1e competitieronde nog zonder verrassingen

De interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is gestart zonder grote verrassingen. De topspelers wonnen -enkele weliswaar met moeite- hun partij, maar er waren ook wat remises.

De competitie is dit seizoen verrijkt door de deelname van maar liefst 4 jeugdspelers die de overstap naar de senioren maken.

p1000403

Kampioen Jorik Klein met wit won snel

Clubkampioen Jorik Klein moest aantreden tegen teamgenoot William Gijsen. Jorik liet meteen zien ook dit jaar tot de kampioenskandidaten te behoren

en won zijn partij vrij snel.

Ook concurrenten Wim Pool en Peter van den Bergh wonnen hun partijen, maar moesten er wel hard voor werken. Wim Pool had in Jan Sulman een taaie tegenstander, maar aan het eind van de avond sloeg de vermoeidheid toe en moest Sulman het punt aan Pool laten.

Jan Sulman (rechts) tegen Wim Pool

Jan Sulman (rechts) tegen Wim Pool

Peter van den Bergh had de handen vol aan Nico van Mourik die vorig seizoen ook menig topper een puntje had afgesnoept. Tegen 5-voudig clubkampioen Van den Bergh kwam Van Mourik echter nog routine tekort.

Wout Boer ging voortvarend van start tegen Kees Wessels, maar greep mis en zag het punt naar Wessels gaan. Wim Hokken en Theo Dekker hielden elkaar in evenwicht en sloten al snel de vrede.

Adrian (links) pakte een mooi punt

Adrian (links) pakte een mooi punt

Adrian Mensing had er zin in en wist meteen routinier Hans Klein aan zijn zegekar te binden terwijl Henk Prins in een lange partij Teunis den Rooijen een halfje wist af te snoepen.

 

Vier jeugdspelers kregen hun vuurdoop bij de senioren en moesten meteen vol aan de bak. Luana Mensing opende goed tegen Marcel Klein, maar blunderde een stuk weg en moest helaas opgeven. Tim de Waard moest tegen Martin Prins nog wennen aan het speeltempo en zag zijn stelling langzaam instorten.

Joele Moes zag na een stukoffer van Mark van Hulst haar stelling uiteenvallen en werd uiteindelijk matgezet. Gerard van Steenoven hield het lang vol tegen Henri Hartog, maar hier was het vooral de routine van Hartog die de doorslag gaf.

p1000412

Daniël en Willem speelden een gezellige partij

Cees Moes kreeg schaakles van Yaro van Beest en Ferhat Erdogan moest zijn meerdere erkennen in Jurgen de Haan. Daniël de Bruin speelde tegen Willem Kuiper een prima partij, maar kwam nog wat te kort om tot winst te komen.

A.s. donderdag wordt de 2e ronde gespeeld. Zaterdag 17 september start het 1e team de landelijke competitie met een uitwedstrijd in en tegen Souburgh.

 

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord