André van Dieën verslaat oud-kampioen

Van Dieën grijpt de winst uit zijn tas

SLIEDRECHT – André van Dieën heeft in de 7e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht hard toegeslagen door knap te winnen van oud-clubkampioen en schaakveteraan Hans Klein. Met sterk aanvallend spel zette Van Dieën routinier Klein op het verkeerde been en sloot de partij af met een keurig schaakmat.

Door deze overwinning stijgt Van Dieën naar de 9e plaats in de rangschikking en behaalt één van zijn beste resultaten uit zijn schaak carrière.


Wim Pool had een moeilijke partij tegen Niels Mijnster. De stelling ging op en neer en pas in het eindspel kon Pool de winnende combinatie vinden. Daar de top 3 niet in actie kwam kon Pool door deze overwinning de 2e plaats innemen.

Tobias speelt sterk

Tobias Dekker won een stuk van oud kampioen Jorik Klein en daarmee ook de partij. Teunis den Rooijen moest het punt delen met Luana Mensing en kwam daarmee goed weg, want het jeugdtalent stond beter tot gewonnen!

Arjan van der Leij won zijn tweede partij tegen opnieuw een oud kampioen. Wim Hokken had geen antwoord op de scherpe aanval van Van de Leij. William Gijsen behaalde een belangrijk overwinning op Wout Boer en gaat weer richting top-10.

Henk Prins en Jaap Euser speelden een gelijk opgaande partij, maar na een misgreep van Euser was het probleemmeester Prins die met het punt aan de haal ging.

Kees Wessels maakte een einde aan de opmars van Ferhat Erdogan door hem in een korte partij van het bord te schuiven.

Tjerry gaat steeds beter spelen

Tjerry Hut verraste vriend en vijand door in een marathonpartij routinier Pieter Blokland te verslaan terwijl Jurgen de Haan een te snel spelende Jochanan Alberts schaakles gaf.

Luc Leendertse scoorde opnieuw een punt; deze ronde was Johan Gijsen zijn slachtoffer. Ook Mark van Hulst won voor de tweede ronde op rij. Tegenstander Leo Koppelaar greep mis en zag het schaakmat met lede ogen aankomen.

A.s. donderdag wordt de 8e ronde gespeeld en speelt het 5e team de thuiswedstrijd tegen SOF/DZP en speelt het KNSB bekerteam thuis tegen ASC.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord