Sliedrecht 4

Het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft alsnog een verrassende promotie gemaakt van de derde naar de tweede klasse van de RSB. Een late maar mooie beloning van een goed afgelopen seizoen.

Komend seizoen zal het team zich in klasse 2C moeten gaan bewijzen tegen o.a. de vlaggenschepen van Onésimus en WSV. Zware klasse dus, maar door enkele versterkingen zal het vierde team zeker voor een subtoppositie gaan.

Klik hier voor de uitslagen en de stand in 2C.

 • Sliedrecht 4 onderuit in Waddinxveen (11/11/2017)

  Debutante Luana kon het niet bolwerken…

  WADDINXVEEN – Wat een verjaardagscadeau voor El Presidente had moeten worden, is uitgelopen op een zware nederlaag. In de tweede ronde van de RSB-competitie speelde Sliedrecht 4 in Waddinxveen tegen het op papier veel sterkere WSV 1.

  Op bord 2 werd een vlugge nederlaag geleden door Frank Stoute die zich vergreep aan een pion met stukverlies tot gevolg. Frank schudde de tegenstander (1853) direct de hand en keerde huiswaarts.

  (meer…)

 • Sliedrecht 4 remiseert in Moerkapelle (10/15/2017)

  Henk Prins (l) gaf het goede voorbeeld

  MOERKAPELLE – Vrijdag 13 oktober 2017, Moerkapelle. Een schaaklocatie met houten aankleding, wat ook zomaar een skihut had kunnen zijn. Teamleider Jaap Euser doet verslag. De eerste externe wedstrijd voor het 4e team van Sliedrecht stond op het programma. Er hoefde gelukkig geen beroep gedaan te worden op invallers. Met Sami al Yasin en Frank Stoute als nieuwkomers (voor Hans Vink en Martin Prins) in de basis waren we compleet. (meer…)

 • Sliedrecht 4 komt halfje tekort (3/26/2017)

  ROTTERDAM – Het is onze strijders uit de vierde linie afgelopen vrijdagavond niet gelukt om een promotieplaats veilig te stellen. De laatste match tegen kampioen RSR Ivoren Toren eindige na een mooie strijd in een puntendeling: 4-4. Deze uitslag bracht de Sliedrechters op een derde plaats in de eindrangschikking. De Dordtse vrienden wisten zodoende op bordsaldo wel een promotieplaats te bemachtigen.

  IMG_2835IMG_2832

  (meer…)

 • El clasico eindigt in puntendeling (2/26/2017)

  SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag stond er weer een heuse klassieker op de agenda: het vierde team van de Schapenkoppen kwam op bezoek om de strijd aan te gaan met ons aller vierde. Beide teams waren er klaar voor; onze Dordtse vrienden arriveerden met de sterkste formatie. Sliedrecht 4 startte uiteraard weer met de basisopstelling en had zin om het weer eens tegen een sympathieke tegenstander op te nemen. Het werd een mooie kraker.

  IMG_2700

  Op bord 1 werd laat op de avond de eindstand bepaald

  (meer…)

 • Sliedrecht 4 koploper af (2/5/2017)
  foto-Dorpskerk-klein

  Het stedenbouwkundige hoogtepunt van Spijkenisse, op steenworp afstand van de speelzaal

  SPIJKENISSE – Afgelopen vrijdag toog ons aller vierde naar de mooiste gemeente van Nederland voor een match tegen de plaatselijke SV. Het werd een deceptie. Ten gevolge van een veelvoud aan individuele blunders werd een smadelijke 4,5 – 3,5 nederlaag geleden in de buitenwijk van Rotterdam. Zuur, de koppositie is vergeven.

  (meer…)

 

Geef een reactie