Sliedrecht 5

Voor het zesde seizoen achter elkaar zal het Dreamteam proberen te gaan stunten. Met twee nieuwe teamleiders – Arco van Houwelingen en Johan Gijsen – moet er gestunt gaan worden in de derde klasse A van de RSB-competitie. Daar komt het vijfde externe team van Schaakvereniging Sliedrecht uit onder de naam “Sliedrecht 3”. Met enkele doorgestroomde jeugdspelers gaat het team voor enkele stunts en vooral om ervaring op te doen.

 • Sliedrecht 5 wint: ‘Er zijn geen woorden meer…’ (11/3/2021)
  Was de overwinning wellicht te danken aan de inleidende toespraak van teamleider Johan?

  SLIEDRECHT– Op 28 oktober jl. stond de tweede wedstrijd van Sliedrecht 5 (RSB 3) gepland tegen Dordrecht 3. Al enkele weken voorafgaand aan deze wedstrijd bereidde het team zich voor op deze wedstrijd tegen de sympathieke streekgenoot. In de voorbereiding werd niets geschuwd: bananenmilkshakes, vermengd met spinaziebladeren (goed voor het denkvermogen), extra trainingen om de zenuwen te beheersen, tot zelfs het veranderen van de voornaam van een medespeler….(ja, u leest het goed): Alles voor de overwinning! Lees maar snel mee in het verslag van het illustere 8-tal uit Sliedrecht over een wedstrijd waarvan alleen maar gezegd kan worden: ‘Er zijn geen woorden meer’

  (meer…)
 • Sliedrecht 5; een episch gevecht (met teleurstellende uitslag) (10/3/2021)
  Clash of Clans:
  Sliedrecht 5 – Pascal 2

  SLIEDRECHT – “Speel mee met miljoenen andere spelers, richt een clan op en neem deel aan epische clanoorlogen. Barbaren met een snor, tovenaars die vuur schieten en andere unieke troepen wachten op je. Stap de wereld van Clash of Clans binnen. Waar wacht je nog op, Chief? Stort je vandaag nog in de strijd. Met deze woorden wordt het (digitale) ‘spel van het jaar’ Clash of Clans aangekondigd in de playstore van Apple en Google. Wie goed zoekt ontdekt dat Clash of Clans eigenlijk is afgeleid van de schaakderby tussen Sliedrecht 5 (RSB 3 e team) en Pascal 2 van jl 30 september 2021.

  (meer…)
 • Vijfde team: Het OOG van de Meester maakt het PAARD vet (12/18/2019)
  TL Leo opent de clash

  SLIEDRECHT – Dit keer een wel zeer merkwaardig verslag van de wedstrijd Sliedrecht 5 – Het Houten Paard 1 van afgelopen donderdag 12 december. De winnende coach heeft altijd gelijk en zo moet ook teamleider Leo Koppelaar hebben gedacht in de clash tegen het torenhoge favoriete vlaggenschip van Het Houten Paard. De titel had na het feest van de overwinning ook “Dreamteam over het Houten Paard getild” kunnen heten, maar de TL besloot anders… Dan nu zijn verslag.

  (meer…)
 • Vijfde team wacht bestraffende rede voorzitter (11/21/2019)

  Kopman Jaap Euser doet verslag….

  Michiel hield het hoofd koel

  BARENDRECHT – Het vijfde team heeft afgelopen maandagavond dolend in het stof gebeten tegen Barendrecht-IJsselmonde 3. De voortekenen waren al niet goed. Het begon met de vooruit gespeelde wedstrijd van Martin de Beer die eindigde in verlies. Dat bracht teamleider Koppelaar dusdanig van zijn stuk dat hij besloot naar Slowakije uit te wijken. Vanuit dat verre land probeerde Koppelaar de mannen van Sliedrecht 5 nog wel moed in te praten. Dat pakte helaas verkeerd uit.

  (meer…)

 • Vijfde team knokt zich naar eerste punt en bitterballen (10/19/2019)

  Drukte aan de start

  SLIEDRECHT – Na een valse start in de RSB competitie in september is het 3e RSB team van Sliedrecht er afgelopen week in geslaagd het eerste punt te pakken. En dit ging niet zonder slag of stoot! Lang pakte de spreekwoordelijke donkere wolken zich samen boven een uitpuilende Havik. Echter ineens keerde het tij en brak de zon door! Daarna ontstond een felle regenbui, vergezeld van een koudefront wat een dichte mist op de borden veroorzaakte. Ook deze mist klaarde op en wat bleek? Een prachtige regenboog als resultaat. Zon en regen, soms zit het mee, meestal zit het tegen. (meer…)

Geef een antwoord