Verslagen OKD 2019

Op deze pagina’s alle informatie over het Open Kampioenschap van de Drechtstreek 2019. De verslagen komen van de hand van wedstrijdleider Mark van Hulst.

Leo Koppelaar en Michiel Bijkerk

 • William Gijsen kampioen van de Drechtstreek 2019 (6/21/2019)

  William Gijsen, winnaar OKD 2019

  SLIEDRECHT – Met een mooie score van 5,5 uit 7 is William Gijsen afgelopen donderdag Kampioen van de Drechtstreek 2019. Hij eindigde in het door Schaakvereniging Sliedrecht georganiseerde toernooi weliswaar gelijk met Wim Pool, maar William won het onderlinge duel en werd op grond daarvan de nieuwe kampioen. De jeugdspeler Gijsen speelde het afgelopen seizoen op veel toernooien, waaronder het NK, al buitengewoon sterk. Het clubkampioenschap van Sliedrecht was nog net ‘een brug te ver’, maar met de winst in het OKD laat William zien dat hij een speler wordt om rekening mee te houden. (meer…)

 • 6e ronde OKD: Ferhat Erdogan vloert routinier (6/14/2019)

  Ferhat won in aanvallende stijl

  SLIEDRECHT – Ferhat Erdogan heeft in de 6e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek toegeslagen met een sterke overwinning op routinier Teus Slotboom. Erdogan ging van meet af in de aanval en wist een kwaliteit voor te komen. In het eindspel offerde hij deze kwaliteit weer terug voor een veel betere stelling en bouwde deze al snel uit tot winst. (meer…)

 • 5e ronde OKD: Tjerry Hut stunt tegen routinier (6/8/2019)

  Tjerry speelde sterk tegen Johan

  SLIEDRECHT – In de 5e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Tjerry Hut een mooie overwinning behaald op routinier en KNSB speler Johan van de Griend. Tjerry wist met sterk spel Van de Griend steeds verder in de verdediging te houden en sloeg in het eindspel genadeloos toe. Een mooie opsteker voor Hut, die het afgelopen seizoen heeft laten zien steeds beter te kunnen spelen.

  (meer…)

 • 4e ronde OKD: favorieten melden zich aan de kop (5/24/2019)

  Vd Bergh won moeizaam van Boer

  SLIEDRECHT – Na de 4e ronde van het Open kampioenschap van de Drechtstreek zijn er nog 3 koplopers. Elo-favoriet Peter van den Bergh is daar één van na moeizame winst tegen Wout Boer. Pas in het verre eindspel wist de kampioen van de Alblasserwaard de winnende zetten op het bord te krijgen.

  (meer…)

 • 3e ronde OKD: Luana Mensing houdt KNSB-speler op remise (5/17/2019)

  Luana speelde sterk tegen Tim Schakel

  SLIEDRECHT – In de 3e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek zijn 9 partijen in remise geëindigd. Dit kwam vooral omdat een aantal toppers geen risico wilden lopen en zo al vroeg in het toernooi punten zouden morsen. Bij de remises viel vooral Luana Mensing op. Zij snoepte de geroutineerde KNSB-speler Tim Schakel op een slimme manier een halfje af. Na een goed NK zet de jongste Mensing haar goede vorm dus voort.

  (meer…)

 • 2e ronde OKD: Vier oud-kampioenen aan kop (5/10/2019)

  Willem Barendswaard gaat weer voor goud

  SLIEDRECHT – Ook in de 2e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek waren opnieuw weinig verrassingen te noteren. Van de 25 partijen eindigden er weliswaar slechts 4 in remise en daarvan was de puntendeling tussen Michael Bijkerk (PASCAL) en Marcel Klein wel opvallend te noemen. Opvallend is wel dat van de 7 koplopers met 2 uit 2 er vier oud-kampioenen zijn. Eén daarvan is Willem Barendswaard  die liet zien dat hij graag een tweede titel wil behalen door Louis Rutgers met mooie offers geen kans te geven.

  (meer…)

 • 1e ronde 14e OKD: Hans Vink zorgt voor enige verrassing (5/3/2019)

  Hans Vink (l) speelde netjes remise

  SLIEDRECHT – Met ruim 50 deelnemers is het 14e Open Kampioenschap van de Drechtstreek van start gegaan. Een mooi aantal en met veel spelers van buiten de organiserende vereniging Sliedrecht zal het een interessant toernooi worden. Echte verrassingen waren er in de eerste ronde nog niet, al was de remise van Hans Vink tegen Hans Klein wel opvallend te noemen. Sinds zijn comeback maakt Vink furore met veel winstpartijen en nu dus een remise tegen oud-clubkampioen Hans Klein. (meer…)

Geef een reactie