Sliedrecht 6

Teamleider Willem Kuiper

Voor het eerste formeert Schaakvereniging Sliedrecht komend seizoen een zesde achttal! De toestroom van senioren maakt dit mogelijk. Teamleider is Willem Kuiper, die extra ondersteund zal gaan worden door enkele ervaren teamleiders. Met aanstormende talenten en gevestigde orde zal de teamleider de competitie ingaan.

Het team moet de schrik in de Derde klasse C gaan worden.

 • Baggeraars en Ambachtsheren in evenwicht; eerste wedstrijdpunt ooit voor zesde team (2/23/2019)

  De trotse teamleider

  SLIEDRECHT – Ons zesde (talenten)team heeft een even historisch als heroïsch gelijkspel afgedwongen tegen de op papier veel sterkere tegenstander uit Hendrik-Ido-Ambacht. Onze gasten hadden gemiddeld ruim 300 ratingpunten meer, maar dat bleek niet genoeg om met de overwinning huiswaarts te gaan. (meer…)

 • Een (ver)laat verslag van een spannende wedstrijd! (2/15/2019)

  Arco pakt een punt, maar schrijft erg laat

  GOUDA – Onze Schaakvereniging staat er om bekend om snel de verslagen online te zetten, want we weten allemaal:  het nieuws van gisteren ligt in de krantenbak!  Zo staan de verslagen van externe teams soms al online als de stukken nog in de doos moeten.  Zo niet bij Sliedrecht 6.  Daar moet eerst de teamleider een stevige reprimande uitspreken richting de schrijver van dienst voordat het stuk geschreven werd.  Maar goed, onder het motto: beter laat dan nooit laat Arco van Houwelingen zijn licht schijnen over de gebeurtenissen in Gouda:

  We schrijven het jaar Anno Domini 2019. Voor de meesten onder ons een jaar waarin schaakvreugde en competitiedrang strijden om de hoofdrol, voor enkele anderen het jaar waarin zij voor het eerst meedoen met de Gekke Maon-optocht in Limburg, het vieren van de geboortedag van Lenin en niet kunnen kiezen tussen Fourmies en Maastricht.

  (meer…)

 • Sliedrecht 6 dicht bij eerste punt! (12/3/2018)

  Teamleider Willemix maakt de toverdrank

  In de derde wedstrijd van het 6e team leek het er lang op dat er resultaat gehaald kon worden.  Deze keer nog net niet, maar dat gaat niet lang meer duren. Speler en motivator Arco van Houwelingen schrijft:

  In het seizoen 2018-2019 was de hele RSB, klasse 3C overmeesterd door Moerkapelle 2. Heel klasse 3C? Nee, één nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakt het leven van de Moerkapellenaren in de competitie niet gemakkelijk….

  (meer…)

 • Sliedrecht 6 verliest dappere strijd in Moordrecht (11/15/2018)

  De IJssel 2 – Sliedrecht 6

  Coach Willem Kuiper doet verslag…

  MOORDRECHT – Als op papier zwakste team van klasse 3C mocht ons talententeam het 5 november opnemen tegen het team van De IJssel uit Moordrecht dat in de eerste ronde het team met de hoogst gerate spelers was. Een soort Klein Duimpje tegen de Grote Reus dus, David tegen Goliath, Feyenoord tegen Ajax. Gelukkig werd het grote ratingverschil enigszins beperkt, doordat De IJssel zijn sterkste speler niet had opgesteld, terwijl ons zesde nou juist weer op het laatste moment een extra sterke speler uit onze KNSB-teams als invaller had ‘moeten’ charteren. Desondanks was het van het begin af aan een ongelijke strijd met een gemiddeld ratingverschil van zo’n 150 punten, de 2 spelers van Sliedrecht zonder rating daarbij niet eens meegeteld.

  Maar het moet gezegd: onze mannen weerden zich bijzonder dapper.

  (meer…)

 • Sliedrecht 6 (RSB4) kent zware avond (11/6/2018)

  De eindbalans, opgemaakt door teamleider Willem Kuiper

  MOORDRECHT – Ook in de tweede ronde van de RSB-competitie heeft het Sliedrechtse talententeam helaas geen aanspraak kunnen maken op de eindoverwinning. Het werd afgelopen maandag 6-2 in het voordeel van de tegenpartij.