Zesde team: Talentenbrigade sluit seizoen af in stijl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kopman Leo won fraai

ROTTERDAM – Maandag 15 mei stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor ons aller viertal (Sliedrecht 6). Deze wedstrijd uit tegen Erasmus is overweldigend gewonnen met 0 tegen 4. Aan bijna alle borden werden sterke partijen neergezet, zonder noemenswaardige blunders.

okd17tdewaard1

Tim gaf het goede voorbeeld

 

Tim de Waard zijn partij is hier misschien wel het beste voorbeeld van. Hij creëerde een zwakte in de stelling van de tegenstander, een dubbelpion op de c-lijn. Uiteindelijk wist hij een van die pionnen te rapen, waarna langzaam maar zeker de damevleugel van de witspeler werd opgesnoept. Toen dat eenmaal afgerond was, werd er ook op de koningsvleugel verlies geleden. Toen had Tim zijn buik vol en ging hij over op een promotieplan. Daar had zijn tegenstander geen zin meer in en hij gaf op.

ok17-hhartog1

La Chouffe sloeg ook toe

Henri Hartog speelde ook een sterke pot. Zijn tegenstander probeerde de hele partij zijn witte stukken zo defensief mogelijk op te zetten. Dat gaf Henri de tijd zijn stelling rustig op te bouwen, om uiteindelijk een vernietigend stukoffer op het bord te toveren. Aangezien de tegenstander de hele partij in de denktank had gewoond, had hij de tijd niet meer om een verdediging te zoeken, mocht die er geweest zijn. Een aantal zetten later gaf hij op.

s5-michiel3

Michiel speelde zoals altijd; vreemd

Michiel van de Berg speelde deze avond voor zwendelaar. Nadat hij een goede stelling had opgebouwd, moest hij opeens een stuk geven. Toch bleef hij stug doorspelen. Zijn tegenstander dacht af te kunnen wikkelen naar een eindspel met een stuk meer, maar hij overzag daarbij een tussenzetje. Daardoor moest het stuk weer teruggegeven worden. In het eindspel dat daaruit ontstond, leken de kansen eerlijk verdeeld. Michiel kreeg echter de kans zijn randpion bijna naar de overkant te schuiven, wat een stuk opleverde. Daarmee werd de partij naar de winst geschoven.

Het klapstuk kwam met kopstuk Leo Koppelaar. Hij ging de partij met veel zelfvertrouwen tegemoet. In het begin kwam hij in een vervelende penning, waar de tegenstander niet van kon profiteren. Toen Leo zich eenmaal had losgemaakt, gaf hij de partij een sterk gevolg. Door op de koningsvleugel van de tegenstander zijn zwarte pionnen rapen, kreeg hij een winnend voordeel. Toen zijn opponent dat doorhad, gaf hij op.

En daarmee is het seizoen van het viertal tot een mooi einde gebracht. Uiteraard moeten alle reservisten daarvoor bedankt worden, omdat het zesde eigenlijk altijd een vaste basis miste. De jeugd heeft in ieder geval de ruimte gekregen om flink wat externe ervaring op te doen, wat tot mooie opstekers heeft geleid. En dat is ook wat waard.

Klik hier voor alle rangen en standen van het debuterende zesde team.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 6. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord