Sliedrechts A team in de middenmoot van de Meesterklasse

Het Meesterklasse A team met Andrew, Adrian, Marijn en Jorik op een eerdere speeldag

Op de laatste dag van de Meesterklasse A heeft het Sliedrechtse team uiteindelijk 1 punt weten te scoren. Het team eindigt daarom uiteindelijk in de middenmoot met 8 matchpunten uit 8 partijen

 

 

Het team in actie tegen Leiderdorp

Na de moeilijke 3e dag waarin 2 keer werd verloren (van de nummers 1 en 2) ging het team op zoek naar eerherstel.  In de 7e ronde van het toernooi leek Leiderdorp daarvoor een ideale kandidaat. De nummer 11 op dat moment had slechts 1 keer gewonnen en moest een prooi worden van de dadendrang van het Sliedrechtse viertal. Op de borden 3 en 4 bouwden Andrew en Adrian Mensing langzamerhand een goede stelling op tegen (op papier) wat mindere tegenstanders. Andrew kwam dik in tijdnood, maar zette met nog 8 minuten op de klok een stevige aanval in, die uiteindelijk resulteerde in stukwinst. Op bord 2 bouwde Jorik Klein een stevige tijdsvoorsprong op en op bord 1 deed kopman Marijn den Hartog hetzelfde.

Na bijna 3 uur spelen was inderdaad het eerste punt binnen. Stukwinst was voor Andrew genoeg om het punt binnen te halen. Op de andere borden echter leek het nog alle kanten uit te kunnen. Kort daarna was het de beurt aan Jorik.  In een spectaculaire partij waarbij beide spelers vol voor de winst gingen en keihard in de aanval gingen, wist Jorik uiteindelijk aan het langste eind te trekken en het punt binnen te halen. Een comfortabele voorsprong dus.

2 spelers speelden tot de laatste minuten. Adrian op bord 4 kon geen vuist maken tegen het spel van zijn tegenstander, maar bleef het ook in de laatste seconden proberen. Remise leek onvermijdelijk, maar genoeg voor het team, echter in de laatste seconden, wist de tegenstander van Adrian hem midden op het bord mat te zetten. Inmiddels was pionverlies bij Marijn ook fataal geworden en counterde zijn tegenstander het mooi uit. 2-2 dus en een flinke domper voor de Sliedrechters.

In de laatste ronde kwam STB A1 als tegenstander uit de bus. Een sterk team en dat bleek ook tijdens de partij. Aan Max Warmerdam op bord 1 had Marijn een zware kluif. De eerste beslissing viel aan bord 3. Andrew Mensing was niet in staat om op te boksen tegen Jasper Beukema en verloor. Adrian speelde tegen Christiaan Beukema en zo ontstond een heuse Mensing – Beukema wedstrijd in de wedstrijd. Jorik speelde op bord 2 tegen Erwin Kalle, die onlangs nog in Sliedrecht speelde. Marijn bood goed tegenstand en gezien de staat op de andere borden bood hij uiteindelijk remise aan. Dit werd direct geaccepteerd. Inmiddels was ook Jorik wat slechter komen te staan, en speelde Adrian een gelijk eindspel met een toren en 3 pionnen.

In het eindspel werd Jorik wat overmoedig en verloor uiteindelijk. Ook Adrian kon zijn stelling niet houden en zo werd een 3,5-0,5 nederlaag geleden, waardoor het team uiteindelijk in de middenmoot van de eindklassering terecht kwam.

 

Dit bericht is geplaatst in A-team. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord