Viertallen verslagen

Hier verstaan de verslagen van de Viertallenjeugdcompetitie voor de jeugd van omringende verenigingen.

 • De Giessen Linge glorieus winnaar Merwede Jeugdschaakcompetitie (12/17/2017)

  Winnaar De Giessen Linge

  SLIEDRECHT – De eerste editie van de in eer herstelede Viertallencompetitie Jeugd voor regioverenigingen kende afgelopen vrijdag in de Giessen Linge een verrassende, maar glorieuze winnaar. De slotavond van het in Merwede Jeugdschaakcompetitie omgedoopte was een enorm spannende. De organisatoren Marcel Klein en Joost Stoker maakten overuren omdat in poule 1 twee teams gelijk eindigden. PASCAL 1 en De Giessen Linge 1 moesten in een barrage uitmaken wie de eerste winnaar van de Merwedecup zou worden. Uiteindelijk sloeg de jeugd uit Giessenburg hard toe. (meer…)

 • PASCAL grote winnaar tweede avond Viertallencompetitie Jeugd (11/26/2017)

  Kopzorgen voor indeler Marcel Klein

  SLIEDRECHT – Het was een drukte van jewelste op de tweede speelavond van de Viertallencompetitie Jeugd voor regioverenigingen uit de Drechtstreek. Maar liefst 18 viertallen (dus 72 jeugdspelers) streden om te promoveren en niet te degraderen. Wedstrijdleider Marcel Klein had zijn handen vol om de uitslagen en indelingen te verwerken. De pas gediplomeerde indeler deed in ieder geval zo voldoende ervaring op. (meer…)

 • Sliedrecht en Sleeuwijk domineren eerste avond viertallencompetitie jeugd (10/21/2017)

  De speelzaal, met in het rood de teams van SV De Giessen en Linge

  SLIEDRECHT – Afgelopen vrijdag vond de eerste speelavond van de nieuwe viertallencompetitie voor de jeugd plaats. Daarmee kwam er een herstart van de ooit zo vermaarde Dordtenaar Cup, waarin Drechtstreek jeugdviertallen om de hoogste eer streden. De organisatoren Joost Stoker en Marcel Klein (beiden van Schaakvereniging Sliedrecht) bedachten  het nieuwe concept dat zich verder uitstrekt dan alleen de Drechtsteden. (meer…)