Sliedrecht 2

Nu al kopzorgen voor teamleider Kees vd Does

Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht doet niet veel onder voor het eerste team en speelt in het seizoen 2018-2019 ook in de landelijke competitie van de KNSB en wel in de nieuw geformeerde vierde klasse.

Na de nipte degradatie van vorig seizoen moet het team bewijzen sterk genoeg te zijn voor de vierde klasse van de KNSB.  De geroutineerde teamleider Kees van der Does heeft zich flink geweerd tijdens de transferperiode en heeft de beschikking over 6 routiniers met een lang verleden in het eerste team en uit 2 talentvolle jeugdspelers, die het hoge niveau zeker aan moeten kunnen.

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de vierde klasse G van de KNSB.

 • Tweede team op ramkoers (11/4/2018)

  Wout gaf het goede voorbeeld

  SLIEDRECHT – Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de derde ronde van de landelijke competitie huisgehouden tegen Paul Keres 4. Al is huishouden in een thuiswedstrijd in de volleybaltempel De Basis eigenlijk een uitwedstrijd. De manschappen van teamleider Kees van der Does gaven de volleyballers van Sliedrecht Sport het juiste voorbeeld door met 6-2 te winnen. (meer…)

 • Tweede team knokt zich naar winst in Oss (10/6/2018)

  Adrian speelde sterk aan het kopbord

  OSS – In de tweede ronde van de landelijke competitie is het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht ongeslagen gebleven. In het zonnige Oss werd het plaatselijke vlaggenschip na een spannende wedstrijd nipt verslagen met 3,5-4,5. De winnende teamleider – Kees van der Does – zag vooral de gebroeders Mensing uitstekend spelen aan de topborden.

  Aanvankelijk hingen er donkere wolken boven het vooral zonnige Oss voor de Sliedrechtse reserves.  Als je moet spelen in het clubgebouw van Muziekvereniging Hartog vraagt dat eigenlijk om moeilijkheden. (meer…)

 • Tweede team start seizoen uitstekend (9/16/2018)

  Hans Klein gaf het goede voorbeeld

  SLIEDRECHT – Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht is haar competitie in de nieuwe vierde klasse van de KNSB uitstekend begonnen. Tegen één van de favorieten in 4G, Waalwijk 1, werd een eclatante 6-2 zege geboekt. Teamleider kees van der Does zag zijn team vooral aan de staartborden excelleren. Hans Klein bevestigde zijn uitstekende vorm door in aanvallende stijl de Sliedrechtse reserves op een 1-0 voorsprong te zetten. (meer…)

 • Tweede plaats voor Sliedrecht 1, Sliedrecht 2 laat het afweten (4/22/2018)

  SLIEDRECHT – De Sliedrechtse hoofdmacht is dit seizoen op een prima tweede plaats geëindigd in de landelijke 3e Klasse, achter het onoverwinnelijke DSC Delft. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was een formaliteit en werd met meerdere vingers in de neus gewonnen. Het werd 5,5 – 2,5 tegen een zwak team van Schaakhuis uit Den Haag.

  Speelzaal De Havik, met teamleider Leo Koppelaar op de voorgrond

  (meer…)

 • Tweede team pakt laatste strohalm in Scherpenisse (4/7/2018)

  Het oude Raadhuis (1594) van Scherpenisse

  SCHERPENISSE – Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de laatste strohalm gegrepen om degradatie uit de derde klasse van de landelijke competitie voorlopig te voorkomen. Tegen het Zeeuwse ZSC 1 boekte het team van teamleider Leo Koppelaar een stevige 6-2 overwinning. Daarmee steeg de promovendus van vorig seizoen naar een veilige achtste plaats, maar slechts met 1 bordpunt meer dan naaste concurrent Messemaker 1847 2, dat verrassend won van Souburg 1. (meer…)

Geef een reactie