Viertallen verslagen

Hier verstaan de verslagen van de Viertallenjeugdcompetitie voor de jeugd van omringende verenigingen.

 • Slotavond van de Merwede Jeugdcompetitie: het water dat bleef stromen! (5/27/2018)

  Giessen / Linge weer kampioen

  SLIEDRECHT – Op de slotavond (vrijdag 25 mei 2018) van de Merwede jeugdcompetitie bleef het water stromen. Niet alleen het water van onze prachtige rivieren in onze regio, maar ook extra drinkwater voor alle 16 teams die streden om de prijzen. Het was een warme avond in Sliedrecht, maar gelukkig hielden alle kinderen het hoofd koel.

  (meer…)

 • Een warme tweede speelavond van de Merwede jeugdschaakcompetitie: Van lekke band tot “chipsmoment” (4/22/2018)

  Sliedrecht 1 handhaafde zich in de hoofdgroep

  PAPENDRECHT – Voor de tweede speelavond van de Merwede jeugdschaakcompetitie waren de 17 viertallen van Dordrecht, Giessen/Linge, Meerkerk, PASCAL, Sleeuwijk en Sliedrecht op 20 april 2018 uitgeweken naar het Denksportcentrum in Papendrecht. Onderweg ernaartoe kreeg het eerste team van Meerkerk autopech. Een lekke band maakte verder doorrijden onmogelijk. Snel werd een reserve auto met chauffeur geregeld, zodat de vertraging van ronde 1 beperkt bleef tot een kwartier.

  (meer…)

 • Merwede Jeugdschaak Viertallen Competitie: Sliedrecht 1 promoveert! (3/12/2018)

  16 Teams in actie in Sliedrecht

  De tweede editie van de Merwede jeugdschaakcompetitie ging afgelopen vrijdag van start. Omstreeks kwart over zeven schudden 64 spelers elkaar de hand, waarna de strijd op 64 velden kon beginnen.

  De regionaal befaamde jeugdschaak competitie wordt georganiseerd door een vijftal verenigingen: Dordrecht, Giessen/Linge, Pascal, Sliedrecht en Meerkerk. Speellocatie voor de eerste avond was Sliedrecht. De tweede avond vindt plaats op 20 april in Papendrecht waarna de afsluitende avond op 25 mei in Sliedrecht is.

  (meer…)

 • De Giessen Linge glorieus winnaar Merwede Jeugdschaakcompetitie (12/17/2017)

  Winnaar De Giessen Linge

  SLIEDRECHT – De eerste editie van de in eer herstelede Viertallencompetitie Jeugd voor regioverenigingen kende afgelopen vrijdag in de Giessen Linge een verrassende, maar glorieuze winnaar. De slotavond van het in Merwede Jeugdschaakcompetitie omgedoopte was een enorm spannende. De organisatoren Marcel Klein en Joost Stoker maakten overuren omdat in poule 1 twee teams gelijk eindigden. PASCAL 1 en De Giessen Linge 1 moesten in een barrage uitmaken wie de eerste winnaar van de Merwedecup zou worden. Uiteindelijk sloeg de jeugd uit Giessenburg hard toe. (meer…)

 • PASCAL grote winnaar tweede avond Viertallencompetitie Jeugd (11/26/2017)

  Kopzorgen voor indeler Marcel Klein

  SLIEDRECHT – Het was een drukte van jewelste op de tweede speelavond van de Viertallencompetitie Jeugd voor regioverenigingen uit de Drechtstreek. Maar liefst 18 viertallen (dus 72 jeugdspelers) streden om te promoveren en niet te degraderen. Wedstrijdleider Marcel Klein had zijn handen vol om de uitslagen en indelingen te verwerken. De pas gediplomeerde indeler deed in ieder geval zo voldoende ervaring op. (meer…)