Koplopers maken geen fouten

wimhokken10a

Wim Hokken kende een topweek

SLIEDRECHT – In de 17e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht hebben de koplopers hun voorsprong op de achtervolgers vergroot. Peter van den Bergh blijft eerste na snelle winst op Joost Stoker en staat nu ruim 200 keizerpunten voor op de nummer 2, Wim Hokken.

Hokken had de weliswaar de hele avond nodig om Niels Mijnster op de knieën te dwingen, maar kon uiteindelijk met materieel voordeel de partij beslissen.

De nummers 2 t/m 6 staan op korte afstand van elkaar en hier kan een winst of verlies zomaar een paar plaatsen schelen. Wim Pool stijgt een plaats na moeilijke winst op Teunis den Rooijen. De stelling ging lange tijd gelijk op, maar nadat Den Rooijen in tijdnood kwam, sloeg Pool toe.

Jan Sulman speelde een sterke partij tegen Kees Wessels en wist in het eindspel een dame voor te komen. Sulman had echter verder weinig ondersteuning, waardoor Wessels met eeuwig schaak en dus remise goed wegkwam. Ook de partij tussen Jerry van Rekom en William Gijsen eindigde in remise, al ging hier veel minder vuurwerk aan vooraf.

intern1617-r17-pv-je

Peter won van Jaap

Peter Vis speelde tegen Jaap Euser zijn geliefde Bird-opening. Euser antwoordde te passief en zag zijn stelling instorten. Yaro van Beest kon tegen Hans Klein geen vuist maken en moest ook al snel zijn koning omleggen.

Bij de partij tussen Marcel Klein en André van Dieën werden alle stukken vlot van het bord geslagen en werd al vroeg het pionnen-eindspel ingezet. Marcel speelde dit, tegen zijn eigen verwachting, goed uit en forceerde een vrijpion, die meteen de partij besliste.

intern1617-r17-jg-lk

Ook Leo won 2 keer deze week

Frans Fijlstra kon weer een punt bijschrijven na Martin Prins al in de opening op het verkeerde been te zetten terwijl Adrian Mensing Cees Moes van het bord combineerde.

Mark van Hulst speelde een Leeuw-opening uit één stuk en zette met een mooi stukoffer de koning van Ferhat Erdogan mat. Leo Koppelaar ging tegen Johan Gijsen voortvarend van start en kon met meer materiaal de partij winnend afsluiten.

A.s. donderdag wordt de 18e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie