Verslagen GKD 2021

SLIEDRECHT – Dit jaar geen Open maar een Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek en de nog geldende maatregelen is besloten dit jaar alleen een toernooi voor de eigen leden te organiseren. Het GKD heeft plaats van 17 juni t/m eind juli. Onderstand de verslagen van de rondes van het GKD.

 • William Gijsen winnaar GKD 2021 (8/1/2021)
  Toernooiwinnaar William Gijsen

  SLIEDRECHT – Zonder in de laatste ronde in actie te hoeven komen is William Gijsen de winnaar geworden van het eerste (en hopelijk laatste) Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek. Met 5,5 punten eindigde hij een halfje voor het trio Tim Schakel, Jorik Klein en Johan van der Griend. Schakel en Klein remiseerden in de laatste ronde tegen elkaar en daardoor was de toernooiwinst voor de vakantie vierende Gijsen.

  (meer…)
 • Adrian Mensing weer kanshebber op GKD-titel (7/17/2021)
  Kanshebber Adrian Mensing

  SLIEDRECHT – In de vijfde ronde van het Gesloten kampioenschap van de Drechtstreek bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft Adrian Mensing zich weer bij de kanshebbers gevoegd. In aanvallende stijl, waar Adrian om bekend staat, wist hij Hans Klein te verslaan. Met 4 punten staat Mensing slechts een halfje achter koploper William Gijsen.

  (meer…)
 • Mike Boom weet weer wat winnen is (7/10/2021)
  Mike Boom weet weer wat winnen is

  SLIEDRECHT – In de vierde ronde van het Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Mike Boom in aanvallende stijl gewonnen van jeugdspeler Joshua Koers. Zo weet de jeugdbegeleider van Schaakvereniging Sliedrecht na een paar rondes van louter nullen weer wat winnen is. Daarmee bewijst Boom dat hij de juiste vorm weer te pakken heeft. Dat belooft nog wat voor de 3 slotrondes.

  (meer…)
 • Nieuwkomer Rien Lodder stijgt met stip bij GKD 2021 (7/2/2021)
  Rien Lodder stijgt met stip

  SLIEDRECHT – Hij speelde vele jaren niet bij een vereniging en werd onlangs – tijdens de online competities – lid van Schaakvereniging Sliedrecht. Dat Rien Lodder goed kan schaken bewijst hij tijdens het Gesloten kampioenschap van de Drechtstreek. Na 3 rondes staat hij met 2 punten in de subtop. In de derde ronde versloeg hij op overtuigende wijze Sami Al-yassin en daardoor wacht Lodder in de 4e ronde waarschijnlijk één van de favorieten.

  (meer…)
 • Jaap Euser verrassende koploper bij GKD 2021 (6/26/2021)
  Jaap Euser wist Dana te verslaan

  SLIEDRECHT – In de tweede ronde van het Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft Jaap Euser voor een daverende verrassing gezorgd. Hij wist namelijk toptalent en voormalig Nederlands kampioene Dana Verheij te verslaan. Het was de tweede zege op rij voor Euser, die daardoor verrassend koploper is bij het volle schaaktoernooi.

  (meer…)