Sliedrecht 6

Teamleider Willem Kuiper

Voor het eerste formeert Schaakvereniging Sliedrecht komend seizoen een zesde achttal! De toestroom van senioren maakt dit mogelijk. Teamleider is Willem Kuiper, die extra ondersteund zal gaan worden door enkele ervaren teamleiders. Met aanstormende talenten en gevestigde orde zal de teamleider de competitie ingaan.

Het team moet de schrik in de Derde klasse C gaan worden.

 • Sliedrecht 6: “Thunder Thursday” (4/15/2019)

  Willem Kuiper delegeert…..

  Als afsluiting van het seizoen trad Sliedrecht 6 op 11 april aan tegen een delegatie van de Capelse Schaakvereniging: CSV 4. Ondanks dat zij de laatste plek in de poule bezetten met 0 punten, hebben ze op papier gemiddeld ruim 100 ratingpunten meer. Eerder dit seizoen hebben we echter bewezen dat dat niet alles zegt. (meer…)

 • De mannen van Sliedrecht 6 schrijven Historie! (3/20/2019)

  Verslaggever Arco knokte zich naar remise

  SOMMELSDIJK – Een aantal bekende data in de Nederlandse Geschiedenis zijn in ons collectieve geheugen gegrift. Denk maar eens aan de basisschool kinderen van groep 6; “Wanneer was de slag bij Nieuwpoort”? (NB: uiteraard 2 juli 1600). In het prachtige boek ‘Vaderlandse Geschiedenis’ van M. Baertl (en voor de jongeren onder ons Wikipedia) worden de hoogtepunten van Nederland van vroeger tot nu beschreven. Prachtig…. Maar dit boek is vanaf nu alleen nog maar goed om de houtkachel mee aan te steken! Want, een nieuw hoofdstuk is geschreven, nieuwe historie is toegevoegd; Sliedrecht 6 / Sliedrecht 4 (RSB) pakt op 18 maart 2019 de eerste overwinningspunten! In een zinderende uitwedstrijd bij SOF/DZP 2 werd de eindstand bepaald op 3,5 – 4,5. (meer…)

 • Baggeraars en Ambachtsheren in evenwicht; eerste wedstrijdpunt ooit voor zesde team (2/23/2019)

  De trotse teamleider

  SLIEDRECHT – Ons zesde (talenten)team heeft een even historisch als heroïsch gelijkspel afgedwongen tegen de op papier veel sterkere tegenstander uit Hendrik-Ido-Ambacht. Onze gasten hadden gemiddeld ruim 300 ratingpunten meer, maar dat bleek niet genoeg om met de overwinning huiswaarts te gaan. (meer…)

 • Een (ver)laat verslag van een spannende wedstrijd! (2/15/2019)

  Arco pakt een punt, maar schrijft erg laat

  GOUDA – Onze Schaakvereniging staat er om bekend om snel de verslagen online te zetten, want we weten allemaal:  het nieuws van gisteren ligt in de krantenbak!  Zo staan de verslagen van externe teams soms al online als de stukken nog in de doos moeten.  Zo niet bij Sliedrecht 6.  Daar moet eerst de teamleider een stevige reprimande uitspreken richting de schrijver van dienst voordat het stuk geschreven werd.  Maar goed, onder het motto: beter laat dan nooit laat Arco van Houwelingen zijn licht schijnen over de gebeurtenissen in Gouda:

  We schrijven het jaar Anno Domini 2019. Voor de meesten onder ons een jaar waarin schaakvreugde en competitiedrang strijden om de hoofdrol, voor enkele anderen het jaar waarin zij voor het eerst meedoen met de Gekke Maon-optocht in Limburg, het vieren van de geboortedag van Lenin en niet kunnen kiezen tussen Fourmies en Maastricht.

  (meer…)

 • Sliedrecht 6 dicht bij eerste punt! (12/3/2018)

  Teamleider Willemix maakt de toverdrank

  In de derde wedstrijd van het 6e team leek het er lang op dat er resultaat gehaald kon worden.  Deze keer nog net niet, maar dat gaat niet lang meer duren. Speler en motivator Arco van Houwelingen schrijft:

  In het seizoen 2018-2019 was de hele RSB, klasse 3C overmeesterd door Moerkapelle 2. Heel klasse 3C? Nee, één nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakt het leven van de Moerkapellenaren in de competitie niet gemakkelijk….

  (meer…)