Leo Koppelaar verslaat de “Koning van Brabant”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koppelaar verslaat Koning van Brabant

SLIEDRECHT – In de eerste ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Leo Koppelaar meteen voor een verrassing gezorgd door de ongekroonde koning van Brabant, Jan Sulman, te verslaan. Leo offerde een kwaliteit voor een betere stelling en wist in het eindspel met paard en toren de winst te pakken. Een mooie overwinning voor Koppelaar die dit jaar in de interne competitie ook al een paar goede partijen wist te winnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Volle bak

Maar liefst 41 deelnemers hadden zich ingeschreven voor de 12e editie van het toernooi en daar is de organisatie best blij mee. Het grootste deel van de spelers is lid van de organiserende vereniging Sliedrecht, maar ook van de regioverenigingen Dordrecht, de Giessen en Linge en Papendrecht doen een aantal schakers mee.

Kees Wessels ging ook actief van start en schoof oud-kampioen Peter van den Bergh in een aanvallende partij van het bord. Ook Wim Pool wond er geen doekjes om en wist Koos Abee, de winnaar van het eerste OKD, in een korte partij te verslaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het Klein-duel der groten…

Clubkampioen Jorik Klein lootte opa Hans als tegenstander en had het niet makkelijk. Jorik offerde een kwaliteit, maar het offer zette niet door en de stelling leek in remise te verzanden. Hans Klein had echter geen rekening gehouden met de klok en moest het punt alsnog aan zijn kleinzoon laten.

Jerry van Rekom en Wout Boer deelden na een ingewikkelde partij het punt. Robert van Rekom had in Eddy Korevaar een taaie tegenstander en leek minder te staan. Robert verdedigde echter stug en als laatste partij van de avond eindigde deze strijd ook in remise.

De partij tussen Iwahn Apon en Teunis den Rooijen eindigde eveneens in remise, maar daar ging een flinke strijd aan vooraf.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yaro speelde keurig remise tegen Peter

De laatste remise was voor Peter Vis en Yaro van Beest. Yaro gaat steeds beter spelen en hield zijn leraar netjes in bedwang.

Johan van der Griend startte het toernooi goed door gedegen winst op Kees van der Does, die mat in 1 over het hoofd zag. Jan Willem Kraaijeveld hield het lang vol tegen Robin Bos, maar het ratingverschil besliste uiteindelijk de partij in het voordeel van Bos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Otto won snel

Jason Roffel was nog een maatje te klein voor Otto van Haren en Koos van den Berg kon geen vuist maken tegen Henk Prins. Hans Vink wist, ondanks goed tegenspel van Daniel de Bruin, toch te winnen terwijl Henri Hartog het hoofd koel hield tegen Johan Gijsen.

Michiel van den Berg en Peter Dekker speelden een bizarre partij. Van den Berg kreeg al heel snel een vijandige pion op b2 en kon met zijn stukken geen kant uit. Dekker blunderde daarna een stuk weg en Van den Berg kwam weer beter te staan. Helaas gaf Van den Berg zijn voordeel weer weg en Dekker kon opgelucht met de winst naar huis.

Op donderdag 12 mei wordt de 2e ronde gespeeld. De indeling voor deze ronde zal rond 8 mei worden gepubliceerd.

Dit bericht is geplaatst in OKD. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord