Verslagen OKD-Light 2020

Op deze pagina zijn alle verslagen van het OKD-Light 2020 te vinden. Verslaggever Simon Kadijk zal van elke ronde de prestaties van de deelnemers uiteenzetten.

 • Arjan van der Leij winnaar OKD-Light 2020 (8/22/2020)
  De trotse toernooiwinnaar Arjan vd Leij

  SLIEDRECHT – ‘Als er twee honden vechten om een been, loopt de derde er mee heen’ gold zeker in de laatste ronde van het OKD Light bij Schaakvereniging Sliedrecht. De koplopers Tim Schakel en Jorik speelden tegen elkaar en als één van de twee zou winnen mocht diegene zich kampioen van het OKD noemen. Echter, na een uiterst spannende partij eindigde de partij in remise. Daardoor kon Arjan van der Leij, die na een moeizame partij wist te winnen van Hans Klein, beide koplopers op basis van weerstandspunten voorbij te streven.

  (meer…)
 • Nog 4 kanshebbers na 4e ronde OKD Light (8/15/2020)
  Arjan vd Leij heeft nog kans op de titel

  SLIEDRECHT – Pas in de laatste ronde van het OKD Light 2020 zal de winnaar bekend worden. Na 4 van de 5 rondes staan Tim Schakel en Jorik Klein er het beste voor, maar ook Hans Klein en Arjan van der Leij hebben op papier nog kans op de toernooiwinst. Aanstaande donderdag zal de strijd worden beslist.

  (meer…)
 • Fam. Klein scoort er flink op los in 3e ronde OKD (8/7/2020)
  Hans won opnieuw

  SLIEDRECHT – In de derde ronde van het OKD Light 2020 heeft vooral familie Klein van zich doen spreken. Opa Hans, zoon Marcel en kleinzoon Jorik waren goed voor maar liefst 2,5 punten uit 3 partijen. Nestor Hans Klein had de grootste moeite om de op papier lager genoteerde Martin Prins te verslaan. Pas in het verre eindspel sloeg Klein toe en kwam daardoor op 2 punten na 3 ronden.

  (meer…)
 • OKD ‘light’ gevarieerd van start (7/24/2020)
  Volle bak in de 1e ronde

  SLIEDRECHT – Wat een gevarieerde eerste ronde van het Schaken OKD Light! Het Open kampioenschap Drechtsteden. Light, want vanwege de corona zijn alleen leden van de schaakclubs Sliedrecht en PASCAL uitgenodigd. Gevarieerd, want het ging er heel anders aan toe dan anders.

  (meer…)