Sliedrecht 3

Kopzorgen voor de nieuwe teamleider?

Het derde team van Schaakvereniging Sliedrecht is in het seizoen 2018/2019 seizoen gedegradeerd uit de nieuwe Hoofdklasse en leek in het seizoen daarop op weg naar eerherstel. Daar dacht corona echter anders over en vlak voor de finish werd het team van teamleider Marcel Klein een halt toegeroepen. Na een schaakloos extern seizoen gaat het derde team nu met de nieuwe teamleider Jurgen de Haan op jacht naar het kampioenschap. Met een vernieuwd team moet dat gebeuren in de klasse 1B.

 • Invallers dragen Sliedrecht 1 (of 3) naar een gelijkspel (11/14/2021)

  GOUDA- Nog voordat de wedstrijd tegen Messemaker was begonnen, was de spanning al om te snijden. Een aantal vaste krachten had zich afgemeld voor de wedstrijd, waardoor de teamleiders voor een grote uitdaging stonden. Als een ware headhunter ging Marcel Klein op zoek naar de juiste kandidaten. Uiteindelijk kon er een volledig team worden opgesteld, totdat het noodlot op de dag van de wedstrijd alsnog toesloeg. ’s Middags werd de vergadering van Marcel onderbroken door een fataal belletje, waarvan de strekking was dat een basisspeler toch niet mee kon doen (de sinas in Gouda is niet te zuipen, beweerde de beller). 

  Supersub Kees van der Does
  (meer…)
 • Sliedrecht RSB1 wint thuis van Dordrecht (of was het nu uit?) (10/9/2021)

  SLIEDRECHT – Je hebt een derby en je hebt klassiekers.  Een derby is bijvoorbeeld als Sparta en Feyenoord tegen elkaar spelen.  Een klassieker denk ik eerder aan 010 vs 020 of Celtic tegen de Rangers, Real Madrid tegen Barcelona, terwijl een honkbalwedstrijd tussen de New York Yankees en de New York Mets zowel een derby als een klassieker is.

  Johan Cruijff in actie

  Dus ja, hoe omschrijf je dan deze wedstrijd.  Het RSB1 team van Dordrecht tegen het RSB1 team van Sliedrecht.  Dit zijn toch de wedstrijden die je wilt winnen. Want er liggen hier en daar wel wat lijntjes naar elkaar, de sfeer onderling is goed, maar het voelt natuurlijk af en toe wel als een Nederland – Duitsland.  Vaak ook heroïsche wedstrijden.  Wij herinneren ons natuurlijk allemaal nog wel de 4-4 een aantal jaren geleden, waarin strijd, spanning en consternatie heerste en waar niet alleen in Sliedrecht en Dordrecht, maar in heel de regio over na werd gesproken.  Altijd krakers, altijd spanning en dat maakt het wellicht ook wel een derby en een klassieker in 1.

  (meer…)
 • “Geboren om te schaken (in Overschie)” (3/9/2020)
  Supertalent Dana

  OVERSCHIE – Bij uitwedstrijden is het altijd weer afwachten waar je terechtkomt.  Veel spelers hebben al aardig wat locaties in de regio gezien.  De ene keer in een verenigingsgebouw, de andere keer in een sporthal. Soms zijn de locaties wat meer bijzonder.  Een oude school of een bouwvallige keet waar het bijna niet warm wordt. Elke keer weer wat anders.  Schaakvereniging Overschie heeft het andere uiterste.  In het midden van Overschie staat de Grote Kerk.  Een mooi statig (en vooral groot) kerkgebouw.  Daar verwacht je normaal gesproken geen schaakvereniging, maar Overschie speelt er toch echt.

  (meer…)
 • Bekerteam RSB naar halve finale! (2/5/2020)
  Matchwinner Jorik is blij dat het erop zit

  BARENDRECHT – Met een 1.5-2.5 overwinning op Barendrecht/IJsselmonde heeft het Sliedrechtse bekerteam afgelopen maandag de halve finale van de RSB-bekercompetitie bereikt. Een mooi resultaat na een spannende wedstrijd…

  (meer…)
 • RSB1 team laat CSV ontsnappen (1/11/2020)
  Kopzorgen voor de kopmannen

  SLIEDRECHT – Het was spannend in de Havik tijdens de RSB competitie tussen Sliedrecht en CSV.  Het ging ook ergens om, want welk team bleef er in het spoor van Erasmus?  Uiteindelijk geen van beide teams, want pas na 12 uur kwam de einduitslag op het scorebord.  Met 4-4 blijven beide teams nog in de race, maar lopen ze allebei wel een blauw oog op.  CSV komt met de schrik vrij en Sliedrecht gaf een matchpunt weg.

  (meer…)

Geef een antwoord