Sliedrecht 5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De teamleiders

Voor het derde seizoen achter elkaar zal het Dreamteam proberen te gaan stunten. De teamleiders Martijn Stoker en Robert van Rekom nemen de opgedane ervaring van vorig seizoen mee en zien hun jeugdige team graag in de top eindigen. Het team zal in de klasse 4A dus voor een hoge notering gaan. Wie stopt het jeugdige dreamteam? Het Papendrechtse PASCAL 3 met Jack de Ruijter in de gelederen?

Klik hier voor de uitslagen en de stand in 4A.

 • Vierde veldslag van Gele Leger eindigt in vrede (12/27/2017)

  Generaal Stoker bekijkt zijn manschappen

  SCHIEDAM – Op donderdagavond 14 december speelde het vijfde team tegen Fianchetto 4. U als vaste lezer van deze rubriek vraagt zich natuurlijk af waarom het verslag van de veldslag in Schiedam nu pas openbaar is gemaakt. Dit heeft enerzijds te maken met de disciplinaire maatregelen die, alvorens publicatie, getroffen diende te worden en anderzijds met het feit dat een fors aantal bewijsmaterialen bij het verlaten van het front zijn vernietigd door een achtergebleven pantservoertuig van het vijandige leger. Om een getrouw beeld van de veldslag te schetsen zijn uiteraard eerst alle bronnen meervoudig geverifieerd en getoetst aan de diverse getuigenverslagen. (meer…)

 • Gele Leger trekt ten strijde zonder munitie (11/19/2017)

  Teamleider Martijn Stoker doet verslag…

  De achterste linie

  ROTTERDAM – Afgelopen vrijdag 17 november speelde het vijfde team tegen Barendrecht/IJsselmonde 4 in IJsselmonde. Voor aanvang van de wedstrijd hadden beide teams tot op heden de volle buit uit de eerste twee ronden behaald. Alle reden dus om een spannende en intensieve strijd te verwachten. Het werd echter voor het Gele Leger een grote deceptie. Aangezien als gevolg van dit resultaat dit verslag tevens gerapporteerd wordt aan de Commandant der Strijdkrachten, ligt de focus op de inhoud van de veldslagen en vindt verdere be- en veroordeling plaats bij individuele zittingen in de krijgsraad.

  (meer…)

 • Gele Leger wint ook tweede veldslag (10/29/2017)

  Het Gele Leger aan de start

  SLIEDRECHT – Donderdag 26 oktober speelde het Gele Leger de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander was SOF/DZP 3 met een aantal bekende gezichten. Het werd een sportieve en spannende wedstrijd.

  Iets later dan gebruikelijk begon de wedstrijd. Het Gele Leger kampte namelijk met personele problemen. Michiel vd Berg zat samen met zijn auto in de ziekenboeg en ook Gerard van Steenoven was verhinderd. Last-minute werden twee top-invallers geregeld in de persoon van Henri Hartog en Marcel Klein. (meer…)

 • Vijfde team wint eerste veldslag in Capelle (10/2/2017)

  De invalsoldaat sloeg toe

  Capelle a/d IJssel – Afgelopen vrijdag 29 september speelde Sliedrecht 5 de eerste RSB-wedstrijd van Schaakvereniging Sliedrecht. Het inmiddels beruchte ‘Gele Leger’ trok ten strijde tegen CSV 5 in Capelle a/d IJssel. Een nieuw opgezet jeugdteam en een leuke tegenstander om tegen te spelen.

  Op de transfermarkt gebeurde in de zomerperiode ook weer het nodigde! Kopman Jurgen de Haan vertrok naar de elitetroepen van Sliedrecht 3, maar met Martin Prins werd direct een nieuwe kapitein aangetrokken. Henri Hartog kwam dit seizoen niet door de medische keuring en wordt vervangen door sergeant in opleiding Luc Leendertse.

  (meer…)

 • Sliedrecht 5 sluit goed seizoen af met nederlaag (2/22/2017)
  sp5-sl5a

  Aan de start

  SPIJKENISSE – Vrijdagavond 17 februari stond alweer de zesde en laatste wedstrijd voor het vijfde team op het programma. Tegen het sportieve team van Spijkenisse werd een terechte 5,5 – 2,5 nederlaag geleden. De vijfde compagnie had duidelijk zijn kruit verschoten in de eerdere wedstrijden.

  De eerste tegenvaller was laat op de donderdagavond, toen La Chouffe een helder moment had en tot de conclusie kwam dat hij niet op twee slagvelden tegelijk kan strijden. Helaas gaf hij de voorkeur aan een bruiloft en moesten de teamleiders op zoek naar een invaller. Gelukkig kon veteraan Don Leo meedoen en had hij een pantserwagen beschikbaar om naar Spijkenisse af te reizen. Bedankt Leo!

  (meer…)

Geef een reactie