Sliedrecht 3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teamleider Marcel Klein

Het derde team van Schaakvereniging Sliedrecht werd vorig seizoen glorieus kampioen van de tweede klasse van de RSB. Dat betekent promotie en die promotie is niet naar de eerste klasse, maar naar de nieuwe Hoofdklasse van de RSB, de hoogste klasse van de onderbond.

In het seizoen 2018-2019 speelt het team van teamleider Marcel Klein dus in de Hoofdklasse en zal daar gerenommeerde teams als Moerkapelle, Messemaker 1847 en Nieuwerkerk ad IJssel tegen gaan komen.

De succesvolle teamleider Marcel Klein roerde zich echter stevig tijdens de transferperiode en zijn team lijkt klaar voor een hoge notering.

 • Degradatie een feit voor Sliedrecht RSB 1 (3/9/2019)

  Pieter Pons blijft fantastisch spelen

  SLIEDRECHT – Na een zwaarbevochten 4-4 tegen het Rotterdamse Shah Mata is het lot van RSB 1 beslecht. Volgend jaar speelt het team eerste klasse.  Op zichzelf wellicht geen verrassing want de kern van het team wat vorig jaar promoveerde van de 2naar de 1klasse vormde de basis van dit team.  Maar door de nieuwe regels van Schaakbond en dus ook RSB zien we dan vele van onze concurrenten in de hoofdklasse sterke teams met KNSB spelers hebben.  Die waren dit jaar nog iets te sterk, maar:  We’ll be back!

  (meer…)

 • Sliedrecht R1 verzuimt punten mee te nemen bij RSR Ivoren Toren (12/16/2018)

  Jurgen, de held van de avond

  ROTTERDAM – In de 5eronde van de Hoofdklasse RSB is het Sliedrechtse team er niet in geslaagd om punten mee te nemen uit Rotterdam.  Op bezoek in het nieuwe clubgebouw van RSR Ivoren Toren werd met 5-3 verloren.

  (meer…)

 • Sliedrecht RSB 1 verliest derby van Dordrecht (11/23/2018)

  De topborden in actie

  In de 4eronde van de RSB hoofdklasse competitie was het team van Sliedrecht niet
  opgewassen tegen het team van Dordrecht.  Het verschil in ratingpunten zorgde ervoor dat deze derby uiteindelijk resulteerde in een 1,5-6,5 nederlaag.  Martijn Stoker, Peter van den Bergh en Joost Stoker zorgden voor 3 remises.

  (meer…)

 • CE RSB1 – Sliedrecht RSB1: 4-4 (11/3/2018)

  ROTTERDAM – Sliedrecht RSB 1 heeft voor de tweede maal gelijk gespeeld in de RSB-Hoofdklasse. In het altijd gezellige Heijplaat werd het na 4 uur zwoegen 4-4. Peter vd Bergh en invaller Kees Wessels scoorden sterke remises. Tobias Dekker, Pieter Pons en Martijn Stoker wonnen gedecideerd. Willem Kuiper, Jürgen de Haan en Joost Stoker (tezamen vooralsnog goed voor 1 punt uit 9 partijen) incasseerden opnieuw een nul.

 • Sliedrecht 3 (of Sliedrecht RSB 1) snoept Krimpen punt af (10/16/2018)

  Het team aan de start!

  KRIMPEN AAN DE IJSSEL – Het was spannend tot de laatste zet, maar Sliedrecht 3 heeft in de Hoofdklasse van de RSB opnieuw laten zien dat het niet hoeft onder te doen voor de hoger gerate teams.  In Krimpen werd knap gelijkgespeeld en zo is het eerste matchpunt van het team een feit. Een mooie prestatie!

  (meer…)

Geef een reactie