Sliedrecht 4

Teamleider Jaap Euser

Het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft een nipte degradatie goed te maken.

In het seizoen 2018-2019 zal het team zich in de derde klasse van de RSB moeten gaan bewijzen. Ook het vierde team kent enkele versterkingen, zodat een hoge notering wordt verwacht van het team van non-playing captain Jaap Euser.

 • Vierde team start sterk in RSB-competitie (10/10/2018)

  Sliedrecht op zoek naar de winst

  KRIMPEN AD IJSSEL – In de eerste ronde van de RSB-competitie heeft het tweede team (voorheen vierde) goede zaken gedaan in en tegen Krimpen aan den IJssel. Het op papier sterkere Krimpen 2 werd met 5-3 verslagen.

  Het duo Henk Prins en Henk van der Hoek was een week eerder al afgereisd naar Krimpen om vast wat voorverkenningen te doen en tevens een partij vooruit te spelen. Dat resulteerde in een 1-1 tussenstand. Henk Prins won en andere Henk verloor (naar verluidt kwam Krimpen daar goed mee weg). Kortom, de kansen waren nog gelijk. (meer…)

 • Vierde team degradeert na dramatische wedstrijd (4/14/2018)

  Keesje Tippel won keurig

  SLIEDRECHT – Het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht is na een dramatische wedstrijd tegen naaste concurrent RSR/Ivoren Toren 4 gedegradeerd naar de derde klasse van de RSB-competitie. Na de verrassende promotie van vorig seizoen lukte het team van teamleider Jaap Euser net niet om zich te handhaven. Na een spannende wedstrijd kwamen de Rotterdammers met 3,5-4,5 met de schrik vrij.

  (meer…)

 • Vierde team: Schakend ten onder in de Leuvekolk (3/18/2018)

  In de boot genomen…

  Een verslag van gelegenheidsjournalist Andre van Dieën in samenwerking met  teamleider Jaap Euser.

  ROTTERDAM – De opdracht voor de 7 schakende baggeraars was duidelijk na de verloren (vooruit gespeelde) wedstrijd onzer Henk Prins. Om nog een kans te maken, werd er met een tactische opstelling gespeeld tegen favoriet Onésimus 1.

  Maar met een 1-0 achterstand en ook nog eens beginnen met 4 man achter de borden in plaats van 7 is toch wel een tikkeltje vreemd.

  (meer…)

 • Vierde team rijdt scheve schaats (2/16/2018)

  Sami kende een snel openingsrondje

  SLIEDRECHT – Het handhaven in de tweede klasse van de Rotterdamse Schaakbond moest voor het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht gerealiseerd worden in de streekderby tegen Dordrecht 5. “Piek op tijd” klonk het niet alleen in Pyeongchang. Na een spannende wedstrijd met kansen op en neer gingen de Dordtenaren er uiteindelijk met een nipte 3,5-4,5 overwinning vandoor. Dat betekent dat alle seinen voor Sliedrecht 4 nu op rood staan. In de komende 2 wedstrijden zal er niet opnieuw in een wak moeten worden gereden om degradatie te voorkomen. (meer…)

 • Vierde team boekt belangrijke overwinning (1/10/2018)

  Vierde team op weg naar stunt

  KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – De mannen van Sliedrecht 4 hebben maandagavond 8 januari goede zaken gedaan in de RSB-uitwedstrijd tegen het derde team van Krimpen aan den IJssel.

  In het tropische pannenkoekenoord zag ploegleider Jaap Euser dat er op de borden aan Sliedrechtse zijde stabiele stellingen werden opgebouwd. Dat was in elk geval een goed begin tegen de op papier veel sterkere tegenstander. (meer…)

Geef een reactie