Vier koplopers in competitie

Peter Vis won knap van Johan van der Griend

SLIEDRECHT – Na de tweede ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht zijn 4 spelers nog ongeslagen. Naast clubkampioen Peter van den Bergh hebben ook Peter Vis, Luana Mensing en Martin Prins 2 uit 2.

Opvallend was vooral de winst van Peter Vis op Johan van der Griend. Vis kwam met de witte stukken sterk uit de opening en wist in het middenspel een stuk te winnen. Het was nog even billen knijpen voor Peter, maar uiteindelijk wist hij de winst te pakken.

Luana won opnieuw

Martin Prins had weliswaar de nodige moeite met Henri Hartog, maar was in het eindspel net iets slimmer. Luana Mensing had in Daniël de Bruin een taaie tegenstander, maar kon met een kwaliteit meer de partij winnend afsluiten.

William Gijsen wist in een aanvallende partij zijn leermeester Kees Wessels te verslaan. Een mooie overwinning zo vlak voor de KNSB competitie. Jorik Klein en teamgenoot Wim Pool hielden elkaar lang in evenwicht, maar uiteindelijk was het oud-kampioen Pool die de winnende combinatie wist te vinden.

Hans Klein had een mooi dame-offer tegen Peter de Voogd, waarmee hij een stuk en daarmee ook meteen de partij won. Marcel Klein kwam al snel materiaal achter te staan en zag het punt naar Sami Al-yasin gaan.

Tjerry Hut scoorde zijn eerste punt

Yaro van Beest was snel klaar met Leo Koppelaar, terwijl Cees Moes geen vuist kon maken tegen Koos van den Berg. Tim de Waard kon ondanks goed tegenspel niet winnen van Martijn Stoker.

Een mooie overwinning was er voor Tjerry Hut, die tegen Ferhat Erdgan liet zien dat je met internet schaken ook veel kan leren. De strijd tussen Henk (Prins) en Henk (van der Hoek) eindigde na stevige strijd in winst voor eerstgenoemde.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord