A team laat de punten aan de tegenstanders

img_2254

Het A team zonder Marijn maar met William

Het A team is er op de tweede dag van de JCC Meesterklasse niet in geslaagd om punten aan het totaal toe te voegen.  Na de eerste goede dag waren er goede kansen, maar de jongens wisten deze niet te verzilveren.

Helaas moeten we Marijn den Hartog missen.  Hij schaakt in Siberie.  En dat nog vrijwillig ook.  Op het WK speelt hij mooie partijen tegen leeftijdsgenoten uit de hele wereld. Die uitzending heeft hij te danken aan zijn titel tijdens het Pathena NK in Rotterdam afgelopen voorjaar.  Gelukkig staan er bij Sliedrecht schakers te trappelen om in te vallen en zo wil William Gijsen zich ook laten zien.  Hij is de invaller aan bord 4.

img_2247

Adrian scoorde weer 1,5 punt

In de ochtendronde stond de confrontatie met STB uit Oosterbeek op het programma.  Samen met Utrecht de grootste kanshebbers voor de eindoverwinning en dus gelijk ook een zware kluif.  Vanuit de opening tuinde de tegenstander van Adrian, Jasper Beukema is een truc en dat gaf gelijk oorlog op het bord.  Het was nog tricky, maar uiteindelijk wist Adrian door secuur spel het punt binnen te halen.  Op bord 1 en 2 was de tegenstand iets te pittig voor onze Sliedrechtse cracks en die partijen werden dan ook verloren.  Een stuntje leek in de maak toen William brutaal het initiatief nam en 2 pionnen voorsprong kreeg met een meer dan uitstekende stelling.  De routine van Erwin Kalle (zie overigens voor zijn persoonlijk verhaal:  http://www.dreamordonate.nl/7839-een-rolstoelbus-voor-erwin) gaf uiteindelijk toch de doorslag en ging het A team met 3-1 strijdend ten onder.

img_2248

William viel goed in

img_2245

Jorik kwam op bord 2 tekort

img_2246

Andrew bleef met lege handen achter

In de middagronde was ASV uit Arnhem de tegenstander. Op bord 4 was William zo klaar en kon een punt bijschrijven.  Snel brak hij de stelling van zijn tegenstander en toen die een toren verloor gaf hij ook snel op.  Een 1-0 voorsprong dus, maar verder pakten zich langzamerhand donkere wolken samen boven het Sliedrechts team.  Andrew en Jorik verbruikten (opnieuw) veel tijd en kregen ondanks het gebruik van die tijd geen positioneel voordeel, sterker nog, het was knokken om in de partij te blijven.  Op bord 3 ging Adrian voortvarend van start, maar werd al snel teruggedrongen.  Vanwege de stellingen op bord 1 en 2 kon een remisevoorstel niet worden aangenomen.  Andrew kwam al snel ik tijdnood en ontkwam niet aan de vele penningen die er in de stelling zaten.  Jorik gokte, verloor een stuk tegen twee pionnen en ging strijdend ten onder, in tijdnood kwam hij zijn stukoffer tegen 2 pionnen niet meer te boven.  Adrian begon dus goed, maar kwam op een gegeven moment zelfs verloren te staan.  Uiteindelijk kwam hij niet verder dan remise.

Zo blijft het team dus op 3 matchpunten staan en zullen de jongens in november in de achtervolging gaan!  

Dit bericht is geplaatst in A-team. Bookmark de permalink.

Geef een reactie