Jongste soldaten Gele Leger grootverdieners in Fourmies

frm17-jorik

Grootgeldverdiener Jorik

FOURMIES – Het Gele Leger van Schaakvereniging Sliedrecht heeft  het in het Pinksterweekend bij het internationale schaaktoernooi in Fourmies (Fr.) vooral van de jongste  ‘soldaten’ moeten hebben. Jorik Klein, William Gijsen en Jurgen de Haan vormden de grootverdieners door uitstekende schaakprestaties. Jorik Klein speelde als in zijn kampioensjaar en wist met 4,5 punten (uit 7 partijen) en een TPR van 2123 het Gele Leger aan te voeren.

frm17-william

William werd ook eerste in zijn groep

Jorik werd daardoor eerste in zijn ratinggroep en overal zelfs veertiende tussen het geweld van grootmeesters, -meesteressen en andere sterke en soms maffe schakers. Zijn flinke geldprijs zal thuis wel ingeleverd moeten worden.

William Gijsen speelde ook een uitstekend toernooi door ook 4,5 punten te behalen en een TPR van 2099. Met zijn achttiende plaats eindigde hij boven alle anders soldaten, generaals en ander gespuis. Ook hij won zijn ratinggroep en een flink gevulde envelop, die hij direct aan zijn ‘maarschalk’ vader Johan kon afgeven.

frm17-jurgena

Discoganger Jurgen

Jurgen de Haan speelde in de B-groep en eindigde met 5 punten en ongeslagen op een fraaie vijfde plaats. Wat als hij niet op zaterdagavond was wezen stappen en bye had genomen in de derde ronde? Uiteindelijk werd hij gedeeld derde en zal hij zijn geldprijs wel in gele rakkers om gaan zetten…

De laatste prijswinnaar van het Gele Leger was Teunis den Rooijen, die een heel degelijk toernooi speelde en maar 1 keer verloor. Met een hoge TPR (1976) en 3,5 punten behaalde hij een gedeelde tweede plaats in zijn ratinggroep.

frm17-robert

Robert won de Stoker-quiz

frm17-arjan

Arjan sliep alleen achter het bord…

In de A-groep speelden naast Jorik en William nog meer Gele soldaten. Opvallend was daarbij dat Arjan van der Leij, Wim Hokken, Robert en Jerry van Rekom en Niels Mijnster allemaal 4 punten scoorden. Wim Hokken liet Internationaal Meester Kamran Shirazi nog glippen, terwijl Arjan van der Leij qua alcohol net zo hoog percentage scoorde dan zijn elo-daling tijdens dit toernooi.

Niels toverde dit keer vooral met de frietpan, terwijl generaal Robert vooral met de groene krokodil en de quiz (die hij nipt wist te winnen) de boventoon voerde.

El Presidente was vooral in vorm tijdens de bierproeverij van maat Frank Stoute en speelde weer de meest vreemde dubieuze openingsvarianten.

Kees Wessels speelde weer ouderwets aanvallend en dat leverde naast 3,5 punten ook enkele fraaie winstpartijen op. Kees maakte wel 2 keer een boulangerie helemaal gek door telkens 40 croissants te bestellen…

Willem Kuiper maakte zijn bijnaam van Verstrooide Professor meer dan waar. Op het bord ging het nog redelijk met 3,5 punten, maar om er in Sliedrecht er achter te komen dat je autosleutels nog in de Franse caravan liggen was niet zijn beste zet van het weekend…

frm17h

Quizmaster Joost Brandsteder

De Gezusters Stoker waren duidelijk minder in vorm. Quizmaster Joost maakte het helemaal bont door van de oudste speler van het toernooi het Aangeboden Damegambiet te spelen. Dat werd natuurlijk aangenomen, waardoor de Sliedrechtse nar niets anders kon doen dan opgeven.

Generaal Martijn was meer met het uitdelen van toiletpapier op de camping  bezig dan met goede zetten te doen. Dat leverde net als zijn zus slechts 2,5 punten op.

Peter Vis kende een vooral gezellig toernooi met veel bier en weinig punten. Wat dat betreft had hij het beter om kunnen draaien; 10 punten en 2 bier…

frm17-henri

La Chouffe et le chien

In de B-groep was Henri Hartog topseed en dus als hoogste geplaatst. En dan ben je het wild waar op gejaagd wordt. En deze vossenjacht leidde al snel tot een flinke beet van de hond van één van zijn naaste concurrenten. Dat de Sliedrechtse kabouter vervolgens bijna niets meer scoorde moge duidelijk zijn. Met 4 punten viel het wellicht nog mee. (In het clubblad Schakend Sliedrecht volgt een uitgebreid verslag van de aanval onder de kop “La Chouffe et le chien!”)

frm17-yaro

Debutant Yaro vond het ‘apart’…

Debutant Yaro van Beest speelde een redelijk toernooi en eindigde met 3,5 punten in de middenmoot.

Legerkok Daniël de Bruin deed niet voor de debutant onder en scoorde eveneens 3,5 punten. Zijn diner van zondag scoorde echter een 10.

Leo Koppelaar was in de eerste rondes duidelijk nog onder de indruk van de indrukwekkende heenreis met als hoogtepunt de bezichtiging van de kathedraal van Roubaix en scoorde aanvankelijk niet zo goed. Op de slotdag maakte hij dat goed en scoorde zo alsnog 3 punten. Als corveekoning was hij in topvorm!

frm17-johana

Johan speelde degelijk

Johan Gijsen scoorde ook vooral op de slotdag (die oudjes moesten echt op gang komen) en eindigde met 2,5 punten boven verwachting (van vooral zichzelf).

De soldaten buitendienst – Ronald Breedveld, Frank Stoute en Keesje Tippel van der Does – waren vooral in de Franse bossen en de Chimay-brouwerij te vinden.

Al met al weer een vooral gezellig weekend, waarin Fourmies weer even onveilig is gemaakt.

Klik hier voor alle uitslagen van het toernooi.

Klik hier voor de foto’s van Peter Vis. Schrik niet…

frm17c frm17d

frm17b frm17k

Dit bericht is geplaatst in Fourmies2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord