Sliedrecht 3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teamleider Marcel Klein

Het derde team van Schaakvereniging Sliedrecht werd vorig seizoen glorieus kampioen van de tweede klasse van de RSB. Dat betekent promotie en die promotie is niet naar de eerste klasse, maar naar de nieuwe Hoofdklasse van de RSB, de hoogste klasse van de onderbond.

In het seizoen 2018-2019 speelt het team van teamleider Marcel Klein dus in de Hoofdklasse en zal daar gerenommeerde teams als Moerkapelle, Messemaker 1847 en Nieuwerkerk ad IJssel tegen gaan komen.

De succesvolle teamleider Marcel Klein roerde zich echter stevig tijdens de transferperiode en zijn team lijkt klaar voor een hoge notering.

 • Sliedrecht RSB 1 verliest derby van Dordrecht (11/23/2018)

  De topborden in actie

  In de 4eronde van de RSB hoofdklasse competitie was het team van Sliedrecht niet
  opgewassen tegen het team van Dordrecht.  Het verschil in ratingpunten zorgde ervoor dat deze derby uiteindelijk resulteerde in een 1,5-6,5 nederlaag.  Martijn Stoker, Peter van den Bergh en Joost Stoker zorgden voor 3 remises.

  (meer…)

 • CE RSB1 – Sliedrecht RSB1: 4-4 (11/3/2018)

  ROTTERDAM – Sliedrecht RSB 1 heeft voor de tweede maal gelijk gespeeld in de RSB-Hoofdklasse. In het altijd gezellige Heijplaat werd het na 4 uur zwoegen 4-4. Peter vd Bergh en invaller Kees Wessels scoorden sterke remises. Tobias Dekker, Pieter Pons en Martijn Stoker wonnen gedecideerd. Willem Kuiper, Jürgen de Haan en Joost Stoker (tezamen vooralsnog goed voor 1 punt uit 9 partijen) incasseerden opnieuw een nul.

 • Sliedrecht 3 (of Sliedrecht RSB 1) snoept Krimpen punt af (10/16/2018)

  Het team aan de start!

  KRIMPEN AAN DE IJSSEL – Het was spannend tot de laatste zet, maar Sliedrecht 3 heeft in de Hoofdklasse van de RSB opnieuw laten zien dat het niet hoeft onder te doen voor de hoger gerate teams.  In Krimpen werd knap gelijkgespeeld en zo is het eerste matchpunt van het team een feit. Een mooie prestatie!

  (meer…)

 • Sliedrecht 1 eervol ten onder tegen Messemaker in Hoofdklasse RSB (9/28/2018)

  Pieter Pons speelde als eerste een mooie remise

  SLIEDRECHT – In de eerste ronde van de RSB hoofdklasse heeft Sliedrecht 1 (of was het nu 3?) een nipte nederlaag gelegen tegen het sterke Messemaker 1847 uit Gouda. Met 6 remises en 2 verliespartijen heeft het team maximaal gepresteerd tegen een team waarin veel basisspelers van het KNSB team uit de tweede klasse spelen.  De punten zullen tegen andere teams gehaald moeten worden.

  (meer…)

 • Sliedrecht 3 glorieus kampioen! (3/27/2018)

  Het derde viert de overwinning en het kampioenschap

  MOORDRECHT –  Het 3e team van Schaakvereniging Sliedrecht is kampioen geworden in klasse 2b van de RSB competitie.  Door de overwinning op het 2e team van Schaakvereniging de IJssel uit en in Moordrecht, is het team niet meer in te halen door de stevige concurrentie van Dordrecht, Erasmus en de Pionier.  Een mooi teamprestatie die extra glans kreeg door de overwinning van 6-2.

  (meer…)

Geef een reactie