Sliedrecht 4

Teamleider Jaap Euser

Het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft een nipte degradatie goed te maken.

In het seizoen 2018-2019 zal het team zich in de derde klasse van de RSB moeten gaan bewijzen. Ook het vierde team kent enkele versterkingen, zodat een hoge notering wordt verwacht van het team van non-playing captain Jaap Euser.

 • Sliedrecht 4 kampioen! (update) (4/15/2019)

  De winnende teamleider Jaap Euser doet opnieuw verslag, nu de uitgebreide versie…

  Winning coach Jaap, inclusief de verdiende champagne

  NUMANSDORP- Afgelopen donderdag 11 april heeft het vierde team van schaakvereniging Sliedrecht een schitterend seizoen weten te bekronen met het kampioenschap in klasse 2C van de RSB. Tegen Hoeksche Waard werd met 4.5 – 3.5 gewonnen, waarna poulewinst een feit was.

  Yaro leverde afgelopen donderdag een belangrijke remise

  (meer…)

 • Sliedrecht 4 slaat spijker op de kop (3/22/2019)

  Bert speelt een sterk seizoen

  SLIEDRECHT – Spanning en sensatie. In drie woorden de samenvatting van de thuiswedstrijd van het vierde team (RSB 2) tegen het tweede RSB-team van Spijkenisse. Altijd lastig die onderlinge confrontatie. En een tikkeltje beladen. Zeker nu de voorlaatste ronde werd gespeeld. Want hoewel Sliedrecht fier bovenaan staat, hijgen de Krimpenaren in de nek van de strijdbare mannen én vrouw van het vierde team. (meer…)

 • Vierde team (RSB 2) blijft aan kop na stunt in Papendrecht (2/23/2019)

  Bert won aanvallend

  PAPENDRECHT – Het zou dé wedstrijd van het seizoen worden. Pascal 1 tegen het vierde van Sliedrecht, ook wel bekend onder de naam Sliedrecht 2 RSB. Sliedrecht, de koploper in de poule, tegen Pascal, het reuzenteam dat op papier met kop en schouders boven alles en iedereen uitsteekt.

  Als teamleider overweeg je vooraf de opties. Spelen in een strategische opstelling? Of gewoon in de vertrouwde basisopstelling? Op papier maak je dan misschien geen kans, maar in de praktijk is alles mogelijk. Dat had het team al eerder bewezen tegen Krimpen en Shah Mata. Het team overstijgt zichzelf tegen sterkere tegenstanders. Met die gedachte werd besloten uit te gaan van eigen kracht en de basisopstelling te handhaven. (meer…)

 • Sliedrecht 4 (RSB 2) doet goede zet (2/2/2019)

  Teamleider Jaap Euser doet verslag….

  Henk gaf het goede voorbeeld

  SLIEDRECHT – Donderdagavond 31 januari. De opdracht voor het 2e RSB-team van Sliedrecht was duidelijk: punten pakken. Liefst zoveel mogelijk. Met de hete adem in nek van de concurrentie, zijn de punten hard nodig. Want ja, wie de koppositie heeft en vast wil houden, moet daar hard voor werken. Het hele team was dan ook present om uitvoering te geven aan de opdracht. Tekenend voor dit team trouwens, er hoeft bijna nooit een vervanger te worden opgeroepen.

  (meer…)

 • Sliedrecht 4 op koers (11/29/2018)

  De onvolprezen teamleider Jaap Euser doet verslag…

  Bert moest in remise berusten

  NIEUWERKERK A/D IJSSEL – Als je moet spelen tegen een team dat onderaan in de poule staat, weet je dat je moet oppassen. Onderschatting ligt op de loer. En je hebt te maken met een tegenstander die dolgraag eens wat punten wil pakken.

  Met die gedachte reisden de vrouw en mannen van Sliedrecht 4 af naar Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar aangekomen, kregen we gezelschap van de voltallige gemeenteraad van Nieuwerkerk aan den IJssel die aldaar een raadsvergadering hield. Gezellige drukte. Hopelijk zou het zo blijven, want met politiek kan het alle kanten op. Met schaken trouwens ook.

  (meer…)

Geef een reactie