Slotavond van de Merwede Jeugdcompetitie: het water dat bleef stromen!

Giessen / Linge weer kampioen

SLIEDRECHT – Op de slotavond (vrijdag 25 mei 2018) van de Merwede jeugdcompetitie bleef het water stromen. Niet alleen het water van onze prachtige rivieren in onze regio, maar ook extra drinkwater voor alle 16 teams die streden om de prijzen. Het was een warme avond in Sliedrecht, maar gelukkig hielden alle kinderen het hoofd koel.

Je merkt aan alles dat de samenwerkende schaakclubs vanuit Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Gorinchem, Sleeuwijk en Meerkerk inmiddels een goed op een elkaar ingespeelde organisatie is geworden. Prijzen stonden te glimmen, indelingen waren gemaakt, tafelleiders waren per poule aangewezen, alle deuren stonden tegen elkaar open voor verkoeling en uiteraard alles was ingekocht voor het magische “chips moment”!

De Merwede Cup (poule 1) werd wederom gewonnen door het eerste team van Giessen/Linge. De sponsor Syntess Software kan trots zijn op hun team! Niet alleen sponsoren zullen trots zijn, want ook ouders, trainers en andere begeleiders kunnen trots zijn.

Sliedrecht 1 in actie

In poule 2 werd Meerkerk 1 de winnaar. Hiervoor was wel een barrage nodig aangezien Meerkerk en Sleeuwijk exact gelijk geeindigd. Sleeuwijk 1 en Meerkerk 1 speelden een extra snelschaakpartijtje. Thijs van Deventer won uiteindelijk onder grote publieke belangstelling!

In poule 3 won Giessen/Linge 3 de beker. Het is duidelijk dat Giessen/Linge teams op het juiste moment weten te pieken! Goed gedaan!

In poule 4 werden de 2 Meerkerkse teams net verslagen voor Sleeuwijk 3.

De persoonlijke prijzen gingen naar Odette Blom van PASCAL 2 en Maurits Verhoeven van Sliedrecht 1.

We hopen uiteraard dat we volgend seizoen wederom om de Merwede Cup kunnen strijden!

Als organiserende schaakclubs zijn wij erg trots dat er zoveel kinderen hebben meegedaan! Tot volgend seizoen!

Verslag geschreven door Herbert Eppinga (Meerkerk)

Aanvulling vanuit Sliedrecht:  We mogen trots zijn op onze 2 teams.  Sliedrecht 1 streed tot het laatst voor de wisselbeker, en slechts een remise kwam het team tekort.  Barend, Maurits, Jurriaan, Samuel en Jaimy deden het uitstekend.  Poule 3 was nog een maatje te groot voor Sliedrecht 2.  Ricardo, Seth en de anderen wisten het niet bol te werken, maar gaan de volgende keer in Poule 4 weer knokken voor promotie

Voor veel meer foto’s:  Klik hier

Voor alle uitslagen:  Klik hier

Dit bericht is geplaatst in Jeugd, Viertallen-verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord