landelijke competitie van de KNSB en wel in de nieuw geformeerde vierde klasse.

Na de nipte degradatie van vorig seizoen moet het team bewijzen sterk genoeg te zijn voor de vierde klasse van de KNSB.  De geroutineerde teamleider Kees van der Does heeft zich flink geweerd tijdens de transferperiode en heeft de beschikking over 6 routiniers met een lang verleden in het eerste team en uit 2 talentvolle jeugdspelers, die het hoge niveau zeker aan moeten kunnen.

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de vierde klasse G van de KNSB.

 • Tweede team start seizoen uitstekend (9/16/2018)

  Hans Klein gaf het goede voorbeeld

  SLIEDRECHT – Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht is haar competitie in de nieuwe vierde klasse van de KNSB uitstekend begonnen. Tegen één van de favorieten in 4G, Waalwijk 1, werd een eclatante 6-2 zege geboekt. Teamleider kees van der Does zag zijn team vooral aan de staartborden excelleren. Hans Klein bevestigde zijn uitstekende vorm door in aanvallende stijl de Sliedrechtse reserves op een 1-0 voorsprong te zetten. (meer…)

 • Tweede plaats voor Sliedrecht 1, Sliedrecht 2 laat het afweten (4/22/2018)

  SLIEDRECHT – De Sliedrechtse hoofdmacht is dit seizoen op een prima tweede plaats geëindigd in de landelijke 3e Klasse, achter het onoverwinnelijke DSC Delft. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was een formaliteit en werd met meerdere vingers in de neus gewonnen. Het werd 5,5 – 2,5 tegen een zwak team van Schaakhuis uit Den Haag.

  Speelzaal De Havik, met teamleider Leo Koppelaar op de voorgrond

  (meer…)

 • Tweede team pakt laatste strohalm in Scherpenisse (4/7/2018)

  Het oude Raadhuis (1594) van Scherpenisse

  SCHERPENISSE – Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de laatste strohalm gegrepen om degradatie uit de derde klasse van de landelijke competitie voorlopig te voorkomen. Tegen het Zeeuwse ZSC 1 boekte het team van teamleider Leo Koppelaar een stevige 6-2 overwinning. Daarmee steeg de promovendus van vorig seizoen naar een veilige achtste plaats, maar slechts met 1 bordpunt meer dan naaste concurrent Messemaker 1847 2, dat verrassend won van Souburg 1. (meer…)

 • Tweede team laat favoriet zweten (3/11/2018)

  Adrian gaf het goede voorbeeld

  SLIEDRECHT – Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de laatste strohalm gegrepen om degradatie uit de KNSB-competitie te voorkomen. Het team van teamleider Leo Koppelaar boekte tegen het op de tweede plaats staande Charlois/Europoort 2 een knap 4-4 gelijkspel. En daarmee kwamen de Rotterdamse favorieten nog goed weg. Door de puntendeling hebben de Sliedrechtse reserves nu 3 punten, net zoveel als de op de veilige achtste plaats staande Messemaker 1847 2. Met nog 2 ronden te gaan heeft Sliedrecht 2 handhaving in eigen hand. (meer…)

 • Tweede team laat koploper ontsnappen (2/4/2018)

  Hans Klein won fraai

  SLIEDRECHT – Het zit het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht nog niet echt mee als debutant in de landelijke competitie. In de zesde ronde was een zege tegen koploper CSV 1 dichtbij, maar in het laatste uur ging het alsnog mis voor het team van teamleider Leo Koppelaar. De Capellenaren kwamen uiteindelijk met een 3,5-4,5 overwinning goed weg. (meer…)

Geef een reactie