Koplopers dichter bij elkaar

Peter kruipt naar de 1e plaats

SLIEDRECHT – De koplopers van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht zijn in de 14e ronde dichter bij elkaar gekomen. Koploper Wim Pool kwam in een moeilijke partij tegen Jerry van Rekom niet verder dan remise en zag zijn wel winnende concurrenten naderbij komen.

Kampioen Peter van den Bergh wist in een aanvallende partij te winnen van Meinte Smink, terwijl Tobias Dekker in een korte, maar felle partij korte metten maakte met Arjan van der Leij.

Robert van Rekom en Teunis den Rooijen speelden een lange partij die pas in het late eindspel werd beslist in het voordeel van Van Rekom. Jurgen den Haan verbruikte veel tijd tegen Hans Klein en ging in een ingewikkelde stelling door de vlag.

Luana speelde opnieuw sterk

William Gijsen kwam tegen Henk Prins een kwaliteit achter, maar wist de stelling toch gesloten te houden en kon met een half punt tevreden zijn. Luana Mensing speelde opnieuw sterk tegen een routinier en pakte tegen Joost Stoker een verdiend halfje mee.

Niels Mijnster kwam in zijn partij tegen Wout Boer materiaal voor te staan en wist met dit voordeel de partij netjes te winnen. Kees Wessels wilde tegen Wim Hokken geen remise en probeerde een doorbraak te forceren, die uiteindelijk niet doorzette en Wessels verloor de partij.

Johan van de Griend had, naar eigen zeggen, een zwaarbevochten remise tegen Jorik Klein, maar was hier toch wel tevreden mee. Ferhat Erdogan speelde sterk tegen Martin Prins, maar moest in de routinier toch zijn meerdere erkennen.

Tim won netjes van Leo

Tim de Waard en Leo Koppelaar begonnen in een verkeerde opstelling van de stukken, maar kwamen daar al snel achter en startten opnieuw, maar Leo was zover van de wijs, dat hij al snel daarna verloor.

Mark van Hulst had weinig last van het hoge speeltempo van Jochanan Alberts en combineerde in 67 zetten naar de winst. Cees Moes had een sterke avond en wist met goed spel Johan Gijsen van het bord te spelen.

A.s. donderdag wordt de 15e ronde gespeeld en speelt het 5e team de uitwedstrijd tegen Fianchetto uit Schiedam.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie