Redelijke resultaten jeugdspelers bij NK’s

luana

Luana speelde sterk

ASSEN/RIJSWIJK – De afgelopen maand hebben 5 jeugdspelers deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap Jeugd 2017. De resultaten van de 5 – Marijn den Hartog (A), Jorik Klein (B), William Gijsen (B), Luana Mensing (DM) en Samuël Gijsen (Nationale Pupillendag) – kunnen redelijk tot goed worden genoemd.

Marijn den Hartog was vorig jaar Nederlands kampioen geworden in de B-categorie en maakte dit jaar zijn debuut in de A-categorie. In Assen Marijn maakte vooral indruk door in de 2e ronde favoriet en Internationaal Meester Lucas van Foreest te verslaan.

img_2719

Marijn stuntte tegen een IM

Vervolgens werden zijn resultaten wat wisselvallig, waardoor hij uiteindelijk op 5 punten uit 9 partijen op een tiende plaats eindigde. Op zich zeker geen slecht resultaat voor de eigenlijk B-speler.

In de B-categorie speelden Jorik Klein en William Gijsen namens Sliedrecht mee. Jorik speelde goede partijen, maar wist veel stellingen helaas te verprutsen. Met zijn uiteindelijke 4 punten uit 9 partijen kon hij zeker niet tevreden zijn.

William debuteerde in de B-categorie en deed het daarbij zeker niet slecht. Met 4,5 punten eindigde hij zelfs voor teamgenoot Jorik, maar ook hier had er wel iets meer ingezeten.

Tijdens het Hemelvaartweekend speelde Luana Mensing in Rijswijk (ZH) haar NK en wel bij de meisjes in de D-categorie. Ze kwam als een speer uit de startblokken en na 5 partijen had ze 4 punten behaald. Een stunt leek in de maak, maar na het bezoek van ‘El Presidente’ kwam er even de klad in. Ondanks uitstekend spel werd ze daarvoor helaas niet beloond. Haar aanvallende stijl en haar vechtlust bracht hara in de laatste ronde echter weer de verdiende winst. Met 5 punten uit 9 partijen eindigde Luana uiteindelijk op een 12e plaats. Gezien haar goede spel zal Luana de komende seizoenen alleen maar sterker gaan worden.

samuelgijsen10

Samuël gaan ook naar het NK

Op 17 juni deed Samuël Gijsen zich mee met de Nationale Pupillendag. In Meppel had de jongste Gijsen het zwaar in de F-categorie. Uiteindelijk eindige Samuël na 7 ronden op 2 punten net onder de middenmoot. De ervaring die hij heeft opgedaan zal zich de komende jaren wel uit gaan betalen.

Al met al tot nu toe redelijke resultaten bij  de NK jeugd van de Sliedrechtspelers. Daarnaast kunnen maar weinig verenigingen zeggen dat ze 5 spelers hebben die bij het NK deelnemen. Goed resultaat derhalve voor de jeugdcommissie van Schaakvereniging Sliedrecht.

Dit bericht is geplaatst in Jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord