Gerard van Steenoven verslaat koploper bij jeugd

Gerard van Steenoven

Gerard van Steenoven deed van zich spreken

SLIEDRECHT – In de twaalfde ronde van de Najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Gerard van Steenoven de strijd om het kampioenschap weer helemaal open gegooid. Gerard wist na een spannende partij namelijk koploper Yochanan Alberts te verslaan. Hij schoor daar zelf niet zoveel mee op, maar hij bracht de spanning aan de top wel weer helemaal terug.

Omdat titelverdediger Hendrik Donders ook verloor (van Roland Kop) en Luana Mensing wel wist te winnen (van Joppe den Breejen) gaat Luana alleen aan kop, op de hielen gezeten door Yochanan Alberts en Hendrik Donders. Met nog een paar ronden te gaan wordt het dus nog uitermate spannend.

Opvallend was ook de goede winst van Barend van Dieren op Tim de Waard.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matthew won van Joëlle

In de tweede groep is de strijd ook nog lang niet beslist. Rafaël Alberts blijft wel aan kop, maar Bart van de Beek en Miquel Verhoef hebben ook nog allemaal kans op de titel. opvallend in deze groep was de mooie winst van Matthew Verhoef op Joëlle Moes.

In de snelschaakcompetitie blijft Luana Mensing, ondanks een verliespartij, aan kop, maar Hendrik Donders, Yochanan Alberts en Samuël Gijsen hebben ook nog kans op de grootste beker.

Aanstaande donderdag heeft de dertiende ronde van de Najaarscompetitie plaats.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord