Sliedrecht 6

Teamleider Willem Kuiper

Voor het eerste formeert Schaakvereniging Sliedrecht komend seizoen een zesde achttal! De toestroom van senioren maakt dit mogelijk. Teamleider is Willem Kuiper, die extra ondersteund zal gaan worden door enkele ervaren teamleiders. Met aanstormende talenten en gevestigde orde zal de teamleider de competitie ingaan.

Het team moet de schrik in de Derde klasse C gaan worden.

 • Sliedrecht 6 dicht bij eerste punt! (12/3/2018)

  Teamleider Willemix maakt de toverdrank

  In de derde wedstrijd van het 6e team leek het er lang op dat er resultaat gehaald kon worden.  Deze keer nog net niet, maar dat gaat niet lang meer duren. Speler en motivator Arco van Houwelingen schrijft:

  In het seizoen 2018-2019 was de hele RSB, klasse 3C overmeesterd door Moerkapelle 2. Heel klasse 3C? Nee, één nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakt het leven van de Moerkapellenaren in de competitie niet gemakkelijk….

  (meer…)

 • Sliedrecht 6 verliest dappere strijd in Moordrecht (11/15/2018)

  De IJssel 2 – Sliedrecht 6

  Coach Willem Kuiper doet verslag…

  MOORDRECHT – Als op papier zwakste team van klasse 3C mocht ons talententeam het 5 november opnemen tegen het team van De IJssel uit Moordrecht dat in de eerste ronde het team met de hoogst gerate spelers was. Een soort Klein Duimpje tegen de Grote Reus dus, David tegen Goliath, Feyenoord tegen Ajax. Gelukkig werd het grote ratingverschil enigszins beperkt, doordat De IJssel zijn sterkste speler niet had opgesteld, terwijl ons zesde nou juist weer op het laatste moment een extra sterke speler uit onze KNSB-teams als invaller had ‘moeten’ charteren. Desondanks was het van het begin af aan een ongelijke strijd met een gemiddeld ratingverschil van zo’n 150 punten, de 2 spelers van Sliedrecht zonder rating daarbij niet eens meegeteld.

  Maar het moet gezegd: onze mannen weerden zich bijzonder dapper.

  (meer…)

 • Sliedrecht 6 (RSB4) kent zware avond (11/6/2018)

  De eindbalans, opgemaakt door teamleider Willem Kuiper

  MOORDRECHT – Ook in de tweede ronde van de RSB-competitie heeft het Sliedrechtse talententeam helaas geen aanspraak kunnen maken op de eindoverwinning. Het werd afgelopen maandag 6-2 in het voordeel van de tegenpartij.

 • Heel voorzichtig begin zesde team (10/14/2018)

  Marcel redde de eer

  SLIEDRECHT –  Op 11-10-2018 had de Sliedrechtse schaakvereniging een primeur van historische betekenis: voor het eerst in haar bestaan trad een 6e team aan voor de externe competitie.  Het toont aan dat de ledenactiviteiten binnen onze club nog altijd toenemen en daar zullen vele andere schaakverenigingen jaloers op zijn. Er was bij het bestuur wel de nodige twijfel aan vooraf gegaan of het haalbaar was. Er waren eigenlijk net te weinig basisspelers beschikbaar en om het team telkens op te vullen met wisselende invallers leek zeker voor de uitwedstrijden een te grote uitdaging. Maar uiteindelijk werd het licht dan toch op groen gezet. (meer…)

 • Zesde team: Talentenbrigade sluit seizoen af in stijl (5/18/2017)
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Kopman Leo won fraai

  ROTTERDAM – Maandag 15 mei stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor ons aller viertal (Sliedrecht 6). Deze wedstrijd uit tegen Erasmus is overweldigend gewonnen met 0 tegen 4. Aan bijna alle borden werden sterke partijen neergezet, zonder noemenswaardige blunders.

  (meer…)