Sliedrecht 3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teamleider Marcel Klein

Het derde team van Schaakvereniging Sliedrecht miste vorig seizoen nipt promotie naar de eerste klasse van de RSB. Dit seizoen wordt er een nieuwe poging gedaan om de aansluiting met de eerste 2 teams te realiseren.

Dit seizoen speelt het team van teamleider Marcel Klein in de tweede klasse B en treft daarin vooral “Rotterdamse” tegenstanders, maar ook streekgenoot Dordrecht. Tijdens de transferperiode denkt de teamleider een gouden slag te hebben geslagen. Dat schept verwachtingen. Kijken of het derde team dat waar kan maken.

Klik hier voor de uitslagen en de stand in 2B.

 • Sliedrecht 3 wint topper ruim van Erasmus 3 (11/24/2017)

  Sliedrecht 3 aan de bak

  SLIEDRECHT –  Het derde team van Sliedrecht heeft in de 3e ronde van de RSB Klasse 2b uitstekende zaken gedaan in de topper tegen Erasmus 3.  Op voorhand leek dit een spannende wedstrijd te worden en dat werd het ook,  maar het team zette een uitstekende prestatie neer door met 5,5-2,5 te winnen en zo ruim aan kop te gaan met 6 matchpunten uit 3 wedstrijden.

  (meer…)

 • Sliedrecht 3 stoomt door en wint van Krimpen 4 (10/30/2017)

  De topborden van Sliedrecht met Floris en Pieter

  KRIMPEN AAN DE IJSSEL – Alhoewel we in Krimpen spelen, beginnen we dit verslag in Hongarije.  In het bijzonder Boedapest zelfs.  Gelegen aan de Donau en bestaand uit Boeda (gelegen aan de rechteroever van de Donau) en Pest (uiteraard dus aan de andere kant). Want ja…. in die stad liepen de gezusters Stoker dit weekend rond.  Een zwak excuus om een wedstrijd van het derde te missen natuurlijk, maar ja onder het mom van…. “al eerder gepland”  en “ wij konden toch ook niet weten dat we net die maandag naar Krimpen moesten” had de teamleider dus gelijk 2 afmeldingen voor het derde.

  (meer…)

 • Winst voor Sliedrecht 3 in streekderby (10/5/2017)

  Jan Sulman nam het voortouw en won

  SLIEDRECHT – In de eerste ronde van de RSB competitie in de tweede klasse heeft Sliedrecht 3 goede zaken gedaan, door streekgenoot Dordrecht 4 met 5,5-2,5 terug te wijzen. Met name de staartborden zorgen voor een mooie overwinning.

   

  (meer…)

 • Het derde verliest nipt in Spijkenisse (4/2/2017)
  20170331_201918

  De topborden met William, Jan, Martijn en Kees

  SPIJKENISSE – Het derde team van Sliedrecht heeft het seizoen afgesloten met een nipte nederlaag.  Met 4,5-3,5 was Spijkenisse de gelukkige winnaar en eindigde het derde ook op de derde plaats.  Met 5 overwinningen en 2 nederlagen dus ook een terechte plaats, maar de beide nederlagen hadden ook makkelijk anders kunnen aflopen, dus volgend jaar gaan we het opnieuw proberen in de tweede klasse.
  (meer…)

 • Sliedrecht 3 wint met de hakken over de sloot (3/11/2017)
  image1

  De topborden met op de voorgrond Pieter Pons die wist te winnen

  SLIEDRECHT – In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen speelde het derde team van Sliedrecht een razend spannende wedstrijd tegen S.O. Rotterdam 3. Om mee te blijven doen in de top moest gewonnen worden en op voorhand leek dit ook mogelijk, maar gedurende de avond bleek dat de punt ook zomaar met Rotterdam mee hadden kunnen gaan.  Lees verder hoe een op voorhand relaxte avond veranderde in een spannend gevecht.

  (meer…)

Geef een reactie