Sliedrecht 3

Kopzorgen voor de nieuwe teamleider?

Het derde team van Schaakvereniging Sliedrecht is in het seizoen 2018/2019 seizoen gedegradeerd uit de nieuwe Hoofdklasse en leek in het seizoen daarop op weg naar eerherstel. Daar dacht corona echter anders over en vlak voor de finish werd het team van teamleider Marcel Klein een halt toegeroepen. Na een schaakloos extern seizoen gaat het derde team nu met de nieuwe teamleider Jurgen de Haan op jacht naar het kampioenschap. Met een vernieuwd team moet dat gebeuren in de klasse 1B.

 • RSB-bekerteam onderuit in Rotterdam (5/6/2022)

  Onze razende reporter Jurgen de Haan doet opnieuw verslag…

  Reporter en puntenpakker Jurgen

  ROTTERDAM – Vrijdag 29 april werd de kwartfinale van de RSB-beker tussen RSR Ivoren Toren en Sliedrecht gespeeld. Na een sterk staaltje psychologische oorlogvoering van de Rotterdammerts is het over en uit voor wat betreft de beker, er werd met 2,5 – 1,5 verloren.

  De eerste klap kwam al voordat de partijen begonnen waren. Na een heldere uitleg over de manier waarop de bar gebruikt diende te worden, kwam het hoge woord eruit: er wordt geen alcohol geschonken. Toen uw verslaggever dat hoorde, keek hij angstig naar zijn teamgenoten Yaro en Jorik, met wie hij de donderdagavond daarvoor wat aangename alcoholische versnaperingen had genuttigd. Zij keken angstig terug. Dit zou een zware avond worden…

  (meer…)
 • Wereldreizigers Sliedrecht 1 (of 3) winnen in Waddinxveen (5/1/2022)

  Reporter en teamleider Jurgen de Haan doet alsnog verslag…

  Johan vd Griend startte met 34 minuten op de klok

  WADDINXVEEN – Op 14 april mocht het eerste RSB-team afreizen naar Waddinxveen, voor een uitwedstrijd tegen WSV Inter Nos. Zo ver is dat toch niet, zou u misschien zeggen. Dat viel een beetje tegen. De heenreis kwam de spelersbus vast te staan in een file, maar gelukkig kon de schade beperkt worden door een ingeving van meneer Maps. Een van de spelers, die op eigen gelegenheid was vertrokken, kwam er minder goed vanaf. Hoe dat afgelopen is, leest u verderop.

  (meer…)
 • Vlaggenschip tot zinken gebracht (4/3/2022)

  Onze reporter en teamleider Jurgen de Haan doet verslag…

  SLIEDRECHT -Donderdag 24 maart werd er weer een de RSB-competitie weer hervat voor Sliedrecht 1 (of 3). Na een korte onderbreking kon het regionale vlaggenschip de zeilen weer hijsen. Deze ronde was Moerkapelle de sympathieke tegenstander.

  (meer…)
 • Invallers dragen Sliedrecht 1 (of 3) naar een gelijkspel (11/14/2021)

  GOUDA- Nog voordat de wedstrijd tegen Messemaker was begonnen, was de spanning al om te snijden. Een aantal vaste krachten had zich afgemeld voor de wedstrijd, waardoor de teamleiders voor een grote uitdaging stonden. Als een ware headhunter ging Marcel Klein op zoek naar de juiste kandidaten. Uiteindelijk kon er een volledig team worden opgesteld, totdat het noodlot op de dag van de wedstrijd alsnog toesloeg. ’s Middags werd de vergadering van Marcel onderbroken door een fataal belletje, waarvan de strekking was dat een basisspeler toch niet mee kon doen (de sinas in Gouda is niet te zuipen, beweerde de beller). 

  Supersub Kees van der Does
  (meer…)
 • Sliedrecht RSB1 wint thuis van Dordrecht (of was het nu uit?) (10/9/2021)

  SLIEDRECHT – Je hebt een derby en je hebt klassiekers.  Een derby is bijvoorbeeld als Sparta en Feyenoord tegen elkaar spelen.  Een klassieker denk ik eerder aan 010 vs 020 of Celtic tegen de Rangers, Real Madrid tegen Barcelona, terwijl een honkbalwedstrijd tussen de New York Yankees en de New York Mets zowel een derby als een klassieker is.

  Johan Cruijff in actie

  Dus ja, hoe omschrijf je dan deze wedstrijd.  Het RSB1 team van Dordrecht tegen het RSB1 team van Sliedrecht.  Dit zijn toch de wedstrijden die je wilt winnen. Want er liggen hier en daar wel wat lijntjes naar elkaar, de sfeer onderling is goed, maar het voelt natuurlijk af en toe wel als een Nederland – Duitsland.  Vaak ook heroïsche wedstrijden.  Wij herinneren ons natuurlijk allemaal nog wel de 4-4 een aantal jaren geleden, waarin strijd, spanning en consternatie heerste en waar niet alleen in Sliedrecht en Dordrecht, maar in heel de regio over na werd gesproken.  Altijd krakers, altijd spanning en dat maakt het wellicht ook wel een derby en een klassieker in 1.

  (meer…)

Geef een antwoord