Goede week voor Arco van Houwelingen

Arco kende een superweek

SLIEDRECHT – Na een mooie overwinning in zijn externe partij tegen Messemaker uit Gouda wist Arco van Houwelingen in de 20e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht afgelopen donderdag opnieuw te scoren. Tegen Henri Hartog leek hij na de opening slechter te staan, maar Hartog zette niet door en werd door Van Houwelingen teruggedrongen. In het eindspel wist Van Houwelingen de koning van zijn tegenstander dusdanig op te sluiten, dat mat niet meer te voorkomen was. Zo doet Van Houwelingen in zijn debuutseizoen duidelijk van zich spreken.

Niels Mijnster lijkt, met nog 10 rondes in de competitie te gaan, op zijn eerste kampioenschap af te stevenen. Tegen directe concurrent Wim Hokken wist hij een belangrijke overwinning te boeken en staat nu opnieuw met ruime afstand op de eerste plaats. Achter Wim Hokken is vooral Peter van den Bergh bezig aan een opmars richting top 3 na moeilijke winst op Kees Wessels.

Jorik raakt weer in vorm

Jorik Klein komt ook weer in vorm en wist tegen Willem Barendswaard een partij met weinig zetten snel in winst om te zetten. Opa Hans Klein scoorde ook en schoof Joost Stoker geroutineerd van het bord.

Jurgen de Haan speelde sterk tegen Jerry van Rekom, maar de voorzitter had het initiatief en De Haan moest uiteindelijk zijn koning omleggen. Dana Verheij ging vol in de aanval tegen Martijn Stoker en zag haar inspanningen beloond met de winst.

Christiaan boekte zijn eerste zege

André van Dieën koos in gelijke stelling de verkeerde voortzetting tegen Hans Vink en zag het punt naar Vink gaan, die na zijn comeback nog steeds ongeslagen is. Jeugdtalent Christiaan Blom pakte zijn eerste overwinning in Sliedrecht tegen Cees Moes.

Samil Al-yassin leek op weg naar een stunt tegen Adrian Mensing en kwam in een eindspel met 2 pionnen meer. Mensing goochelde zich echter naar remise door een toren te offeren die door Al-yassin niet genomen mocht worden, waarna remise de terechte uitslag was.

Komende week wordt er veel geschaakt: donderdag wordt de 21e competitieronde gespeeld, vrijdag speelt het 1e RSB team uit tegen Moerkapelle en zaterdag spelen het 1e en 2e KNSB team thuis tegen respectievelijk Sas van Gent 3 en Moira Domtoren.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord