Jorik Klein de nieuwe clubkampioen van Sliedrecht!

De trotse kampioen....

De trotse kampioen….

SLIEDRECHT – Het zat er de laatste weken al een beetje aan te komen, maar na de laatste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht kon Jorik Klein zich laten kronen tot clubkampioen! Met zijn 14 jaar is hij ook nog eens de jongste kampioen in de 80-jarige historie van Schaakvereniging Sliedrecht. Na een goede start van de competitie en een enorme eindsprint liet hij de voormalige kampioenen Peter van den Bergh en Wim Pool nipt achter zich.

De krappe marge waarmee Jorik kampioen is geworden geeft aan dat de competitie dit seizoen zeer sterk en spannend is geweest en Jorik heeft het zeker niet cadeau gekregen. Door 2 maal te winnen van Van den Bergh en eenmaal van Pool laat het jeugdtalent zien dat hij enorm gegroeid is en dat de vele trainingen duidelijk hun vruchten afwerpen.

Het ging in de 30e ronde echter niet zonder slag of stoot voor Jorik. Tegenstander Jurgen de Haan gaf goed partij en kwam, na een wat dubieus offer van Jorik, zelfs beter te staan. Jorik wist zich uit het vangnet te bevrijden en kon alsnog opgelucht het punt bijschrijven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peter werd uiteindelijk tweede

Achtervolger Peter van den Bergh zette Jorik extra onder druk door snel te winnen van Peter Vis, die een tandeloze Leeuw op het bord zette, waarmee Van den Bergh wel raad wist en zo zijn 2e plaats in de eindstand veilig stelde.

Wim Pool had in Kees Wessels nog een taaie tegenstander maar wist het eindspel winnend af te sluiten. Met een marge van slechts 1 keizerpunt werd Pool hiermee derde.

Teunis den Rooijen moest nog oppassen voor zijn vierde plaats, zeker na zijn verlies tegen Hans Klein. Achtervolger Robert van Rekom moest in tijdnood echter opgeven tegen 1e-teamgenoot Tobias Dekker en werd hierdoor vijfde. Ook de 4e t/m 7e plaats zitten zeer dicht bij elkaar.

Wim Hokken had in Hans Vink een taaie tegenstander, maar Hokken sloeg in het eindspel toe en eindigde hierdoor nog net binnen de top 10.

opnieuw winst voor William

Opnieuw winst voor William

William Gijsen eindigde na winst op Joost Stoker op een keurige 13e plaats. Ook dit jeugdtalent zal de komende jaren nog hoger gaan eindigen.

Mark van Hulst maakte dankbaar gebruik van een kleine misstap in de Hollandse opening van Yaro van Beest en schoof langzaam naar de winst. Koos van den Berg leek te gaan verliezen van Ferhat Erdogan, maar had nog net een tempo meer en hij zette Ferhat vakkundig mat.

Marcel Klein en Leo Koppelaar ruilden alle stukken op het bord snel af en konden na puntendeling dan ook snel aan de bar.

Jan Willem won weer eens

Nestor Jan Willem Kraaijeveld wist weer eens te winnen na een rijtje verliespartijen. Jason Roffel was (nog) geen partij voor de oudste speler van de vereniging.

Cees Moes stopte de zegereeks van Johan Gijsen in een aanvallende partij. André van Dieën merkte wel dat Daniël de Bruin een tegenstander wordt om rekening mee te houden. De routine van Van Dieën was echter nog te veel voor De Bruin.

A.s. donderdag start het Open Kampioenschap van de Drechtstreek. Men kan zich hiervoor nog aanmelden tot donderdagavond.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord