Sliedrecht 4 remiseert in Moerkapelle

Henk Prins (l) gaf het goede voorbeeld

MOERKAPELLE – Vrijdag 13 oktober 2017, Moerkapelle. Een schaaklocatie met houten aankleding, wat ook zomaar een skihut had kunnen zijn. Teamleider Jaap Euser doet verslag. De eerste externe wedstrijd voor het 4e team van Sliedrecht stond op het programma. Er hoefde gelukkig geen beroep gedaan te worden op invallers. Met Sami al Yasin en Frank Stoute als nieuwkomers (voor Hans Vink en Martin Prins) in de basis waren we compleet.

Dat kwam niet ongelegen, nu er dit seizoen in de 2e klasse gespeeld wordt. Het niveau ligt toch weer net een stukje hoger.

André van Dieën op bord 7 en Henk Prins op 4 waren als eersten klaar. André (wit) trok snel ten aanval met een riskant loperoffer. Dit pakte niet uit zoals gehoopt, waarna Hans Geerling (1565) aan het langste eind trok.

Henk, met zwart tegen Remco de Zwart (1550), kwam een pion voor en besliste de partij met een schitterend röntgenschaak met de loper, waarna zijn tegenstander direct opgaf.

Daarna volgden er remises van Peter Vis en Yaro van Beest. Op bord 6 speelde Peter met zwart tegen Dirk Molenaar (1523). In een stelling met dame en loper tegen dame en paard en ieder een stel pionnen, werd besloten het punt te delen. Yaro, met wit tegen Christiaan Noorland (1726) op bord 3, speelde sterk met een licht overwicht. Toen de stelling remisetrekjes begon te vertonen, werd de onderlinge vrede getekend.

Frank Stoute, met zwart tegen Kevin Bakker (1636), bood bij een dreigende zetherhaling remise aan, maar zijn tegenstander sloeg dit af in het belang van zijn team. Op meerdere momenten herhaalde onze 2e bordspeler zijn aanbod, waarna de tegenstander uiteindelijk de uitgestoken hand pakte.

Sami (r) speelde zich knap naar de winst

Op bord 8 speelde Sami al Yasin met zwart tegen Rik Wortman (?). Het bord bleef lange tijd vol met stukken, wat oogde als een ingewikkelde stelling. Op zeer knappe wijze wist Sami de partij in zijn voordeel te beslissen.

Kopman Kees van der Does opende de aanval op de zwarte koningstelling van Marcel de Haan (1740). Kees kwam een pion voor, maar raakte deze ook weer kwijt. In een eindspel met ieder een dame, toren en pionnen leek het remise te gaan worden, maar helaas pakte de partij in het nadeel van Kees uit.

Met een tussenstand van 3,5-3,5 bleef het erg spannend. Playing captain Jaap Euser speelde op bord 5 tegen Martijn Vroegindeweij (1482). Hoewel Jaap met een opgestoomde vrijpion de partij leek te gaan winnen, ging het voordeel in de eindfase verloren en werd het remisevoorstel van de tegenstander geaccepteerd.

Eindstand 4-4. Er had misschien meer in gezeten, maar het had ook slechter kunnen uitpakken. We pakten in elk geval een punt in een verre uitwedstrijd en dat gaf een goed gevoel! De volgende wedstrijd is opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer tegen WSV 1 op donderdag 9 november. We gaan ervoor!

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een reactie