Sliedrecht 1 remiseert tegen Oud Zuylen Utrecht

Robert rolde opnieuw een tegenstander op

SLIEDRECHT – Afgelopen zaterdag vond de 6e ronde van de landelijke KNSB-competitie plaats. In een afgeladen ‘De Havik’ speelde het topteam van Schaakvereniging Sliedrecht gelijk tegen team 2 van  Oud Zuylen Utrecht: na 5 uur ploeteren kwam met dank aan de topborden een 4-4 op het scorebord. Met dit resultaat greep Sliedrecht 1 de derde plaats en moet het alleen Goes (de volgende tegenstander) en Delft nog boven zich dulden.

Nog niet eerder was in een Sliedrechtse KNSB-wedstrijd het niveauverschil tussen de 4 topborden en de 4 staartborden zo groot als afgelopen zaterdag. Voornamelijk laf spel zorgde voor een overmaat aan nullen op de borden 5 t/m 8. Zo speelde voormalig clubkampioen Wim Pool veel te timide tegen een Utrechtse invalkracht, die alle ruimte kreeg om een dodelijke krater te slaan in de zwarte Indische vesting. Theo Dekker miste duidelijk de creativiteit en het wedstrijdritme om een open Siciliaanse stelling naar zijn hand te zetten en verloor daardoor kansloos. Neef Tobias startte soepel in een Nimzo-Indiër, maar was te bang om te verliezen. De Sliedrechtse topscoorder incasseerde een zeldzame nul. Foei, foei, foei. Niels Mijnster pakte op bord 5 nog wel een halfje, maar ook hij deed hiermee zichzelf tekort.

Tot zover de negativiteit. De Sliedrechtse topborden wisten er namelijk geen potje van te maken; zij maakten veelal gehakt van de tegenstanders. Topman Bert vd Donk belandde al snel in een open stelling, die hij na handig manoeuvreerwerk wist om te zetten in een vol punt. Sterk werk van Bert, zoals we hem kennen. Clubtopper Peter vd Bergh kwam op bord 2 ook in een aangename stelling terecht, waarin hij rechtlijnig een kwaliteitsvoorsprong wist te pakken. Hij liet de Utrechtse topscoorder veelal kansloos, al werd pas tegen 18:00 het punt genoteerd. Robert van Rekom is de enige Sliedrechter die na 6 ronden nog ongeslagen is. Met het elegante …Pb6 wist hij zijn tegenstander al snel tot wanhoopszetten te dwingen, waardoor de winst een kwestie van tijd bleek. De topvorm van Robert is momenteel zeer waardevol voor het team! Jorik Klein speelde ook weer zoals we van hem gewend zijn: solide en overtuigend. Het … c5?! van zijn sympathieke tegenstander wist hij na enig kunst- en vliegwerk te neutraliseren, om vervolgens een verdiende plusremise te noteren.

Wim is nog steeds hard op zoek naar zijn topvorm

Jorik liet zien een stabiele kracht te zijn

Zie hier de nieuwe tussenstand in Klasse 3F. Op 10 maart komt voorloper Goes op bezoek. Winst is het enige wat telt!

Dit bericht is geplaatst in Extern, Geen categorie, Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord