E-team speelt heel goed NK

nke-team

Het Sliedrechtse E-team

ZUID-SCHARWOUDE – Het Sliedrechtse E-team heeft een prima NK achter de rug. Na een spannende dag met 7 ronden eindigde het team van de trotse teamleider Henk Mensing uiteindelijk zeer verdienstelijk als elfde van de veertig teams. Het team bestond uit de echte E-spelers Luana Mensing en Hendrik Donders , G-speler Samuël Gijsen en F-speler Bart van der Beek. Het team won maar liefst 4 keer, speelde één keer gelijk en verloor slechts 2 keer.

nke-barta

Bart vd Beek startte uitstekend

Het Sliedrechtse ‘gele leger’ kwam als een speer uit de startblokken met 2 overwinningen. In de eerste ronde was er een 4-0 zege op het ooit zo vermaarde Philidor, terwijl in de tweede ronde het team van Tornado met 3-1 werd verslagen, waarbij de overwinning van Bart van der Beek cruciaal was.

In de derde ronde werd maar nipt verloren van favoriet SSV Klim-Op 1. Hendrik Donders liet zien dat het verschil niet zo groot is door een prachtige partij in winst om te zetten.

nke-luanaa

Sterke kopvrouwe Luana Mensing

In de vierde ronde was er een black-out op alle borden en de 4-0 nederlaag tegen VAS 2 was er een om snel te vergeten.

Het herstel kwam in de vijfde ronde met een nipte 2,5-1,5 zege op de sterke Zeeuwse formatie van Landau. Vooral kopvrouwe Luana Mensing liet zien waarom ze zo’n groot talent is.

In de zesde ronde werd knap gelijkgespeeld tegen één van de sterkste jeugdverenigingen van Nederland, Zukertort Amsterdam.

NKE-samuela

Samuël Gijsen eindigde sterk

In de laatste ronde werd er weer knap met 3-1 gewonnen van Elster Toren met een hoofdrol voor Samuël Gijsen.

Met 9 wedstrijdpunten eindigde de Sliedrechtse formatie slechts 1 punt achter de favorieten. Kampioen werd Almere 1 dat in de laatste ronde na een onverwachte nederlaag met de schrik vrij kwam omdat naaste concurrent SSV Klimop 1 ook verloor.

nke-hendrikb

Topscorer Hendrik Donders

Hendrik Donders was in topvorm en eindigde met een score van maar liefst 5,5 uit 7 partijen. Hij eindigde in het veld van de jongens als twaalfde, hetgeen een geweldige prestatie betekent.

Kopvrouwe Luana Mensing speelde ook weer een prima toernooi. Met 5 uit 7 liet ze zien tot de top van Nederland te behoren. Ze eindigde als achtste in het klassement van de meisjes.

Benjamin Samuël Gijsen speelde een degelijk toernooide en scoorde 3 punten. Vooral zijn winst in de laatste ronde was belangrijk.

Bart van der Beek startte uitstekend met 2 uit 2 maar had het daarna lastig. Met de opgedane ervaring zal hij alleen maar sterker worden.

Nog niet eerder eindigde een Sliedrechts E-team zo hoog bij een NK. Talent is dus voldoende aanwezig. Dat belooft nog wat voor de komende seizoenen. Schaakvereniging Sliedrecht kan trots zijn op de spelers, die volgend seizoen nog sterker zullen worden.

Klik hier voor alle uitslagen van het NK-E voor teams 2016.

(Foto’s Ruud Vlaming)

Dit bericht is geplaatst in Jeugdtoernooien 15-16. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord