Sliedrecht 3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teamleider Marcel Klein

Het derde team van Schaakvereniging Sliedrecht werd vorig seizoen glorieus kampioen van de tweede klasse van de RSB. Dat betekent promotie en die promotie is niet naar de eerste klasse, maar naar de nieuwe Hoofdklasse van de RSB, de hoogste klasse van de onderbond.

In het seizoen 2018-2019 speelt het team van teamleider Marcel Klein dus in de Hoofdklasse en zal daar gerenommeerde teams als Moerkapelle, Messemaker 1847 en Nieuwerkerk ad IJssel tegen gaan komen.

De succesvolle teamleider Marcel Klein roerde zich echter stevig tijdens de transferperiode en zijn team lijkt klaar voor een hoge notering.

 • “Geboren om te schaken (in Overschie)” (3/9/2020)
  Supertalent Dana

  OVERSCHIE – Bij uitwedstrijden is het altijd weer afwachten waar je terechtkomt.  Veel spelers hebben al aardig wat locaties in de regio gezien.  De ene keer in een verenigingsgebouw, de andere keer in een sporthal. Soms zijn de locaties wat meer bijzonder.  Een oude school of een bouwvallige keet waar het bijna niet warm wordt. Elke keer weer wat anders.  Schaakvereniging Overschie heeft het andere uiterste.  In het midden van Overschie staat de Grote Kerk.  Een mooi statig (en vooral groot) kerkgebouw.  Daar verwacht je normaal gesproken geen schaakvereniging, maar Overschie speelt er toch echt.

  (meer…)
 • Bekerteam RSB naar halve finale! (2/5/2020)
  Matchwinner Jorik is blij dat het erop zit

  BARENDRECHT – Met een 1.5-2.5 overwinning op Barendrecht/IJsselmonde heeft het Sliedrechtse bekerteam afgelopen maandag de halve finale van de RSB-bekercompetitie bereikt. Een mooi resultaat na een spannende wedstrijd…

  (meer…)
 • RSB1 team laat CSV ontsnappen (1/11/2020)
  Kopzorgen voor de kopmannen

  SLIEDRECHT – Het was spannend in de Havik tijdens de RSB competitie tussen Sliedrecht en CSV.  Het ging ook ergens om, want welk team bleef er in het spoor van Erasmus?  Uiteindelijk geen van beide teams, want pas na 12 uur kwam de einduitslag op het scorebord.  Met 4-4 blijven beide teams nog in de race, maar lopen ze allebei wel een blauw oog op.  CSV komt met de schrik vrij en Sliedrecht gaf een matchpunt weg.

  (meer…)
 • Sliedrecht RSB1 boekt monsteroverwinning in Dordrecht (10/30/2019)

  Adrian boekte een snelle overwinning

  DORDRECHT –  Het RSB1 team van Sliedrecht heeft in Dordrecht goede zaken gedaan. Tegen Dordrecht 3 werd maar liefst met 7,5-0,5 gewonnen, waardoor het team na 2 wedstrijden niet alleen ongeslagen is, maar ook hard werkt aan het bordpunten saldo

  (meer…)

 • Sliedrecht RSB 1 wint overtuigend van Nieuwerkerk (10/5/2019)

  De kopborden aan de start

  SLIEDRECHT – Het was slecht weer op de donderdag van de wedstrijd Sliedrecht RSB 1 (jawel….. het voormalige Sliedrecht 3, weet u het nog?) tegen Schaakvereniging Nieuwerkerk.  Geen ijzel of sneeuw, maar veel regen, wind en dat het steeds vroeger donker wordt, is ook altijd even wennen voor de Nederlandse automobilist.  Maar gelukkig niet voor de sympathieke heren uit Nieuwerkerk.  Door weer en wind reden ze naar Sliedrecht voor de eerste wedstrijd in de RSB klasse 1a.  En daar was Sliedrecht erg blij mee.  Dus zo kon de aftrap van het nieuwe seizoen op tijd beginnen.

  (meer…)

Geef een antwoord