Zesde team: Viertal brengt Onésimus tot zinken

pa3-s5-5

Dit keer weinig kopzorgen voor Michiel

ROTTERDAM – Donderdag 9 maart mocht ons zesde team afreizen naar Rotterdam, om daar de laatste uitwedstrijd van het seizoen te spelen. Die stond gelukkig wel in de agenda van de teamleider… De avond verliep vlekkeloos. Er werd een klinkende 0-4 zege geboekt en Michiel was zowaar op tijd. De uitslag werd als volgt bepaald.

Donderdag 9 maart mocht ons zesde team afreizen naar Rotterdam, om daar de laatste uitwedstrijd van het seizoen te spelen. Die stond gelukkig wel in de agenda van de teamleider… De avond verliep vlekkeloos. Er werd een klinkende 0-4 zege geboekt en Michiel van den Bergh was zowaar op tijd. De uitslag werd als volgt bepaald.

jurgendehaan-201612

Jurgen bewees zijn goede vorm

Aan bord drie had Michiel het al snel gezien. In het Scandinavisch had hij met wit een tussenzetje dat hem een stuk opleverde. Zijn tegenstander zag er geen gat meer in en legde gelijk zijn koning om. Deze turbo-overwinning gaf de rest van het team vleugels.

Playing captain Jurgen de Haan had het in de opening wat lastiger, maar de tegenstander maakte een positioneel foutje. Daardoor kon de intercity richting de koningsvleugel van zwart alsnog vertrekken. Deze kwam mooi op schema binnen met een torenoffer dat alleen weerlegd kon worden door het opgeven van de dame.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Roland had het naar zijn zin

Het winnende punt werd iets later binnengetikt door Europa’s oudste jeugdspeler, Roland Kop. Ook deze externe partij wist hij de wet van Kop in stand te houden: elke externe wedstrijd die Roland speelt, wordt door hem gewonnen. Deze keer kwam hij met een nieuwe opening op de proppen, een heus paardgambiet. Zijn tegenstander was zo van de wijs dat twee zetten later het lichte stuk gelijk werd teruggegeven. Daarna wist Roland zijn materiaalvoordeel uit te breiden met nog twee stukken. Eén van de twee werd ‘geofferd’ voor een open lijn waarmee de zwarte torens de witte stelling konden openbreken met de winst als resultaat.

s5-hw2d

Koos won het toreneindspel

Als laatste was aanstormend talent Koos van den Berg nog aan het spelen. Hij had verreweg de lastigste partij die avond. Met zwart moest hij zijn stelling goed dichthouden, loerend op een counter. Uiteindelijk werd een groot deel van het materiaal afgeruild, waardoor er een toreneindspel met een gelijke hoeveelheid pionnen uitkwam. Daar kennen we in Sliedrecht ook een wet voor: alle toreneindspelen zijn remise. Koos had daar echter lak aan. Hij wist twee verbonden vrijpionnen te creëren, die eerder bij de overkant waren dan de witte vrijpionnen.  Zijn tegenstander zag de bui hangen en gaf op.

Al met al een prachtresultaat. Laat in het seizoen moet er nog een thuiswedstrijd gespeeld worden. De tegenstander is gewaarschuwd.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 6. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord