Sliedrecht 3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teamleider Marcel Klein

Het derde team van Schaakvereniging Sliedrecht werd vorig seizoen glorieus kampioen van de tweede klasse van de RSB. Dat betekent promotie en die promotie is niet naar de eerste klasse, maar naar de nieuwe Hoofdklasse van de RSB, de hoogste klasse van de onderbond.

In het seizoen 2018-2019 speelt het team van teamleider Marcel Klein dus in de Hoofdklasse en zal daar gerenommeerde teams als Moerkapelle, Messemaker 1847 en Nieuwerkerk ad IJssel tegen gaan komen.

De succesvolle teamleider Marcel Klein roerde zich echter stevig tijdens de transferperiode en zijn team lijkt klaar voor een hoge notering.

 • Sliedrecht 1 eervol ten onder tegen Messemaker in Hoofdklasse RSB (9/28/2018)

  Pieter Pons speelde als eerste een mooie remise

  SLIEDRECHT – In de eerste ronde van de RSB hoofdklasse heeft Sliedrecht 1 (of was het nu 3?) een nipte nederlaag gelegen tegen het sterke Messemaker 1847 uit Gouda. Met 6 remises en 2 verliespartijen heeft het team maximaal gepresteerd tegen een team waarin veel basisspelers van het KNSB team uit de tweede klasse spelen.  De punten zullen tegen andere teams gehaald moeten worden.

  (meer…)

 • Sliedrecht 3 glorieus kampioen! (3/27/2018)

  Het derde viert de overwinning en het kampioenschap

  MOORDRECHT –  Het 3e team van Schaakvereniging Sliedrecht is kampioen geworden in klasse 2b van de RSB competitie.  Door de overwinning op het 2e team van Schaakvereniging de IJssel uit en in Moordrecht, is het team niet meer in te halen door de stevige concurrentie van Dordrecht, Erasmus en de Pionier.  Een mooi teamprestatie die extra glans kreeg door de overwinning van 6-2.

  (meer…)

 • Sliedrecht 3 – Fianchetto 2 Grrrrr (3/9/2018)

  Doping van Willem Kuiper

  Sliedrecht 3 heeft de een na  laatste horde genomen in in de strijd om het kampioenschap van de RSB klasse 2b.  Thuis tegen Fianchetto 2 wist het team een mooie 6-2 overwinning te boeken, mede dankzij de doping van groenteman Willem Kuiper die de moraal van het team wist op te krikken, door met bananen aan te komen zetten. Volgens onze groenteboer zou dit helpen. En dat bleek!

  (meer…)

 • Sliedrecht 3 wint van Onésimus 2 (2/8/2018)

  Willem wist een mooie partij winnend af te sluiten

  SLIEDRECHT – Het derde team van Schaakvereniging Sliedrecht blijft in de race voor het kampioenschap van klasse 2b in de RSB competitie.  Met een 5,5-2,5 overwinning werd de 4e zege van het seizoen geboekt maar werd onvoldoende aan het bordpuntensaldo gewerkt.  Het wordt bovenin erg spannend tenslotte.  De basis van de overwinning werd gelegd door Willem Kuiper die een mooie partij (uit 1 stuk) wist te winnen. (meer…)

 • Sliedrecht 3 laat het liggen in Hellevoetsluis (12/22/2017)

  Het derde aan de start tegen de Pionier

  Na een uitstekende start van de competitie met 3 overwinningen, leed het derde vanSliedrecht een onnodige  nederlaag tegen de Pionier 1 uit Hellevoetsluis.  Zo is het gelijk weer spannend in Poule 2b van de RSB competitie en zal Sliedrecht 3 de komende ronden nog stevig aan de bak moeten.

  (meer…)

Geef een reactie