4e ronde OKD: sterk spel van Cees Moes, André van Dieën en Marcel Klein

okd17cmoes1

Cees won na een mooie partij

SLIEDRECHT – In de 4e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Cees Moes een mooie overwinning behaald op Martin Prins. Moes opende sterk en maakte slim gebruik van de ruimte die Prins openliet. Door zijn stukken goed te laten samenwerken wist Moes in het eindspel de winnende combinatie te vinden. Met deze partij laat Cees zien dat hij steeds beter gaat schaken.

Ook Marcel Klein speelde een prima partij tegen een sterkere tegenstander. Hans Uittenbogaard deed verwoede pogingen om de stelling van Klein te slechten, maar moest in gelijke stand met remise genoegen nemen.

Bert van de Donk blijft, ondanks zijn vrije ronde, koploper. Wel zag hij Jerry van Rekom en André van Dieën op gelijke hoogte komen. Van Rekom had zijn handen vol aan een goed spelende Elnathan Ghebreab, maar kon een vrijpion creëren, waarmee hij uiteindelijk de partij besliste.

André van Dieën kwam laat binnen, zette snel een mooie stelling op en liet tegenstander Henk Prins geen kans. André maakt op deze manier grote kans de verrassing van het toernooi te worden.

Eddy Korevaar en Joost Stoker voegden zich – niet zonder moeite- bij de achtervolgers met 3 punten. Korevaar zag tegenstander Ron Melger weliswaar een foutje maken, maar moest toch lang strijden om de winst veilig te stellen.

okd17-jooststoker4

Joost hield het hoofd koel

Joost Stoker moest vol aan de bak tegen Jurgen de Haan en had eveneens de hele avond nodig om het punt binnen te halen.

De 4 spelers van schaakclub Dordrecht wisten deze ronde 3,5 punten bijeen te sprokkelen. Koos Abee, Bert Dobber  en Henk Timmermans wisten te winnen, terwijl Johan van der Griend het punt moest delen.

Peter Vis startte sterk tegen Wim Pool, maar moest in het eindspel toch zijn meerdere erkennen in de oud-clubkampioen van Sliedrecht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kees scoorde zijn eerste punt

Kees van der Does scoorde zijn eerste punt door Mark van Hulst met een mooi schijnoffer van het bord te schuiven.

Onderaan wachten Koos van den Berg en Ferhat Erdogan nog steeds op hun eerste punt. Zij hebben nog 3 ronden om dit goed te maken en zullen zeker nog wel gaan scoren.

Alle uitslagen en standen zijn hier te vinden.

Dit bericht is geplaatst in OKD. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord