Totale offday tweede team in Zeeland

William kwam van de nul af

SAS VAN GENT – Als je zo’n eind moet rijden denk je dat de spelers voldoende gemotiveerd zijn om niet met lege handen naar huis te gaan. Dat overkwam het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht echter wel. Ondanks de nodige motiverende toespraken en luxe broodjes van teamleider Leo Koppelaar lieten zijn spelers hem volledig in de steek. Tegen de “oude Belgen” van HWP/Sas van Gent 3 werd een pijnlijke 6-2 nederlaag geleden.

Kopman Teunis kwam niet in de problemen

Op papier zouden de Sliedrechtse reserves kans hebben op minimaal een punt, maar in de praktijk kwam daar weinig van terecht. De remise van Jerry van Rekom was niet echt een verrassing, wel die van kopman Teunis den Rooijen, die op papier goede kansen zou moeten hebben op een beter resultaat dan een halfje. Na enkele winstpogingen verzandde de stelling echter in remise.

William Gijsen brak de ban van zijn nulscore in de KNSB-competitie met een zwaar bevochten remise. Zo bleef de stand in evenwicht, maar dat duurde niet lang.

Wim Hokken vergaloppeerde zich in gelijke stelling, terwijl Andrew Mensing een slechte openingskeuze niet meer te boven kwam. Ook Wout Boer kon de koning omleggen. Zelfs zijn Houdini-act mocht dit keer niet baten.

Vervolgens knokte Adrian Mensing zich naar remise na een ingewikkelde partij.

Het slotakkoord kwam van Hans Klein, die na een goede partij te hebben gespeeld alsnog na ruim 5 uur spelen verloor.

De 6-2 nederlaag was zeker geflatteerd, maar de nederlaag terecht. Wonden likken en opnieuw beginnen. Sliedrecht 2 heeft nog wel de nodige punten nodig en gezien het loodzware programma zal dat tegen de titelkandidaten moeten gaan gebeuren. Kijken of de teamleider het stel nog op de rit kan krijgen…

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord