Sliedrecht 5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De teamleiders

Voor het derde seizoen achter elkaar zal het Dreamteam proberen te gaan stunten. De teamleiders Martijn Stoker en Robert van Rekom nemen de opgedane ervaring van vorig seizoen mee en zien hun jeugdige team graag in de top eindigen. Het team zal in de klasse 4A dus voor een hoge notering gaan. Wie stopt het jeugdige dreamteam? Het Papendrechtse PASCAL 3 met Jack de Ruijter in de gelederen?

Klik hier voor de uitslagen en de stand in 4A.

 • Gele Leger wint ook tweede veldslag (10/29/2017)

  Het Gele Leger aan de start

  SLIEDRECHT – Donderdag 26 oktober speelde het Gele Leger de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander was SOF/DZP 3 met een aantal bekende gezichten. Het werd een sportieve en spannende wedstrijd.

  Iets later dan gebruikelijk begon de wedstrijd. Het Gele Leger kampte namelijk met personele problemen. Michiel vd Berg zat samen met zijn auto in de ziekenboeg en ook Gerard van Steenoven was verhinderd. Last-minute werden twee top-invallers geregeld in de persoon van Henri Hartog en Marcel Klein. (meer…)

 • Vijfde team wint eerste veldslag in Capelle (10/2/2017)

  De invalsoldaat sloeg toe

  Capelle a/d IJssel – Afgelopen vrijdag 29 september speelde Sliedrecht 5 de eerste RSB-wedstrijd van Schaakvereniging Sliedrecht. Het inmiddels beruchte ‘Gele Leger’ trok ten strijde tegen CSV 5 in Capelle a/d IJssel. Een nieuw opgezet jeugdteam en een leuke tegenstander om tegen te spelen.

  Op de transfermarkt gebeurde in de zomerperiode ook weer het nodigde! Kopman Jurgen de Haan vertrok naar de elitetroepen van Sliedrecht 3, maar met Martin Prins werd direct een nieuwe kapitein aangetrokken. Henri Hartog kwam dit seizoen niet door de medische keuring en wordt vervangen door sergeant in opleiding Luc Leendertse.

  (meer…)

 • Sliedrecht 5 sluit goed seizoen af met nederlaag (2/22/2017)
  sp5-sl5a

  Aan de start

  SPIJKENISSE – Vrijdagavond 17 februari stond alweer de zesde en laatste wedstrijd voor het vijfde team op het programma. Tegen het sportieve team van Spijkenisse werd een terechte 5,5 – 2,5 nederlaag geleden. De vijfde compagnie had duidelijk zijn kruit verschoten in de eerdere wedstrijden.

  De eerste tegenvaller was laat op de donderdagavond, toen La Chouffe een helder moment had en tot de conclusie kwam dat hij niet op twee slagvelden tegelijk kan strijden. Helaas gaf hij de voorkeur aan een bruiloft en moesten de teamleiders op zoek naar een invaller. Gelukkig kon veteraan Don Leo meedoen en had hij een pantserwagen beschikbaar om naar Spijkenisse af te reizen. Bedankt Leo!

  (meer…)

 • Gele leger verovert koppositie door sterke cavalerie! (1/13/2017)

  … Van onze strenge doch rechtvaardige generals Martijn Stoker en Robert van Rekom:

  SLIEDRECHT – Op donderdagavond 12 januari werd de vijfde wedstrijd van het vijfde schaakteam gespeeld. De trots van Schaakvereniging Sliedrecht draait keurig mee in de top van poule 4A en heeft al meer punten behaald dan ooit tevoren. Koploper Hoeksche Waard II, voor aanvang van de wedstrijd nog 0 verliespunten, kwam op bezoek in onze thuisbasis De Havik. Vooraf hadden de teamleiders de spionagerapporten goed bestudeerd en de tactiek was duidelijk: een verrassingsaanval aan de achterkant van het front.

  IMG_2452[1]

  Frontlinie

  (meer…)

 • Vijfde team slaat toe in streekderby (12/1/2016)
  pa3-s5-7

  Luana gaf weer het goede voorbeeld

  PAPENDRECHT – Het vijfde team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft een overtuigende 6-2 zege geboekt tegen het Papendrechtse PASCAL 3. Opvallend was dat beide teams uit veel jeugdspelers bestond. En die scoorden veel punten! Goed jeugdbeleid dus van beide regioverenigingen.

  (meer…)

Geef een reactie