Cees maakt Moes van Klein in interne competitie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cees kon terecht lachen

SLIEDRECHT – In de 16e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Cees Moes een mooie overwinning behaald op Marcel Klein. Moes hield de stelling scherp in de gaten en wist zo een stuk te winnen van Klein. Ondanks goed tegenspel moest Klein in het eindspel echter toch opgeven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toppartij werd tobpartij…

Peter van den Bergh blijft koploper na gelukkige winst tegen Niels Mijnster. Van den Bergh gaf al snel een kwaliteit weg, maar Mijnster deed er later nog een schepje bovenop door zelf een volle toren weg te blunderen. Daarna was het voor Van den Bergh een klein kunstje om de partij winnend af te sluiten.

Wim Pool blijft in de achtervolging na winst op William Gijsen die weliswaar een goede opening had, maar niet opgewassen was tegen de routine van Pool.

Ook Wim Hokken wist geroutineerd te winnen, hier was Joost Stoker het slachtoffer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oom Jan gaf neefje Yaro schaakles

Jan Sulman gaf Yaro van Beest schaakles, terwijl Nico van Mourik met remise goed wegkwam tegen Martijn Stoker.

Henk Prins had in Hans Vink een goede tegenstander, maar Prins wist een mooie combinatie op het bord te krijgen, waarna Vink moest opgeven. Leraar Peter Vis moest alle zeilen bijzetten om leerling Jan Willem Kraaijeveld van zich af te houden en pas in het verre eindspel kon Vis de winnende zetten vinden.

Mark van Hulst en Koos van den Berg speelden een gelijkopgaande partij waarin geen van beide spelers een doorbraak kon forceren. Remise was hier dan ook de terechte uitslag. Henri Hartog wist Michiel van den Berg met veel moeite op de knieën te dwingen.

André van Dieën komt eindelijk in vorm en pakte het volle punt tegen Johan Gijsen. Jurgen de Haan kwam wat later binnen en pakte in een snelle partij de winst tegen Ferhat Erdogan.

A.s. donderdag wordt de 17e ronde van de interne competitie gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord