Sliedrecht 4

Teamleider Jaap Euser

Het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht komt dit seizoen uit de tweede klasse B.

Ook het vierde team kent enkele versterkingen,  maar zag ook enkele basisspelers naar het derde team verhuizen. Als Sliedrecht RSB2 zal het team van teamleider Jaap Euser vooral voor handhaving gaan.

 • Vierde team trakteert kampioen (6/5/2022)
  Wim en Robert scoorden 1,5 punten

  SLIEDRECHT – 2 juni – Een RSB-wedstrijd in juni. Dat is best een zeldzaam verschijnsel. En hopelijk blijft dat zo. Als team wil je het liefst met een compleet achttal aantreden. Zeker als je tegen de kampioen moet spelen. Maar hoe dichter de datum bij het vakantieseizoen ligt, hoe lastiger het wordt je spelers binnenboord te houden. Dat blijkt ook nu voor het vierde team (Sliedrecht 2 RSB) dat Krimpen a/d IJssel 2 op bezoek krijgt. De eerste drie bordspelers van Sliedrecht hebben zich gebroederlijk afgemeld. Als een Siamese drieling; als Jerry niet kan, kan Frank ook niet en Kees ook niet. Zo gaat dat bij deze vrienden.   

  (meer…)
 • Black players matter (5/3/2022)
  De invallers scoorden 1,5 uit 2!

  NUMANSDORP – 28 april – Terwijl ‘Lex’ tevreden terugblikt op zijn 55e verjaardag, blikt het vierde team (Sliedrecht 2 RSB) vooruit naar de uren die komen gaan. Vanuit 2 auto’s, vertrokken vanaf de Havik, wordt de strategie besproken. Er moet gewonnen worden tegen Hoeksche Waard 1. Met een ronde meer gespeeld, staat Sliedrecht nog boven de opponent op de ranglijst. Bij winst zal dat zo blijven. Bij verlies moet er voor degradatie gevreesd worden. Kortom, er mogen geen punten blijven liggen deze avond. Unaniem wordt er in de auto van Jaap dan ook afgesproken dat degene die zijn partij verliest op de terugweg plaats moet nemen in het kinderzitje. Aan de strijdlustige gezichten te zien, zal het zover niet komen…

  (meer…)
 • Sliedrecht RSB2 pakt belangrijk matchpunt tegen PASCAL 1 (3/12/2022)
  Peter Vis speelde keurig remise

  PAPENDRECHT – “We mogen weer!” Het is inmiddels een veelgehoorde kreet binnen en buiten de muren van de Havik. Met name in de voorbije dagen nam het gegons stevig toe. Natuurlijk was dat volledig toe te schrijven aan de naderende confrontatie tussen PASCAL 1 en Sliedrecht RSB2 (het vierde team) in de hervatte RSB-competitie. Je kunt je afvragen wat deze confrontatie tot zo’n hoogtepunt maakt. Voor de spelers heeft dat uiteenlopende redenen. Voor de één betekent het een cultureel uitje om Jack de Ruijter in levende lijve te ontmoeten en te aanschouwen. De ander vindt het een bijzondere beleving om de geur van krakende hersenen op te snuiven in een heus denksportcentrum. Weer een ander verkneukelt zich in de korte reistijd naar een uitwedstrijd, waardoor de brandstoftank het niet al te zwaar te verduren krijgt. Kortom de motieven zijn zeer divers, zoals de persoonlijkheden dat ook zijn. En bovenal, de sfeer is goed.

  (meer…)
 • Vierde team in de ban van 2G (11/21/2021)
  Kopmannen Jerry en Kees scoorden 1,5 punten

  SLIEDRECHT – Naast exploderende besmettingscijfers, boosterprikken en polariserende politici, wordt er gelukkig ook nog Gewoon Geschaakt. Het thema van dit verslag is dan ook 2G. De Sliedrechtse Havik als baken van rust, te midden van alle opruiing en consternatie. Schaken, een mentale verademing. Een hobby waar menig mens van op zou knappen.

  (meer…)
 • Vierde team incasseert nederlaag (11/7/2021)
  De kopmannen remiseerden

  HELLEVOETSLUIS – Het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht (ook wel bekend als RSB 2) heeft in het ver gelegen Hellevoetsluis een nederlaag geïncasseerd. De goede start tegen HI Ambacht kreeg daarmee een minder succesvol vervolg, al waren er zeker pluspunten te noteren.

  Het team was zonder afmeldingen op volle oorlogssterke aanwezig. Het doel was uiteraard winnen, al was dat vooraf geen makkelijke opgave tegen een sterke tegenstander.

  (meer…)

Geef een antwoord