Sliedrecht 5

Voor het vijfde seizoen achter elkaar zal het Dreamteam proberen te gaan stunten. Met een nieuwe teamleider – de vermaarde Leo Koppelaar – moet er gestunt gaan worden in de derde klasse A van de RSB-competitie. Daar komt het vijfde externe team van Schaakvereniging Sliedrecht uit onder de naam “Sliedrecht 3”.

 • Vijfde team: Het OOG van de Meester maakt het PAARD vet (12/18/2019)
  TL Leo opent de clash

  SLIEDRECHT – Dit keer een wel zeer merkwaardig verslag van de wedstrijd Sliedrecht 5 – Het Houten Paard 1 van afgelopen donderdag 12 december. De winnende coach heeft altijd gelijk en zo moet ook teamleider Leo Koppelaar hebben gedacht in de clash tegen het torenhoge favoriete vlaggenschip van Het Houten Paard. De titel had na het feest van de overwinning ook “Dreamteam over het Houten Paard getild” kunnen heten, maar de TL besloot anders… Dan nu zijn verslag.

  (meer…)
 • Vijfde team wacht bestraffende rede voorzitter (11/21/2019)

  Kopman Jaap Euser doet verslag….

  Michiel hield het hoofd koel

  BARENDRECHT – Het vijfde team heeft afgelopen maandagavond dolend in het stof gebeten tegen Barendrecht-IJsselmonde 3. De voortekenen waren al niet goed. Het begon met de vooruit gespeelde wedstrijd van Martin de Beer die eindigde in verlies. Dat bracht teamleider Koppelaar dusdanig van zijn stuk dat hij besloot naar Slowakije uit te wijken. Vanuit dat verre land probeerde Koppelaar de mannen van Sliedrecht 5 nog wel moed in te praten. Dat pakte helaas verkeerd uit.

  (meer…)

 • Vijfde team knokt zich naar eerste punt en bitterballen (10/19/2019)

  Drukte aan de start

  SLIEDRECHT – Na een valse start in de RSB competitie in september is het 3e RSB team van Sliedrecht er afgelopen week in geslaagd het eerste punt te pakken. En dit ging niet zonder slag of stoot! Lang pakte de spreekwoordelijke donkere wolken zich samen boven een uitpuilende Havik. Echter ineens keerde het tij en brak de zon door! Daarna ontstond een felle regenbui, vergezeld van een koudefront wat een dichte mist op de borden veroorzaakte. Ook deze mist klaarde op en wat bleek? Een prachtige regenboog als resultaat. Zon en regen, soms zit het mee, meestal zit het tegen. (meer…)

 • Vijfde team: Droomstart blijft uit (9/30/2019)

  Teamleider Koppelaar keek al snel bedenkelijk

  SLIEDRECHT – Het vijfde team van Schaakvereniging Sliedrecht (in de RSB Sliedrecht 3) heeft de (te?) hoge verwachtingen in de eerste wedstrijd van het seizoen niet waar kunnen maken. Teamleider Leo Koppelaar zag zijn achttal met maar liefst 2-6 verliezen van Fianchetto/HZP 4. De voorheen zo’n succesvolle teamleider sprak over “een Van der Poeletje!”. Koppelaar doet ook zelf verslag van de wedstrijd. (meer…)

 • Sliedrecht 5: Koos en de verdwenen pion (4/10/2019)

  Aan de start van de derby

  SLIEDRECHT – Donderdag 4 april jongstleden speelde Sliedrecht RSB 3 (vijfde team!) alweer de laatste wedstrijd van het seizoen en wel tegen onze buren van Dordrecht 6. Bij winst was de 3e plaats theoretisch nog in zicht, bij verlies konden we zakken naar plek 7. Dat geeft maar aan hoe klein de verschillen in deze klasse zijn. Alleen de kampioen (De Pionier 2) steekt er bovenuit. Dordrecht stond op plek 8, maar was vastberaden om niet te verliezen. (meer…)

Geef een antwoord