OKD 2018: Tobias Dekker en Wim Pool gezamenlijk winnaar

De finalepartij eindigde in remise

SLIEDRECHT – Het 13e Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft afgelopen donderdag 2 winnaars opgeleverd. Tobias Dekker en Wim Pool eindigden beiden op 5,5 punten en zo leverde het toernooi, net als in de eerste editie, 2 kampioenen op. De geschiedenis herhaalt zich dus na 13 jaar. In de eerste editie waren Willem Barendswaard en Jerry van Rekom de gezamenlijke winnaar.

De  spanning was aan het begin van de laatste ronde enigszins weg, want kanshebber Peter van den Bergh had zich ziek gemeld, waardoor Wim Pool zonder te spelen op 5,5 punten kwam te staan.

De sleutelpartij ging nu tussen William Gijsen en Tobias Dekker, want beide spelers konden bij winst kampioen worden. Dekker ging vol in de aanval, maar zag geen kans door de stugge verdediging van Gijsen heen te komen en aan het eind van de avond werd de vrede getekend, waardoor het tweede dubbelkampioenschap uit de OKD-historie een feit was.

Wout speelde zich naar de vierde plaats

Jeugdspeler William werd keurig derde in de eindstand.

Wout Boer wist zich door een sterke eindsprint tegen Eddy Korevaar naar de 4e plaats te vechten. De top 5 wordt gecompleteerd door de niet spelende Peter van den Bergh.

De Donald-Duckpartij

Jerry van Rekom eindigde ongeslagen als zesde door in een Donald Duck-partij remise te spelen tegen Kees “Dagobert” Wessels.

In de laatste ronde werd er nog volop om de punten gestreden. Zo wist Martin Prins knap te winnen van Bram Capelle en wist Luana Mensing met sterk spel Peter Vis op remise te houden.

Ron Melger had opnieuw de langste partij van de avond, maar in het verre eindspel kreeg tegenstander Jan Sulman steeds meer grip op de stelling en uiteindelijk ging Melger door de vlag. Sulman eindigde zo keurig in de Top-10, hetgeen een uitstekende prestatie betekende en tevens dat de Koning van Brabant zodoende ook de tweede groep wist te winnen.

Johan won keurig van Leo

Onderaan wist Johan Gijsen in een lange partij knap te winnen van Leo Koppelaar en kon Gerrit de Jong op de valreep nog een punt bijschrijven tegen Tim de Waard.

A.s. donderdag worden alle prijswinnaars gehuldigd en zal ook de definitieve eindstand bekend worden gemaakt. Het seizoen wordt afgesloten met de laatste ronde van de snelschaakcompetitie. Op donderdag 28 juni start het zomertoernooi. Meer info op www.schakendsliedrecht.nl

Dit bericht is geplaatst in OKD. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord