Yaro van Beest slaat toe

Yaro sloeg hard toe

SLIEDRECHT – In de 16e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Yaro van Beest van zich doen spreken door knap te winnen van routinier Jan Sulman.

Sulman opende scherp, maar Van Beest wist de aanval te pareren en counterde sterk, waarna zijn tegenaanval al snel de winst opleverde. Opnieuw een prima van prestatie van de speler van het vierde team, die zo laat zien niet bang te zijn voor sterkere schakers.

Niels is in topvorm

Peter van den Bergh nam bij de start van de 2e competitiehelft direct de leiding over van Wim Pool. Titelverdediger Van den Bergh wist in een sterke partij te winnen van oud-kampioen Jorik Klein, terwijl Pool tegen Wout Boer in een korte partij  niet verder kwam dan remise.

Ook Niels Mijnster en Tobias Dekker ruilden van plaats. Mijnster pakte de 3e plaats terug na geroutineerde winst op Henk Prins en Dekker moest het punt delen met ‘remisekoning’ Wim Hokken en staat nu weer 4e.

Jerry van Rekom had zijn handen vol aan een ontketende André van Dieën, maar het stukoffer van Van Dieën bleek achteraf niet goed en het punt ging alsnog naar de voorzitter.

Schuiver Kees Wessels boekte na een evenwichtige Halma-opening remise tegen Dordtenaar Johan van de Griend.

Tjerry gaat steeds beter schaken

Ook Peter Vis moest alle zeilen bijzetten tegen Tjerry Hut, maar Hut strafte een foutje van Vis direct af en schoof naar de winst.

Marcel Klein was tegen Jaap Euser op weg naar een verrassing, maar in het eindspel had Euser net een tempo meer en kon hij met zijn gepromoveerde dame de stukken van Klein oprapen. Jurgen de Haan daarentegen wist wel te winnen van zijn -op papier sterkere-  tegenstander en rolde de stelling van Kees van de Does vakkundig op.

Jochanan Alberts wist weer eens een tegenstander te overrompelen met zijn snelle speelstijl. Deze ronde was Henri Hartog zijn slachtoffer.

Sami Al-yasin versloeg Luana Mensing in de aanval, terwijl Hans Klein zijn stijgende vorm etaleerde tegen Daniël de Bruin.

Andrew Mensing speelde zijn eerste interne partij van dit seizoen en had meteen zijn handen vol aan Floris Verweij. Beide spelers verbruikten veel tijd en in het verre eindspel hield Mensing het hoofd koel en schoof hij gedecideerd naar de winst.

A.s. donderdag wordt de 17e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord