Jorik Klein gaat de strijd aan met de Russen…

img_2245

Clubkampioen Jorik Klein

MOERMANSK – Van woensdag 6 oktober tot zondag 9 oktober aanstaande wordt in Moermansk Rusland het vierde Basamro jeugdtoernooi geschaakt. Zes jeugdteams afkomstig uit Moermansk, Leningrad, Novorossiyisk, Parijs, Sussex en Rotterdam zullen in 5 rondes strijden om de begeerde Cup. Namens Sliedrecht speelt clubkampioen mee met het Rotterdamse team. Zo kan de 16-jarige jeugdspeler van Sliedrecht zijn krachten op internationaal niveau meten.

De eer van Nederland wordt verdedigd door het Pathena Rotterdam team met naast de Sliedrechtspeler: Simon Elgersma, Lola den Dunnen, Joris Kokje, Dominggus Paays, Diego Kaersenhout, Ciro Catalan en Kathleen Wiegmann. Het team wordt begeleid door Peter Ypma en Dolf Meijer.

basamro

Gelijktijdig met dit internationale jeugdtoernooi vindt er een match plaats tussen de 12de wereldkampioen Anatoly Karpov en Nederlands bekendste grootmeester uit de jaren ’70 en ’80: Jan Timman. Deze schaaklegendes spelen een vierkamp. Er staan inmiddels 99 onderlinge schaakconfrontaties op de teller. In een 100 jarig Moermansk wordt de 100ste partij geschaakt. Klik hier om deze bijzondere partij (en alle andere partijen van het Basamro toernooi) te volgen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord