Nieuwe KNSB-ratings bekend: Tjerry Hut grootste stijger

Tjerry boekte flinke ratingwinst

HAARLEM – Viermaal per jaar publiceert de KNSB een actualisatie van de KNSB-ratings. De meest recente versie (februari 2019) staat online en is hier te raadplegen. Schaakvereniging Sliedrecht kent momenteel 61 KNSB-ratinghouders. Een lid wordt in de lijst opgenomen zodra hij of zij voldoende officiële wedstrijden voor de KNSB-rating heeft gespeeld.

Net als eind vorig jaar (november 2018) voert Marijn den Hartog de lijst aan met een rating van 2221. Marijn is namens Schaakvereniging Sliedrecht actief voor het succesvolle A-team (jeugd). Veelvoudig clubkampioen Peter van den Bergh boekte de afgelopen periode ook ratingwinst en verstevigde daarmee zijn tweede positie in de lijst. De grootste stijger is Tjerry Hut, die dankzij zijn goede prestaties in Sliedrecht 5 de afgelopen maanden een plus van maar liefst 60 punten bewerkstelligde. Ook veteraan en schaakverslaafde Johan vd Griend  pakte veel punten (+54) en heeft zijn zinnen gezet op het slechten van de magische 2000-grens. Tobias Dekker schaakte weinig de afgelopen maanden, maar scoorde wel: 40 extra ratingpunten voor de GM-killer.

De gemiddelde clubrating bleef nagenoeg ongewijzigd op 1689. Naast de vele stijgers waren er dus ook wat leden met een prestatiedip. Sami al-Yassin moest met -55 de grootste reductie incasseren. Ook Willem Kuiper en teamgenoot in Sliedrecht 3 Joost Stoker noteerden een flinke min (-37 en -33). Arco van Houwelingen startte zijn wedstrijdcarrière helaas met 3 nullen en daarmee puntverlies (-38). Afgelopen maandag heeft hij echter zijn eerste wedstrijdoverwinning geboekt, die meetelt voor de volgende lijst (mei 2019).

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord