Veel korte partijen in interne competitie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nico van Mourik won snel

SLIEDRECHT – In de 10e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht waren een aantal partijen snel klaar. Lag het aan de inzet van de spelers of wilde iedereen snel gaan kijken naar de spannende partijen van het 5e team?

Nico van Mourik was het snelste klaar. Tegenstander Ferhat Erdogan greep in de opening al mis en na een tiental zetten was het al over en uit. Ook Willem Kuiper koos tegen Jan Sulman een verkeerde voortzetting en ook hier konden de stukken al weer snel in het doosje.

Koploper Peter van den Bergh speelde eveneens een korte partij. Tegen teamgenoot Niels Mijnster kwam hij niet verder dan remise, maar behoudt nog steeds ruime voorsprong op de nummer 2.

wimpool10b

Wim won overtuigend

Jaap Euser kon tegen Wim Pool geen potten breken en zag zijn stelling al snel instorten. Hans Vink was nog een maatje te klein voor Andrew Mensing en werd vakkundig van het bord gespeeld.

Mark van Hulst zag zijn stukoffer tegen Marcel Klein niet doorslaan en Klein kon het materieel voordeel daarna snel in winst omzetten. Floris Verweij speelde een voor hem zeldzaam korte partij en wist Adrian Mensing snel te verslaan.

Leo Koppelaar gaf goed partij tegen Hans Klein, maar koos in een ingewikkelde stelling de verkeerde voortzetting en verloor veel materieel. Ondanks goed tegenspel kon Cees Moes de aanval van Johan Gijsen niet pareren en moest na bijna 40 zetten toch opgeven.

wimhokken10a

Wim won opnieuw

William Gijsen kon tegen Kees Wessels vrijuit spelen en hield zijn leraar knap op remise. Yaro van Beest speelde tegen Wim Hokken een sterke partij, maar in het eindspel kwam hij toch nog wat routine te kort.

De langste partij ging tussen Martin Prins en Joost Stoker. Hoewel de partij lange tijd gelijk op ging, was het Stoker die uiteindelijk aan het langste eind trok.

A.s. donderdag wordt de 11e ronde gespeeld en speelt het 4e team thuis tegen Hendrik Ido Ambacht.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord