Sliedrecht 4

Teamleider Jaap Euser

Het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft een nipte degradatie goed te maken.

In het seizoen 2018-2019 zal het team zich in de derde klasse van de RSB moeten gaan bewijzen. Ook het vierde team kent enkele versterkingen, zodat een hoge notering wordt verwacht van het team van non-playing captain Jaap Euser.

 • Sliedrecht 4 op koers (11/29/2018)

  De onvolprezen teamleider Jaap Euser doet verslag…

  Bert moest in remise berusten

  NIEUWERKERK A/D IJSSEL – Als je moet spelen tegen een team dat onderaan in de poule staat, weet je dat je moet oppassen. Onderschatting ligt op de loer. En je hebt te maken met een tegenstander die dolgraag eens wat punten wil pakken.

  Met die gedachte reisden de vrouw en mannen van Sliedrecht 4 af naar Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar aangekomen, kregen we gezelschap van de voltallige gemeenteraad van Nieuwerkerk aan den IJssel die aldaar een raadsvergadering hield. Gezellige drukte. Hopelijk zou het zo blijven, want met politiek kan het alle kanten op. Met schaken trouwens ook.

  (meer…)

 • Sliedrecht 4 doet het opnieuw! (11/11/2018)

  De winnende teamleider Jaap Euser doet verslag….

  Kees, de klok en de 12e man

  SLIEDRECHT – Meer dan gemotiveerd zijn ze, de spelers van het vierde team van Sliedrecht. Ze beschikken over een enorme drive. Hoe anders was dat nog in het vorige seizoen, toen er te veel tegen zat. Toen het geluk vaak net niet aan de Sliedrechtse kant te vinden was. Toen er spelers verdwaalden in een parkeergarage. Of toen er spelers als verzopen katten een uur te laat op de speellocatie arriveerden… Dat schaakte niet lekker natuurlijk.

  (meer…)

 • Vierde team start sterk in RSB-competitie (10/10/2018)

  Sliedrecht op zoek naar de winst

  KRIMPEN AD IJSSEL – In de eerste ronde van de RSB-competitie heeft het tweede team (voorheen vierde) goede zaken gedaan in en tegen Krimpen aan den IJssel. Het op papier sterkere Krimpen 2 werd met 5-3 verslagen.

  Het duo Henk Prins en Henk van der Hoek was een week eerder al afgereisd naar Krimpen om vast wat voorverkenningen te doen en tevens een partij vooruit te spelen. Dat resulteerde in een 1-1 tussenstand. Henk Prins won en andere Henk verloor (naar verluidt kwam Krimpen daar goed mee weg). Kortom, de kansen waren nog gelijk. (meer…)

 • Vierde team degradeert na dramatische wedstrijd (4/14/2018)

  Keesje Tippel won keurig

  SLIEDRECHT – Het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht is na een dramatische wedstrijd tegen naaste concurrent RSR/Ivoren Toren 4 gedegradeerd naar de derde klasse van de RSB-competitie. Na de verrassende promotie van vorig seizoen lukte het team van teamleider Jaap Euser net niet om zich te handhaven. Na een spannende wedstrijd kwamen de Rotterdammers met 3,5-4,5 met de schrik vrij.

  (meer…)

 • Vierde team: Schakend ten onder in de Leuvekolk (3/18/2018)

  In de boot genomen…

  Een verslag van gelegenheidsjournalist Andre van Dieën in samenwerking met  teamleider Jaap Euser.

  ROTTERDAM – De opdracht voor de 7 schakende baggeraars was duidelijk na de verloren (vooruit gespeelde) wedstrijd onzer Henk Prins. Om nog een kans te maken, werd er met een tactische opstelling gespeeld tegen favoriet Onésimus 1.

  Maar met een 1-0 achterstand en ook nog eens beginnen met 4 man achter de borden in plaats van 7 is toch wel een tikkeltje vreemd.

  (meer…)

Geef een reactie