Luana Mensing Schoolschaakkampioene 2015

Het Sliedrechtse Schoolschaakkampioenschap is dit jaar gewonnen door Luana Mensing. Als jongste deelneemster in haar groep, wist zij van alle tegenstanders te winnen en kon met 7 punten uit 7 partijen de 1e prijs mee naar huis nemen.

Luana en Samuel met de kampioensbekers

Luana en Samuel met de kampioensbekers

De tweede groep werd uiteindelijk gewonnen door – ook de jongste in de groep- Samuel Gijsen. Samuel kwam na 7 ronden gelijk met Esto Safaipur uit de strijd en na twee barragepartijen wist Samuel van Esto te winnen en zo de grootste beker te bemachtigen.

Negentien jongens én meisjes speelden op deze woensdagmiddag om de vele bekers die, dankzij sponsoring door Dunamis Bouw- en

De rijkgevulde prijzentafel

De rijk gevulde prijzentafel

Adviesbureau, te winnen waren. Het ging er vanaf de eerste zet meteen hard aan toe. Als snel waren de eerste punten binnen en de ronden volgden elkaar in rap tempo op.

Het was al snel duidelijk wie de favorieten waren en vooral in de eerste groep ging het lang gelijk op tussen Luana Mensing en Yochanan Alberts. Pas na het onderlinge duel wist Luana alleen aan kop te komen en moest Yochanan met de tweede plaats genoegen nemen. Derde in deze groep werd Maarten Hartkoren die, net als Luana en Yochanan, actief lid is van Schaakvereniging Sliedrecht.

Yochanan werd keurig tweede

Yochanan werd keurig tweede

In de tweede groep bleef het spannend tot aan de laatste zet. Esto Safaipur, die een aantal jaren lid was van de schaakvereniging, liet zien dat hij het schaken nog niet was verleerd. Net als Samuel Gijsen wist hij alle partijen te winnen en het onderling resultaat was remise, zodat een barrage nodig was. Nadat de eerste snelschaakpartij opnieuw remise was geworden, kon Samuel in de tweede pot een extra dame halen, waarna het snel over was.

Esto is het schaken nog niet verleerd

Esto is het schaken nog niet verleerd

Derde in deze groep werd Floris Vermeer die, ondanks een ruime achterstand op de koplopers, een keurig resultaat neerzette.

Een extra vermelding was er voor Eva Blokland.

Eva stond haar mannetje tegen al het schaakgeweld

Eva stond haar mannetje tegen al het schaakgeweld

Zij kan nog maar enkele weken schaken, maar wist toch een keer remise te spelen en had bijna een punt gepakt tegen Esto Safaipur. Ook beginner Dong Teerds kwam wat laat op gang, maar wist toch nog twee partijen te winnen.

Dong pakte toch nog 2 punten

Dong pakte toch nog 2 punten

Niemand ging met lege handen naar huis, want naast een mooie beker, kreeg elke deelnemer een herdenkingsmedaille.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Jeugdtoernooien 15-16. Bookmark de permalink.

Geef een reactie