Eerste team eindigt met verdiende zege

s1-dp2a

Aan de start

SLIEDRECHT – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft haar seizoen winnend weten af te sluiten. Tegen De Pion 2 werd na een spannende wedstrijd met de kleinst mogelijke cijfers gewonnen; 4,5-3,5. Dat betekende dat het Sliedrechtse vlaggenschip uiteindelijk als vijfde is geëindigd in klasse 3F van de landelijke competitie.

Sliedrecht 1 had in de wedstrijd tegen de Roosendalers nog een half bordpunt nodig om zich definitief veilig te spelen. Tobias Dekker maakte na 2 uur spelen aan alle onzekerheid een einde door fraai te winnen. Daar stond de zesde nederlaag van Theo Dekker tegenover, zodat de tussenstand in evenwicht bleef.

Sliedrecht kwam echter weer op voorsprong door een gedegen winstpartij van kopman Peter van den Bergh. De voorsprong werd vastgehouden door remises van Wim Hokken en Robert van Rekom.

s1-dp2b

Jorik toonde zijn topvorm

De nu echt debuterende nieuwe clubkampioen Jorik Klein (vorig jaar was hij al een keer ingevallen, maar zag toen zijn tegenstander niet op komen dagen) liet zien wat het betekent in vorm te zijn. Zijn op papier sterkere tegenstander kreeg geen enkele kans op een beter resultaat dan de nul die hij nu te verwerken kreeg. Het betekende een 4-2 voorsprong voor Sliedrecht 1.

Andrew Mensing kwam redelijk uit de opening, won een pion, maar kreeg daarna een krachtige aanval te verwerken.  Om die te pareren moest hij teveel materiaal inleveren en werd uiteindelijk tot overgave gedwongen.

Wim Pool stelde de teamzege veilig met een remise in een partij die alle kanten op kon gaan en waarin Pool lange tijd de overhand had. Door een kleine onnauwkeurigheid liet hij de tegenstander naar remise ontsnappen.

peter

Topscorer Peter vd Bergh

Met 9 wedstrijdpunten uit 9 wedstrijden eindigde Sliedrecht 1 in de middenmoot. Na een slechte start is dat een goed resultaat in de sterke klasse 3F. Peter van den Bergh (6 uit 9) en Robert van Rekom (5,5 uit 8) zijn de topscorers van het team. Tobias Dekker bleef met 4 uit 6 ongeslagen, terwijl Andrew Mensing met een keurige 4,5 uit 9 debuteerde.

Volgend seizoen speelt Sliedrecht 1 dus opnieuw in de landelijke derde klasse. Kijken of de versterking van het team weer uit de jeugd zal plaats gaan vinden.

Klik hier voor de eindstand van klasse 3F.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord