Sliedrecht 4

Teamleider Jaap Euser

Het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht komt dit seizoen uit de tweede klasse B.

Ook het vierde team kent enkele versterkingen,  maar zag ook enkele basisspelers naar het derde team verhuizen. Als Sliedrecht RSB2 zal het team van teamleider Jaap Euser vooral voor handhaving gaan.

 • Vierde team in de ban van 2G (11/21/2021)
  Kopmannen Jerry en Kees scoorden 1,5 punten

  SLIEDRECHT – Naast exploderende besmettingscijfers, boosterprikken en polariserende politici, wordt er gelukkig ook nog Gewoon Geschaakt. Het thema van dit verslag is dan ook 2G. De Sliedrechtse Havik als baken van rust, te midden van alle opruiing en consternatie. Schaken, een mentale verademing. Een hobby waar menig mens van op zou knappen.

  (meer…)
 • Vierde team incasseert nederlaag (11/7/2021)
  De kopmannen remiseerden

  HELLEVOETSLUIS – Het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht (ook wel bekend als RSB 2) heeft in het ver gelegen Hellevoetsluis een nederlaag geïncasseerd. De goede start tegen HI Ambacht kreeg daarmee een minder succesvol vervolg, al waren er zeker pluspunten te noteren.

  Het team was zonder afmeldingen op volle oorlogssterke aanwezig. Het doel was uiteraard winnen, al was dat vooraf geen makkelijke opgave tegen een sterke tegenstander.

  (meer…)
 • Sterke start vierde team (10/16/2021)
  Kopman Frank had het lastig

  SLIEDRECHT – Je kunt het in een oogopslag zien. Onwennigheid. Als je er ooit mee te maken hebt gehad, zie je het gelijk. Kenners herkennen het dan ook direct. De spelers vertonen de kenmerken van onwennig gedrag: te vroeg komen, te laat komen, overdreven hard niezen, protesteren bij de leiding en ga zo maar door.

  (meer…)
 • Nipt verlies voor vierde team in streekderby (2/19/2020)
  Stichtelijk schaak in de kapel

  DORDRECHT – Dinsdag 18 februari speelde het 2e RSB-team van Sliedrecht de uitwedstrijd tegen De Willige Dame 1. Besloten werd om extra vroeg te vertrekken in verband met de hectiek rondom de afgesloten N3. Dat bleek geen verkeerde keuze te zijn. De gereserveerde 3 kwartier waren hard nodig om van A naar B te reizen.

  (meer…)
 • Vierde team stijgt boven Erasmus uit (1/31/2020)
  Erasmus

  SLIEDRECHT – “Wat gebeurd is, laat zich niet meer ongedaan maken”. Desiderius Erasmus had niet kunnen bedenken dat zijn wijsheid 500 jaar later zou opduiken in de verslaglegging van de RSB-wedstrijd tussen het vierde team van Sliedrecht tegen Erasmus 2. De uitslag, 4.5 – 3.5 in het voordeel van Sliedrecht, laat zich nooit meer ongedaan maken.

  (meer…)

Geef een antwoord