3e ronde OKD: André van Dieën kent uitstekende start

okd17avdieen1

André kent een uitstekende start

SLIEDRECHT – Na de derde ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek is Bert van de Donk als enige koploper overgebleven. Zelf wist Bert in een onverwacht lange partij te winnen van Elnathan Ghebreab terwijl concurrent Ron Melger tegen Jerry van Rekom de winst aan zijn neus voorbij zag gaan.

Achter Van de Donk volgen 6 spelers met 2,5 punten, waarvan André van Dieën de meest verrassende is. Hij wist geroutineerd te winnen van een te snel spelende Gerard van Steenoven en kent zodoende een uitstekende toernooistart.

okd2017-r3-mp-bd

Martin verraste Bert

De overige spelers met 2,5 punten zijn Robert en Jerry van Rekom, Henk Prins  (alle drie oud-winnaars van het OKD), Tobias Dekker en Martijn Stoker. Zij zullen in de 4e ronde op 1 juni gaan proberen de aansluiting met de top te behouden.

In de derde ronde waren een aantal partijen van sterkere tegen minder sterkere tegenstanders. In de meeste gevallen won de sterkere speler, alleen Martin Prins wist in een aanvallende partij de op papier sterkere Bert Dobber te verslaan.

okd2017-wijnanddekker3

Wijnand hield Wim op remise

Wim Hokken en Wijnand Rijnders speelden een lange partij waarin Rijnders uiteindelijk een keurige remise wist te scoren tegen de 20-voudig clubkampioen van Sliedrecht.

Leo Koppelaar was het snelste klaar tegen Wout Boer. Na een redelijke opening van Koppelaar sloeg Boer toe en manoeuvreerde zijn stukken zodanig dat Koppelaar dameverlies niet meer kon ontkomen.

Kees Wessels had de nodige moeite met een ontketende Luana Mensing, maar wist in het eindspel de winnende combinatie te vinden.

Teunis den Rooijen had zijn handen vol aan Henri Hartog, maar ook hier wist de betere schaker alsnog te winnen.

Mark van Hulst leek met een stuk meer te gaan winnen van Jaap Euser, maar speelde niet meteen de betere voortzetting. Euser kreeg hierdoor lucht, waarna Van Hulst, op zoek naar de winst, door zijn vlag ging.

okd2017-JohanvdGriend3

Johan won van Kees

Voor enkele Dordtse spelers gaf de derde ronde wisselend succes. Johan van der Griend wist op miraculeuze wijze te winnen van Kees van der Does, terwijl Henk Timmermans en Koos Abee het hoofd moesten buigen tegen respectievelijk Joost Stoker en Niels Mijnster.

Titelverdediger Jorik Klein speelde opnieuw remise en dit keer tegen opa Hans.

Hans Uittenbogaard en Jurgen de Haan speelden een tactische partij, die uiteindelijk terecht in remise eindigde.

Onderaan wachten Bert Dobber en Ferhat Erdogan nog op hun eerste punt, maar ook de spelers met een half punt zullen er in de 4e ronde stevig tegen aan moeten om te kunnen stijgen in de ranglijst.

Dit bericht is geplaatst in OKD. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord