Tweede team wint overtuigend

Wout speelde een degelijke remise

SLIEDRECHT – Het was erop er onder voor het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht in de vierde ronde van de landelijke competitie.  Tegen Messemaker 1847 2 moest er gewonnen worden om het degradatiespook even weg te sturen. Teamleider Leo Koppelaar zag zijn team uitstekend spelen en verdiend winnen; 5,5-2,5.

Het vierpuntenduel leek aanvankelijk spannend te worden, maar daar dachten sommige Sliedrechtspelers anders over. Na een tactische remise van Wout Boer aan bord 3 was het Wim Hokken die ouderwets op dreef was en hard toe sloeg aan het vierde bord. De Goudenaren kwamen nog even terug, nadat William Gijsen een Feyenoordvorm etaleerde.

Topscorer Andrew

Kopman Teunis den Rooijen speelde een degelijke partij, waar remise de logische uitslag was. Vervolgens was het de beurt aan de Mensings om hard toe te slaan. Na een moeizame opening won Andrew op fraaie wijze een stuk en dat voordeel gaf hij nooit meer weg.

Vervolgens liet Adrian Mensing zien dat hij nooit twee keer achter elkaar van dezelfde tegenstander verliest. Via knap aanvalsspel liet hij zijn tegenstander kansloos.

Jerry van Rekom bleef ongeslagen door een moeizame remise te boeken. De winst van de wedstrijd was zo binnen.

Invaller Floris Verweij leek regelrecht op een nul af te stevenen, maar dan begint de slagerszoon te schaken. Met het nodige gesjoemel wist hij zelfs het volle punt binnen te halen.

Door de verdiende zege stijgt het tweede team naar een veilige achtste plaats. Op 16 december volgt het vierpuntenduel tegen HWP Sas van Gent  3 in het verre Zeeland.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord