Schaakvereniging Sliedrecht start nieuw seizoen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeugdtopper Andrew Mensing

SLIEDRECHT – Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht gaat op donderdag 1 september aanstaande van start. In de inmiddels vertrouwde speellocatie – Activiteitencentrum De Havik – zullen het komend seizoen de stukken weer over het bord vliegen. De bijna 81-jarige vereniging gaat een spannend seizoen tegemoet. Bij de jeugd zullen enkele spelers weer mee gaan strijden om een NK-titel, terwijl bij de senioren de hoogste teams een woordje proberen mee te spreken in hun klasse, zowel landelijk als in de onderbond.
De nadruk zal echter weer bij de jeugd blijven liggen. Het actieve jeugdbeleid heeft het afgelopen seizoen al het nodige rendement opgeleverd. Het A-team speelde vorig jaar al in de hoogste jeugdklasse, Meesterklasse A.  Dit seizoen gaan Marijn den Hartog, Adrian en Andrew Mensing en Jorik Klein de opgedane ervaring omzetten in een top-5 positie.


Om deze successen te continueren en om de schaakjeugd nog meer aandacht te geven zullen extra activiteiten gaan plaatsvinden. Zo zullen weer extra schaaklessen gegeven gaan worden aan de talentvolle jeugdspelers. Zo zal het A-team getraind gaan worden door de befaamde trainer Herman Grooten, die het talentvolle team klaar moet stomen voor het NK. Ook  zullen er extra competities (dus extra bekers) plaats gaan vinden, en zal er weer deel worden genomen aan veel regiotoernooien.
De jeugd wordt tijdens de schaaklessen opgeleid volgens het zogenoemde Stappenplan. Daarmee kan de jeugd diploma’s halen; van de Eerste tot en met de Zesde Stap.
Daarnaast speelt de jeugd elke week een partij voor de jeugdcompetitie. In twee groepen speelt de jeugd om de vele bekers, die elke competitie weer te verdienen zijn. Per seizoen zijn er twee competities, een najaars- en een voorjaarscompetitie. Door met extra jeugdleiders te gaan werken krijg elk jeugdlid zo meer persoonlijke aandacht. Ook zullen op vrijdagavond extra trainingen worden georganiseerd voor jeugdspelers die daar belangstelling voor hebben.

Senioren

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daniël de Bruin tegen Cees Moes

Ook senioren kunnen natuurlijk terecht bij de 80-jarige Schaakvereniging Sliedrecht. Wekelijks spelen de senioren vanaf 20.00 uur hun partij in de onderlinge competitie. Er wordt altijd naar sterkte ingedeeld, zodat een beginnende schaker niet direct de toppers ontmoet. Het is ook zeker geen verplichting om elke week te spelen. Wanneer men maar twee keer per maand kan spelen, kan men toch aan de onderlinge competitie deelnemen.
Komend seizoen zal Jorik Klein – de jongste clubkampioen ooit – in zijn poging zijn titel te prolongeren vooral de aanstormende jeugd als gevaarlijkste tegenstanders krijgen. Zo zullen Niels Mijnster, Tobias Dekker en Robert van Rekom een gooi gaan doen hun eerste cap te veroveren. En natuurlijk zal veelvoudig kampioen Wim Hokken  (20x) op jacht gaan naar het record van P.C. Parel, die 22 keer clubkampioen is geworden. En ook Peter van den Bergh aast op revanche en gaat voor zijn zesde cap, terwijl ook Wim Pool zijn kampioenschap terug wil winnen. En zal Wout Boer opnieuw tweede gaan worden?
Maar ook de jeugdspelers Adrian en Andrew Mensing zullen zich in de top gaan nestelen. Al met al is er voldoende spanning te verwachten in de onderlinge competitie.

Extern

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Basisspeler 1e team, Peter vd Bergh

Daarnaast spelen de senioren in teams tegen andere verenigingen. Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht speelt komend seizoen in de derde klasse KNSB. Daar zal het team zo hoog mogelijk gaan proberen te eindigen. Met een sterk verjongd team zal een plaats in de top mogelijk moeten zijn.
Het tweede team zal dit seizoen moeten bewijzen in de promotieklasse van de RSB thuis te horen. Met de doorstroming van enkele jeugdspelers en de komst van enkele routiniers zal het streven een plaats in de middenmoot zijn. Het derde team zal zich dit seizoen gaat in de 2e klasse op jacht naar eerherstel, terwijl het vierde team voor goud gaat in de 3e klasse.
Het Dreamteam – het vijfde – gaat stunten in de 4e klasse, terwijl er voor het eerst een zesde team zal komen.

Belangstelling

Een ieder die belangstelling heeft voor het schaken in clubverband kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht, waar men een schaakles kan volgen of zomaar een partijtje kan spelen. Natuurlijk kan er ook direct aan de onderlinge competitie worden deelgenomen (ingedeeld naar sterkte). De clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht hebben op elke donderdag van september tot en met juni plaats:

•  vanaf 19.00 uur beginnen de schaaklessen c.q. de jeugdcompetitie;
•  vanaf 20.00 uur beginnen de verschillende competities voor senioren.

De speelzaal is Activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht. De contributie bedraagt € 6,00 per maand, € 4,00 voor studerenden en € 4,00 voor de jeugd t/m 12 jaar.

Voor meer informatie kan men terecht bij secretaris Peter vd Bergh, tel. 0184 – 692213, of bij Jerry van Rekom, tel. 0184 – 411212. Wanneer men competitie wil gaan spelen, deelt wedstrijdleider Mark van Hulst, tel. 0642943348, u graag in. Men kan natuurlijk ook op één van de clubavonden langskomen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord