William Gijsen jeugdkampioen van de RSB

William Gijsen, jeugdkampioen van de RSB

SPIJKENISSE – De Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond hebben afgelopen zaterdag Sliedrechts succes opgeleverd. In de hoogste categorie wist William Gijsen namelijk jeugdkampioen van de RSB te worden.

In de D-categorie bij de meisjes eindigde Luana Mensing als tweede. Zowel William als Luana wisten zich te plaatsen voor het aankomende NK in hun categorie.

De 16-jarige William Gijsen kende vooral een ijzersterke eerste speeldag, waarin hij 2,5 punten uit 3 partijen scoorde. Op de slotdag haperde de machine, maar door in de laatste ronde remise te spelen tegen de favoriet wist de speler van het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht alsnog gedeeld eerste te worden en gezien de onderlinge resultaten mag William zich terecht de jeugdkampioen van de RSB noemen. William komt daarmee in het rijtje van Peter van den Bergh en Jan Pieter Vos, die zich eerder namens Sliedrecht jeugdkampioen van de RSB mochten noemen in de A-categorie. Hij plaatste zich voor het NK 2018 categorie dat in mei in Assen plaats zal vinden.

Luana plaatste zich ook voor het NK

In de D-categorie bij de meisjes behoorde de 11-jarige Luana Mensing tot de favorieten. Dat maakte ze na 2 zware speeldagen ook waar door uiteindelijk als tweede te eindigen. Dat betekent dat ook Luana zich plaatste voor het NK categorie D, dat de komende maanden plaats zal hebben. Daarmee bewees ze dat ze steeds dichterbij de Nederlandse top komt.

Zo waren de PJK RSB 2018 met één jeugdkampioen en twee NK plaatsen weer succesvol voor Schaakvereniging Sliedrecht.

Klik hier voor alle rangen en standen van het PJK RSB 2018.

Dit bericht is geplaatst in PJK RSB 2018. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord