Sliedrecht 3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teamleider Marcel Klein

Het derde team van Schaakvereniging Sliedrecht werd vorig seizoen glorieus kampioen van de tweede klasse van de RSB. Dat betekent promotie en die promotie is niet naar de eerste klasse, maar naar de nieuwe Hoofdklasse van de RSB, de hoogste klasse van de onderbond.

In het seizoen 2018-2019 speelt het team van teamleider Marcel Klein dus in de Hoofdklasse en zal daar gerenommeerde teams als Moerkapelle, Messemaker 1847 en Nieuwerkerk ad IJssel tegen gaan komen.

De succesvolle teamleider Marcel Klein roerde zich echter stevig tijdens de transferperiode en zijn team lijkt klaar voor een hoge notering.

 • Sliedrecht RSB1 boekt monsteroverwinning in Dordrecht (10/30/2019)

  Adrian boekte een snelle overwinning

  DORDRECHT –  Het RSB1 team van Sliedrecht heeft in Dordrecht goede zaken gedaan. Tegen Dordrecht 3 werd maar liefst met 7,5-0,5 gewonnen, waardoor het team na 2 wedstrijden niet alleen ongeslagen is, maar ook hard werkt aan het bordpunten saldo

  (meer…)

 • Sliedrecht RSB 1 wint overtuigend van Nieuwerkerk (10/5/2019)

  De kopborden aan de start

  SLIEDRECHT – Het was slecht weer op de donderdag van de wedstrijd Sliedrecht RSB 1 (jawel….. het voormalige Sliedrecht 3, weet u het nog?) tegen Schaakvereniging Nieuwerkerk.  Geen ijzel of sneeuw, maar veel regen, wind en dat het steeds vroeger donker wordt, is ook altijd even wennen voor de Nederlandse automobilist.  Maar gelukkig niet voor de sympathieke heren uit Nieuwerkerk.  Door weer en wind reden ze naar Sliedrecht voor de eerste wedstrijd in de RSB klasse 1a.  En daar was Sliedrecht erg blij mee.  Dus zo kon de aftrap van het nieuwe seizoen op tijd beginnen.

  (meer…)

 • Sliedrecht 3 (RSB 1) wint knap bij Erasmus! (3/26/2019)

  Het complete veld bij Erasmus

  ROTTERDAM – In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft Sliedrecht 3 (RSB 1) een mooie prestatie geleverd door het op papier sterkere Erasmus met 4,5-3,5 te verslaan.  Hierdoor eindigt het team op 7 matchpunten en dat mag een grote prestatie genoemd worden, gezien het feit dat het team op papier de zwakste in de groep was. Met 2 overwinningen en 3 remises presteerde het team uitstekend dit seizoen.  Dankzij de degradatieregime (4 teams degraderen) was het net niet genoeg, maar iedereen kan terugkijken op een mooi seizoen, met dus een mooi einde.

  (meer…)

 • Degradatie een feit voor Sliedrecht RSB 1 (3/9/2019)

  Pieter Pons blijft fantastisch spelen

  SLIEDRECHT – Na een zwaarbevochten 4-4 tegen het Rotterdamse Shah Mata is het lot van RSB 1 beslecht. Volgend jaar speelt het team eerste klasse.  Op zichzelf wellicht geen verrassing want de kern van het team wat vorig jaar promoveerde van de 2naar de 1klasse vormde de basis van dit team.  Maar door de nieuwe regels van Schaakbond en dus ook RSB zien we dan vele van onze concurrenten in de hoofdklasse sterke teams met KNSB spelers hebben.  Die waren dit jaar nog iets te sterk, maar:  We’ll be back!

  (meer…)

 • Pieter Pons matchwinner bij Sliedrecht RSB 1 (2/9/2019)

  Matchwinner Pieter Pons

  MOERKAPELLE –  Sliedrecht RSB 1 grijpt de laatste strohalm in de hoofdklasse en boekt een mooie overwinning op een sterkere tegenstander!  Een mooie prestatie in een wedstrijd waar Pieter Pons, het hele jaar al in vorm, de matchwinner is.

  Invaller Kees Wessels verhaalt:

  Op een sombere vrijdagavond toog het derde team voor de 7e ronde van de RSB-competitie naar Moerkapelle om zijn staartpositie in de hoogste klasse van de regionale competitie te verdedigen tegen de gelijknamige club.

  (meer…)

Geef een reactie