Sliedrecht 4

Teamleider Jaap Euser

Het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft een nipte degradatie goed te maken.

In het seizoen 2018-2019 zal het team zich in de derde klasse van de RSB moeten gaan bewijzen. Ook het vierde team kent enkele versterkingen, zodat een hoge notering wordt verwacht van het team van non-playing captain Jaap Euser.

 • Vierde team (RSB 2) blijft aan kop na stunt in Papendrecht (2/23/2019)

  Bert won aanvallend

  PAPENDRECHT – Het zou dé wedstrijd van het seizoen worden. Pascal 1 tegen het vierde van Sliedrecht, ook wel bekend onder de naam Sliedrecht 2 RSB. Sliedrecht, de koploper in de poule, tegen Pascal, het reuzenteam dat op papier met kop en schouders boven alles en iedereen uitsteekt.

  Als teamleider overweeg je vooraf de opties. Spelen in een strategische opstelling? Of gewoon in de vertrouwde basisopstelling? Op papier maak je dan misschien geen kans, maar in de praktijk is alles mogelijk. Dat had het team al eerder bewezen tegen Krimpen en Shah Mata. Het team overstijgt zichzelf tegen sterkere tegenstanders. Met die gedachte werd besloten uit te gaan van eigen kracht en de basisopstelling te handhaven. (meer…)

 • Sliedrecht 4 (RSB 2) doet goede zet (2/2/2019)

  Teamleider Jaap Euser doet verslag….

  Henk gaf het goede voorbeeld

  SLIEDRECHT – Donderdagavond 31 januari. De opdracht voor het 2e RSB-team van Sliedrecht was duidelijk: punten pakken. Liefst zoveel mogelijk. Met de hete adem in nek van de concurrentie, zijn de punten hard nodig. Want ja, wie de koppositie heeft en vast wil houden, moet daar hard voor werken. Het hele team was dan ook present om uitvoering te geven aan de opdracht. Tekenend voor dit team trouwens, er hoeft bijna nooit een vervanger te worden opgeroepen.

  (meer…)

 • Sliedrecht 4 op koers (11/29/2018)

  De onvolprezen teamleider Jaap Euser doet verslag…

  Bert moest in remise berusten

  NIEUWERKERK A/D IJSSEL – Als je moet spelen tegen een team dat onderaan in de poule staat, weet je dat je moet oppassen. Onderschatting ligt op de loer. En je hebt te maken met een tegenstander die dolgraag eens wat punten wil pakken.

  Met die gedachte reisden de vrouw en mannen van Sliedrecht 4 af naar Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar aangekomen, kregen we gezelschap van de voltallige gemeenteraad van Nieuwerkerk aan den IJssel die aldaar een raadsvergadering hield. Gezellige drukte. Hopelijk zou het zo blijven, want met politiek kan het alle kanten op. Met schaken trouwens ook.

  (meer…)

 • Sliedrecht 4 doet het opnieuw! (11/11/2018)

  De winnende teamleider Jaap Euser doet verslag….

  Kees, de klok en de 12e man

  SLIEDRECHT – Meer dan gemotiveerd zijn ze, de spelers van het vierde team van Sliedrecht. Ze beschikken over een enorme drive. Hoe anders was dat nog in het vorige seizoen, toen er te veel tegen zat. Toen het geluk vaak net niet aan de Sliedrechtse kant te vinden was. Toen er spelers verdwaalden in een parkeergarage. Of toen er spelers als verzopen katten een uur te laat op de speellocatie arriveerden… Dat schaakte niet lekker natuurlijk.

  (meer…)

 • Vierde team start sterk in RSB-competitie (10/10/2018)

  Sliedrecht op zoek naar de winst

  KRIMPEN AD IJSSEL – In de eerste ronde van de RSB-competitie heeft het tweede team (voorheen vierde) goede zaken gedaan in en tegen Krimpen aan den IJssel. Het op papier sterkere Krimpen 2 werd met 5-3 verslagen.

  Het duo Henk Prins en Henk van der Hoek was een week eerder al afgereisd naar Krimpen om vast wat voorverkenningen te doen en tevens een partij vooruit te spelen. Dat resulteerde in een 1-1 tussenstand. Henk Prins won en andere Henk verloor (naar verluidt kwam Krimpen daar goed mee weg). Kortom, de kansen waren nog gelijk. (meer…)

Geef een reactie