Tweede team strijdend ten onder tegen favoriet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De kopmannen remiseerden

SLIEDRECHT – In een spannende wedstrijd moest het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht uiteindelijk haar meerdere erkennen in Messemaker 1847 2, de favoriet in de Promotieklasse. De topper eindigde in 3-5 voor de Gouwenaren. Het betekende het eerste verlies in 4 jaar voor de succesvolle teamleider Leo Koppelaar.

Aanvankelijk ging de strijd gelijk op. Vooral aan de topborden werd er voorzichtig gespeeld. Dat de vrede aan bord 1 al snel werd getekend was dan ook een logisch gevolg. Zelfs eindspelkenner Wout Boer zag er geen brood meer in.

Dat voorbeeld werd daarna snel gevolgd door Teunis den Rooijen, die een degelijke partij speelde tegen de sterkste speler van Messemaker 2.

De Goudse ploeg kwam op voorsprong omdat Jorik Klein iets te passief speelde en niet opgewassen was tegen de aanval van zijn geroutineerde tegenstander.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Floris won weer fraai

De stand kwam weer in evenwicht doordat Floris Verweij zijn goed opgezette partij zelfs zonder tijdnood in winst wist om te zetten.

Hans Klein kende een mindere opening, maar knokte zich terug en toen zijn tegenstander een niet geheel juist offer pleegde, leek Klein de beste kansen te hebben, maar in tijdnood koos Hans eieren voor zijn geld en koos voor herhaling van zetten.

De Sliedrechtse nederlaag werd een feit nadat Adrian Mensing liet overlopen en Kees Wessels op winst moest spelen en de knip op de neus kreeg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De voorzitters remiseerden

De voorzitters van beide verenigingen zorgden voor het slotakkoord door na een wisselvallige partij de vrede te tekenen.

Door de nederlaag zakt het tweede team naar de derde plaats. In de volgende ronde volgt de clash tegen Moerkapelle 1. Kijken of de teamleider dan een nieuwe zegereeks kan gaan beginnen…

Klik hier voor het verslag van de Razende Reporter.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord