Sliedrecht 4 blijft winnen

s4-jaap4

Jaap Euser, vooralsnog niet te verslaan dit seizoen

SLIEDRECHT – Het vervullen van de teamleidersrol binnen een schaakteam kent zo zijn beproevingen. Een sterk hart is vaak geen overbodige luxe, evenals een onpeilbaar geduld en een grenzeloos vertrouwen. Het leiden van Sliedrecht 4 staat vooralsnog niet symbool voor tragiek: de eerste vier matches zijn allemaal glansrijk gewonnen, veelal met goed spel en zonder invalkrachten. Gewoon zoals het hoort. Het leiden van Sliedrecht 4 kent geen lijden. Er zijn weinig teamleiders die dat kunnen nazeggen.

Afgelopen donderdag kwam het sympathieke tweede team van 3-Torens op bezoek. Meer dan twee bordpunten werden er niet behaald door onze gasten; alleen Martin en André moesten in remise berusten, Henk gunde een vol punt. Op de overige borden showden de Sliedrechters bij vlagen prima schaak. Voornamelijk de topborden, Kees en Yaro, toverden een paar sprankelende combinaties op het bord, welke leidden tot fabelachtige matnetten. Peter Vis had een soepele avond op bord 4, door opnieuw met actief Bird-positiespel de zwarte koning vogelvrij te verklaren. Jaap Euser kreeg het zeldzame aangeboden damegambiet op het bord en wist eveneens eenvoudig het punt te behalen. Topper Hans Vink behoudt zijn 100%-score: met foutloos positiespel liet hij zijn tegenstander kansloos.

s4-henk4

Henk hield het niet meer droog na Dxa8

Fier bovenaan, het kampioenschap volledig in eigen hand hebbend. De weg is nog lang. Spijkenisse wacht op 3 februari 2017. Uiteraard spelen we niet thuis. Zouden ze in Spijkenisse al weten dat Sliedrecht niet meer in De Huifkar speelt?

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord