Hans Vink scoort 5 uit 5

Hans Vink is in topvorm

SLIEDRECHT – Hans Vink heeft in de 21e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht afgelopen donderdag zijn 5 partij op rij gewonnen. Vink kwam na enkele jaren niet te hebben geschaakt in januari weer terug en liet zien dat hij het spel nog niet verleerd is. Door deze overwinning begint Vink langzaam in de stand te klimmen.Met 18 partijen was “de Havik” goed gevuld en er waren een paar interessante partijen te zien. Zo wist Peter van den Bergh tegenstander Arjan van der Leij al snel van zijn stuk te brengen en zette hem dan ook pardoes mat.

Koploper Niels Mijnster had de nodige moeite met Jerry van Rekom en kon er na een lange strijd niet meer uithalen dan remise. Mijnster houdt nog wel een veilige marge op nummer twee, Wim Hokken die Hans Klein in een sterke partij versloeg.

Kees Wessels speelt als een jonge hond

William Gijsen rokeerde te vroeg in zijn partij tegen Kees Wessels en zag zijn stelling instorten, waarna het punt al snel naar Wessels ging. Yaro van Beest was niet opgewassen tegen de aanval van Wim Pool terwijl Joost Stoker door Jorik Klein langzaam van het bord werd geschoven.

Ook zonder bril bleef Johan van der Griend scherp zien en pakte in een korte, maar hevige partij het punt tegen Bert Dobber. Peter Vis strafte een fout van Marcel Klein direct af en scoorde een snel punt.

Dana Verheij won snel van Sami Al-yasin en Cees Moes zag het punt na een partij met veel zetten naar wedstrijdleider Mark van Hulst gaan.

Arco blijft winnen

Arco van Houwelingen was extra gemotiveerd na alle positieve reactie op zijn krantenkop en won sterk van Koos van den Berg. Ook Leo Koppelaar speelde een goede partij en won van Tim de Waard.

Martijn Stoker had een taaie tegenstander in Henri Hartog, maar Stoker hield het hoofd koel en kon het punt na een sterk eindspel bijschrijven. De strijd tussen Martin Prins en Martin de Beer werd uiteindelijk een prooi voor Prins.

A.s. donderdag wordt de 22e ronde van de competitie gespeeld en a.s. zaterdag is het 39e jeugdkampioenschap van de Alblasserwaard.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord