Sliedrecht 2

Teamleider Joost Stoker

Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht speelt, net als Sliedrecht 1, in het seizoen 2021-2022 in de derde klasse van de landelijke competitie van de KNSB

Het team bestaat voornamelijk uit routiniers. Versterking kwam er in de personen van Meinte Smink en Johan van der Griend, terwijl Hans Klein vanuit het eerste het tweede team komt versterken. De teamleiders Joost Stoker en Jerry van Rekom gaan voor enkele stunts in 3G.

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de derde klasse G van de KNSB.

 • SG KiNG 1 – Sliedrecht 2: 7,5 – 0,5 (KNSB ronde 4) (11/28/2021)
  In tegenstelling tot voetbal wint bij schaken altijd het beste team

  TILBURG – Uw reporter van dienst had het genoegen om in het seizoen 2015-2016 (lang geleden, toen het nog niet tot 18 uur voor aanvang van een schaakwedstrijd onduidelijk was of een match überhaupt doorgang mocht vinden) teamleider te zijn van het toen roemruchte Sliedrecht 4. Dit team heeft veel toekomstige toppers voortgebracht. Zo deden oa William Gijsen en Jurgen de Haan hun eerste wedstrijdervaring op in deze lichting van Sliedrecht 4. Ook kende dit team een dresscode: de spelers verschenen met stropdas achter de borden. Op donderdag 19 november 2015 kwam Erasmus 4 op bezoek in Sliedrecht, om het op te nemen tegen dit talentenensemble. De Rotterdammers vertrokken met een 1-7 overwinning in de tas. Het toenmalige verslag en de uitslagen van toen vindt u hier.

  (meer…)
 • Tweede team wint vierpuntenduel (11/7/2021)
  Topscorer Johan schwindelde naar winst

  SLIEDRECHT – Om niet in acuut degradatiegevaar te komen moest het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht in de derde ronde van de landelijke competitie winnen van mededegradatiekandidaat EGS 1 uit Goirle. Het team van teamleider Joost Stoker wist na een spannende wedstrijd met 5-3 te winnen. Het ‘vierpuntenduel’ leverde zodoende (slechts) twee punten op, maar brengt de Sliedrechtse reserves wel op een plaats in de subtop.

  (meer…)
 • Sliedrecht 2 pakt eerste matchpunt in Ginneken (10/9/2021)

  BREDA – Het talententeam Sliedrecht 2 heeft in een ellenlange strijd 4-4 gescoord tegen De Baronie 1. Om 18:15 stelde Meinte Smink het laatste halfje veilig. Het was een evenwichtige wedstrijd in het elitaire deel van Breda. Na afloop was er na jaren eindelijk weer eens de mogelijkheid voor een gezellige derde helft.

  Speellocatie: Protestantse Gemeente Ginneken
  Meinte maakte er een marathonpartij van

  (meer…)
 • Kansloze wedstrijd voor tweede schaakteam (9/19/2021)
  Eindelijk weer volle bak in De Havik

  SLIEDRECHT – De herstart van de landelijke schaakcompetitie bracht het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht geen goede start. Tegen het zwaar favoriete S. Landau Axel 1 werd een kansloze 2,5-5,5 nederlaag geleden. De Sliedrechtse reserves zullen in de derde klasse G moeten gaan knokken om handhaving te realiseren. De teamleiders Joost Stoker en Jerry van Rekom hebben de beschikking over enkele nieuwe routiniers, maar zagen jeugdspelers vertrekken.

  (meer…)
 • Tweede team laat favoriet beetje zweten (3/7/2020)
  Kopzorgen voor teamleider Kees

  ARNHEM – Op papier zou het voor ASV 2, de tegenstander in de 6e ronde van de KNSB-competitie van het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht, een makkie moeten worden. De einduitslag van 5,5-2,5 zou dat ook wel zeggen, maar niets was minder waar. Het team van playing captain Kees van der Does heeft goed geknokt en er had zeker meer ingezeten.

  (meer…)

Geef een antwoord